YOGA & Chakra ART Камп, Неа Скиони, Грција

YOGA & Chakra ART Камп, Неа Скиони, Грција


When?

Start time: Thursday 09:00 (24 May)
End time: Sunday 21:00 (27 May)

About

Искористете ја одличната понуда и пријавете го вашето учество на единствениот YOGA & CHAKRA ART камп, кој оваа година ќе се одржи во Неа Скиони, мирното и симпатично рибарско место на првиот крак во Грција, за време на продолжениот викенд во месец мај (24-27 мај 2018г.)

YOGA & Chakra ART програмата се состои од:

✅ Јога сесии, кои ќе вклучуваат јога нидра (техника за ментално опуштање на телото), физички вежби (асани), техники за дишење за подигање на животната енергија и водена медитација.
Јогата сама за себе има бројни бенефити за целокупното психофизичко здравје. Престојувањето и вежбањето на море повеќекратно ја засилува користа од јогиската пракса, бидејќи морето изобилува со негативно наелектризирани јони кои ја поттикнуваат способноста на организмот да абсорбира кислород и го урамнотежува нивото на сератонинот, хормон задолжен за нашето добро расположение. Познато е и нутритивното и смирувачко дејство на нервниот систем на магнезиумот кој го има во морската вода. Медитациите пак, на звуците на морски таласи се посебно доживување.

✅ CHAKRA ART работилница, која предвидува теоретско запознавање со чакрите и праничното тело, неговото влијание врз нашето физичко тело, телесни вежби (асани) за стимулирање на седумте главни енергетски центри и медитации за балансирање на секоја чакра.
Работилницата ќе се заокружи со сликање на вашата чакра на платно инспирирани од предавањата и медитациите како и од природата во која ќе се изведува процесот. Секој чин на кретивност ја ослободува нашата внатрешна снага, ја подига самодовербата и отвара врата за проток на позитивна енергија. Не се потребни сликарски вештини, сфатете го како забавно и креативно искуство и истражување на душата низ облици и бои. Со цртањето доаѓаме до состојба на опуштеност и внатрешен мир, мирен ум и потполна присутност.

✅ Работилница за личен раст и развој
Јога кампот ќе го зачиниме и со техники за личен раст и развој кои ќе бидат во насока на проширување на свесноста и самодовербата, насочување на виталната енергија према надворешниот свет, зголемување на внатрешното задоволство, јасно поставување на граинците и релации со другите луѓе, внатрешна автономија и слобода, брзо и често носење на одлуки и други теми.

✳️ Предвидените активностите за време на јога кампот ќе бидат во распоред по кој ќе можете да учествувате парцијално по ваша желба, или пак да го искористите полниот капацитет на програмата.

❣️За да учествувате во овој програм не ви е потребно искуство и предзнаење во јогата, ниту во сликањето. Програмата е прилагодена како за искусни практиканти, така и за апсолутни почетници кои посакуваат ново, поинакво искуство или пак се во потрага по свежа креативна инспирација. Јога кампот е погоден за сите возрасти, семејства со деца и сингл аватуристи отворени за нови познанства.

Со присуството на овој камп можете да очекувате: