Τριήμερη Εκδρομή Χριστουγέννων

Τριήμερη Εκδρομή Χριστουγέννων


When?

Start time: Sunday 07:30 (24 December)
End time: Tuesday 20:00 (26 December)

About

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2017

24 – 25 – 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ι.Μ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ – ΑΡΤΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ –
Ι.Μ. ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ – ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ

1η Ημέρα: Αναχώρηση από το Γραφείο μας στις 07:30, ενδιάμεση στάση στον Ισθμό για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για το Ρίο όπου θα διασχίσουμε την κρεμαστή γέφυρα για να φτάσουμε στο Αντίριο και από εκεί για την Ναύπακτο όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, πρόκειται για ένα σύγχρονο μοναστήρι το οποίο θεμελιώθηκε το 1977, με συνεδριακό κέντρο, δικό του ραδιοφωνικό σταθμό, αγιογραφείο, μουσείο ελληνορθόδοξης παράδοσης, μουσείο Ναυμαχίας της Ναυπάκτου αλλά και μια υπερσύγχρονη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας για τις ανάγκες της μονής. Σχετική παραμονή. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην παραλία της Ναυπάκτου όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και γεύμα (προαιρετικά). Εν συνεχεία αναχώρηση για την Φιλιππιάδα όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας, άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ συμμετοχή στο Εορταστικό Ρεβεγιόν με συνοδεία μουσικής για την υποδοχή της γεννήσεως του Θεανθρώπου. Διανυκτέρευση.
2η Ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης, το όνομα της προέρχεται από τις μολύβδινες πλάκες που, αντί για κεραμίδια ή πέτρινες πλάκες, σκέπαζαν το καθολικό της. Η Μονή χτίστηκε κατά την παράδοση το 671 – 672 μ. Χ. και έχουν γίνει ανακαινίσεις, σημαντικό είναι ότι από τον 14ο αιώνα λειτουργούσε σχολή χειρόγραφων. Τον Ιούλιο του 1943 η Μονή βομβαρδίστηκε από τους Ναζί, κάηκαν τα κελιά και η τραπεζαρία και λεηλατήθηκε το καθολικό της. Σχετική παραμονή για να επισκεφθούμε την Μονή. Εν συνεχεία αναχώρηση για τα Ιωάννινα, θα μεταβούμε στο κέντοο της πόλης και στην Λίμνη της Παμβώτιδας. Μπορείτε να επισκεφθείτε το κάστρο των Ιωαννίνων, ένα από τα παλαιότερα που σώζονται στην Ελλάδα και εντυπωσιάζει με την επιβλητικότητα του. Επίσης την παλιά πόλη των Ιωαννίνων μπορείτε να δείτε σημαντικά μουσεία, τζαμιά, μπουντρούμια, αλλά το κυριότερο είναι πως μπροστά στα μάτια σας θα ζωντανέψουν μύθοι και παραδόσεις αιώνων. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα (προαιρετικά). Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση, δείπνο, διανυκτέρευση.
3η Ημέρα: Πρωινό και αναχώρηση για την Αρτά και το ξακουστό Γεφύρι, Θρύλος και μαστοριά συναντιούνται πάνω στο υπέροχο αυτό κτίσμα. Η ιστορία του γεφυριού της Άρτας είναι πολύ παλαιότερη απ' ό,τι ίσως θα νόμιζε κανείς, επηρεασμένος απ' το γνωστό δημοτικό τραγούδι και την εποχή που αυτό αντιπροσωπεύει. Η σημερινή του όψη είναι η κατάληξη πολλών κατά καιρούς συμπληρώσεων και ανακατασκευών του αρχικού κτίσματος. Η ίδια η δομή και ο τρόπος κατασκευής του μαρτυρούν για τις διάφορες φάσεις ολοκλήρωσης του έργου και μας οδηγούν στην αφετηρία της ιστορίας του. Σχετική παραμονή. Εν συνεχία αναχώρηση για την Αμφιλοχία όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και γέυμα (προαιρετικά). Εν συνεχεία αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Νίκαια με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

Τιμή Συμμετοχής: 139 €
(κατ’ άτομο σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια)

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 30 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3*
• 2 πρωινά
• 1 δείπνο
• Εορταστικό Ρεβεγιόν την παραμονή των Χριστουγέννων με μουσική
• Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο
• Αρχηγός – συνοδός του Γραφείου μας
• ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Εισόδοι σε αρχαιολογικούς χώρους – μουσεία
• Ποτά – αναψυκτικά
• Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

Το Γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος για την καλύτερη διεξαγωγή του, χωρίς να παραλειφθεί κάποια επίσκεψη.