Yoga o vandringsresa på Folegandros

Yoga o vandringsresa på Folegandros


When?

Start time: Saturday 14:00 (19 May)
End time: Saturday 14:00 (26 May)

About

Yoga o vandringsresa

Följ med till den vackra ön Folegandros gudinnan Artemis ö. Här i Kykladerna ligger denna lilla karga, bergiga ö som ger kropp och sinne vila. Landskapet bjuder på vidunderliga vyer där hav och himmel möts. Vi utövar yoga och vandrar runt på gamla åsnestigar för att uppleva denna säregna ö. Vi låter vandringen och yogan bli en fysisk och mental upplevelse där du använder din andning, fokusering och uthållighet.

Jag kom till Folegandros för 25 år sedan och föll för det fantastiska lugnet och det vackert kala landskapet. Förr i tiden låg byn gömd högst upp på ett flera hundra meter högt stup för att inte locka till sig pirater. Detta är en av de vackraste synerna jag vet, de vita små husen som en liten rand uppe på det branta stupet med det djupblå havet nedanför. Fortfarande vandrar åsnor på stigarna och en del av det gamla jordbruket hålls vid liv. Vi kommer att äta av de lokalt producerade ostarna och blir guidade runt av Anne som bott länge på ön. Boendet är Ampelos resort som är ett litet familjeägt hotell bestående av traditionella små grekiska vita hus, alla rummen har en uteplats. Det finns en fin pool med en härlig utsikt över byn o havet. Det finns 11 rum, så vi är en liten grupp på högst 15 deltagare.

Så här ser veckan ut
Vi reser till Athen på Lödagen, på kvällen är det middag och presentation av resan och varandra. Tidigt nästa morgon tar vi flygbåten till Folegandros.
Resten av dagarna börjar vi med yoga i soluppgången och sedan frukost på vårt boende, Ampelos. När vi hunnit smälta maten ger vi oss ut på vandringar på åsnestigarna till undangömda små stränder. I solnedgången gör vi vårt andra yoga pass innan vi går ut och äter.
Det är inte nödvändigt att vara vältränad inför resan, men du får ut mer av upplevelsen om du har bra kondition och styrka inför vandringarna.
Vi gör utflykter tillsammans och det blir också tid för egna upplevelser.
-Gemensam lunch äter vi hos Irini som lagar fantastisk grekisk mat i sin lilla retaurang i byn Anna Maria.
-Vi vandrar vi upp till klostret som ligger vackert ovanför Chora och tittar på solnedgången.
-Rundvandring i Chora den gamla delen av byn som är från 1200- talet.
Hem åker vi lördag, övernattar i Athen och åker hem söndag fm.

Rösten ifrån tidigare resor

-Mediyogan var jätteskön och stärkande, kommer att fortsätta hemma! .. och Folegandros en underbart mysig ö! (Dessutom blev det mycket god mat, spännande samtal och glada skratt... )
Helén

-Kursen på Folegandros med kombinationen yoga och vandringar var mycket värdefull för att hämta kraft och komma i kontakt med sig själv. Yogan var mer stillsam än vad jag är van men också ett sätt att verkligen kommunicera med sin kropp. Monika var mycket generös med all sin kunskap om både ön och yogan. Det kändes tryggt att resa med henne.
Ann-Charlotte Nordenson/Organisationskonsult och yogautövare

"Så fin upplevelse med vandring i bergen, yoga i soluppgång och solnedgång, logi i vackert litet familjehotell. Monika bidrog med lokalkännedom och till en lugn och avslappnad men samtidigt sammanhållen upplevelse", Helene

Resan till Folegandros gav mig en värdefull energikick, jag njöt av kombinationen yoga, vandring och bad i tystnad och stillhet på dagen och umgänge med god mat&vin på kvällen! Monika är generös och inkännande både i sin roll som yogaledare och guide till den underbara ön Folegandros. Jag hade ingen erfarenhet av yoga innan jag åkte men kände mig hela tiden mycket bekväm i alla våra yogapass, de gav mig mycket energi. Jag kan varmt rekommendera dig att åka, energin jag fick i både kropp och själ varar ännu.
Malin

-Resan gav mig tillfälle att finna stillhet och ro i kropp och själ. Yogan vandringarna maten människorna kulturen blev alltihop blev en fin upplevelse jag bär med mig. Kan absolut tänka mig att åka tillbaka till den karga ön igen.
Ulrika Hagelov/Mediyogatreapeut

TID
19-26 Maj 2018
PRIS
9000 kr. I resan ingår yoga, frukost, välkomstmiddag, boende i dubbelrum, transfer, hotel första natten i Pireus och utflykter runt om på ön.
Enkelrumstillägg 1300 kr.
Ingår inte Flygresan till Athen ca 2000 kr, flygbåt ca 1500 kr
Boka/frågor maila monika.norrby@gmail.com
Hotellet ampelosresort.com och greecepainting.com

Om Mediyoga
Svensk forskning har visat att MediYoga har god effekt mot bland annat stress, rygg-, hjärt-, hormon- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest. Medveten andningen går som en röd tråd genom hela yogapasset och övningarna anpassas efter din förmåga just för stunden. MediYoga hjälper dig att släppa spänningar i både kropp och sinne och sätter igång kroppens självläkande system.
Varmt Välkommen
Monika

Om mig
Min yogaresa började för 25 år sedan. När jag fann Mediyogan hittade jag de sista verktygen som jag behövde för att kunna bli lugnare och mer närvarande i vardagen. Som utbildad Mediyogaterapeut har jag fått fördjupade kunskaper och vill inspirera andra till att ta hand om sig själv och hitta lugnet.Upcoming events at Folégandros, Greece

Folegandros Sunset Trail

Folegandros Sunset Trail

Saturday 16:00 (30 June)
Folégandros, Greece, Folégandros