Τριημεράκι Αγίου Πνεύματος στη Φολέγανδρο!

Τριημεράκι Αγίου Πνεύματος στη Φολέγανδρο!


When?

Start time: Saturday 07:00 (26 May)
End time: Monday 17:00 (28 May)

About

Ένα καταπληκτικό τριήμερο οργανώνει το DIVENESS για εσένα που σου αρέσει να συνδιάζεις τις διακοπές με την καταδυση . Για 2η συνεχόμενη φορα λοιπόν επισκεπτόμαστε παρέα το μέρος που μας κατέπληξε ,την όμορφη Φολέγανδρο.

Η Φολέγανδρος είναι νησί των Κυκλάδων, μεταξύ της Σικίνου και της Μήλου. Απέχει 15 μίλια (ανατολικά) από τη Μήλο και 22 μίλια βορειοδυτικά από τη Σαντορίνη. Αποκαλείται επίσης και Πολύκαντρος ή Πολύκανδρος. Οι ακτές της είναι απόκρημνες και σχηματίζουν πολλά ακρωτήρια όπως το Καστέλι, ο Κυπάρισσος, η Ασπρόπουντα, ο Βιτσέντζος, η Γκρότα, το Λιβάδι, το Λιβαδάκι κ.ά.Το νησί έχει δύο μεγάλους οικισμούς. Πρωτεύουσα είναι η Χώρα (ή πόλη Φολέγανδρος), με 316 κατοίκους, χτισμένη στην ανατολική πλευρά, σε ύψωμα 200 μ. Ο άλλος οικισμός, η Άνω Μεριά, βρίσκεται βορειότερα με πληθυσμό 291 κατοίκων, και αποτελεί το πιο παραδοσιακό κομμάτι του νησιού. Είναι ο αγροτικός οικισμός με τα σπίτια να βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους και να δημιουργούν τις λεγόμενες «Θεμονιές». Μικρότεροι οικισμοί είναι ο Πετούσης και το λιμάνι του νησιού που είναι ο Καραβοστάσης, στο νοτιοανατολικό άκρο του, που απέχει από Πειραιά 102 μίλια και από Νάξο 32 μίλια.Οι κάτοικοι της νήσου ονομάζονται Φολεγανδρίτες ή Φολεγανδρινοί, και ειδικότερα της Χώρας (πρωτεύουσας), Χωραΐτες - Χωραΐτισσες.

Το προγράμμα μας αναλυτικά :

➤Σάββατο 26 Μαΐου και 7:00 πμ αναχώρηση από Πειραιά και άφιξη στη Φολέγανδρο 11:30 με το ταχύπλοο SEAJET 2 . Μεταφορά στο πανέμορφο ξενοδοχείο μας με θέα θάλασσα και ιδιωτική πισίνα και τακτοποίηση . Στις 14:00 ειμαστε πανέτοιμοι να ξεκινήσουμε την πρώτη μας καταδυση στη Σπηλιά Γεωργίτση ένα φανταστικό dive spot . Αγκυροβολούμε σε μικρή απόσταση από το σπήλαιο για να θαυμάσουμε τα μεγάλα μονόπετρα και τις πολύχρωμες ανεμώνες κολυμπώντας προς την είσοδο. Το βάθος στην είσοδο είναι 17m και το φάρδος της εισόδου 20m. Ο πυθμένας του σπηλαίου είναι βραχώδης και καλύπτεται από ένα χαλί κόκκινων λουλουδιών. Οι κάθετοι τοίχοι του σπηλαίου είναι κατάφυτοι με μικρές ανεμώνες και χρωματιστά σφουγγάρια, φιλοξενούν επίσης μικρούς αστακούς. Το σπήλαιο συνεχίζει ευθεία μέσα στον βράχο με μήκος 40m. Όλο το σπήλαιο έχει φυσικό φωτισμό και όλη η επιφάνεια του είναι ελεύθερη. Κολυμπάμε παράλληλα με τον αριστερό τοίχο παρατηρώντας τους μικροοργανισμούς και τα ψάρια που ζουν μέσα στο σπήλαιο και φτάνοντας στο τέλος του σπηλαίου, σε βάθος 5m, θα αναδυθούμε για να θαυμάσουμε τους σταλαχτίτες της οροφής. Καταδυόμαστε και επιστρέφουμε στο σκάφος ακολουθώντας τον δεξιό τοίχο της σπηλιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και βολτίτσα στη Χώρα της Φολεγανδρου για φαγητό και για να επισκεφτούμε το Κάστρο . Το Κάστρο είναι Μεσαιωνικός οικισμός, το παλιό κομμάτι της Χώρας. Η βορινή του πλευρά είναι χτισμένη στο χείλος του γκρεμού σε ύψος 210 μέτρων. Τα σπίτια, αρκετά από τα οποία μετρούν πάνω από δέκα αιώνες ζωής, είναι όλα κατοικημένα και σε πολύ καλή κατάσταση. Το Κάστρο είναι το διατηρητέο τμήμα του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας και προστατεύεται από την ΚΑ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

➤Κυριακή 27 Μαΐου και ωρα 11:00 αφού εχουμε τελειώσει με το πρωινό μας γεύμα ξεκινάμε και πάλι το υποβρύχιό μας ταξίδι με την διπλή μας καταδυση αυτή τη φορά.
1η καταδυση Κάτεργο : Ο κάθετος και βαθύς τοίχος του Κάτεργου μας δίνει την ευκαιρία να θαυμάσουμε τους μικροοργανισμούς και τα ψάρια της ρηχής ζώνης αλλά και τις μεγάλες στήρες και ροφούς στα βαθύτερα σημεία των 25-30m, από την μεριά του τοίχου, αλλά ταυτόχρονα να κολυμπάμε στα απόλυτα μπλε και διαυγή νερά της Φολεγάνδρου.
2η κατάδυση Αψίδα : Η βουτιά ξεκινάει με μια μεγάλη αψίδα στον κάθετο τοίχο. Η αψίδα εντυπωσιάζει με το μέγεθος της καθώς ξεκινάει στα 5m και φτάνει μέχρι την βάση του τοίχου στα 25m. Αλλά και με τα πανέμορφα χρώματα της, αφού καλύπτεται με κόκκινα λουλούδια και πορτοκαλί σφουγγάρια. Στις μικρές σπηλιές στο πλάι της αψίδας ζουν πολλές μικρές γαρίδες και μικρά ψάρια. Στη συνέχεια της βουτιάς και στο βαθύτερο κομμάτι της ,μας υποδέχονται μεγαλύτερες στήρες και σπυρογράφοι.
Το απογευματάκι εχουμε προγραμματίσει να παμε στην Άνω Μεριά .
Λίγα χιλιόμετρα μακριά από την κοσμοπολίτικη Χώρα της Φολεγάνδρου κανείς δε μπορεί να πιστέψει πως βρίσκεται ένα τόσο αφτιασίδωτο, παρθένο, ήσυχο και αυθεντικό κυκλαδίτικο χωριό. Η Άνω Μεριά είναι ο δεύτερος μεγάλος οικισμός της Φολεγάνδρου. Τα διάσπαρτα λιγοστά σπιτάκια του βρίσκονται κατά μήκος της βορειοδυτικής άκρης του νησιού. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για σπιτάκια, αλλά για αναπαλαιωμένες θεμωνιές. Έτσι έλεγαν οι ντόπιοι τις αρχαίες κατοικίες των αγροτών και των κτηνοτρόφων που ζούσαν και ζουν ακόμη και σήμερα. Ήταν οι κατοικίες που έβρισκαν καταφύγιο στην περίοδο της καλλιέργειας ή την περίοδο που είχαν αυξημένες υποχρεώσεις ώστε να μην χάνουν χρόνο στο ανεβοκατέβασμα στη Χώρα. Σε κάποιες περιπτώσεις οι θεμωνιές αποτελούσαν και την κύρια κατοικία τους . Αλλα πολλα μας περιμένουν στο όμορφο αυτό μέρος !!

➤Δευτέρα 28 Μαΐου και ωρα 10:00πμ ξεκινάμε την ημέρα μας μετά το πρωινό με κατεύθυνση σε ένα ακόμη καθοριστικό αξιοθέατο της Φολέγανδρου , την Παναγία . Η Παναγία: Είναι η σπουδαιότερη εκκλησία της Φολέγανδρου, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Βρίσκεται σκαρφαλωμένη στο βράχο πάνω από τη Χώρα και είναι χτισμένη στη θέση αρχαίου Ιερού. Στον αυλόγυρο και στο εσωτερικό του Ναού υπάρχουν εντοιχισμένες αρχαίες επιγραφές και βάσεις αγαλμάτων. Πρόκειται για μονόκλιτη πολύτρουλη βασιλική με ψηλό καμπαναριό. Υπάρχει μαρμάρινη επιγραφή του 1687 που αναφέρεται στην ανακαίνιση του ναού ο οποίος πήρε τη σημερινή του μορφή με επισκευές που ξεκίνησαν το 1816 και τελείωσαν το 1821. Το μαρμάρινο τέμπλο, ο αρχιεπισκοπικός θρόνος και ο άμβωνας είναι έργα του Τηνιακού μαρμαρογλύπτη Καπαριά. Η θαυματουργή βυζαντινή εικόνα της Παναγίας που φυλάσσεται στην εκκλησία, συνδέεται με πειρατικές ιστορίες και θρύλους της Φολεγάνδρου. Για να φτάσουμε στην Παναγία, ακολουθούμε το λιθόστρωτο που ξεκινάει από την πλατεία της Πούντας (διαδρομή 15').
Τελος με αναχώρηση από Φολέγανδρο 13:30 και άφιξη Πειραιά 17:30 με το ταχύπλοο SEAJET 2 ολοκληρώνουμε την εκδρομή μας !!!

Κόστος εκδρομής για δύτες 396€ (για μή δυτες 296€ )και περιλαμβάνει :

•Ακτοπλοϊκά εισιτήρια απο Πειραιά για Φολέγανδρο (τελικες τιμές )
•Μεταφορά από το λιμάνι της Φολέγανδρου προς το ξενοδοχείο
•Διαμονή σε ξενοδοχείο 2 αστέρων με θέα θάλασσα κ πισίνα για 2 νύχτες σε δίκλινο* (τελικες τιμές )
•3 καταδύσεις αναψυχής με σκάφος (χωρις ΦΠΑ )
•Πλήρη εξοπλισμό κατάδυσης Scuba Pro και Cressi
•Καταδυτική ασφάλεια DAN
•3 συνοδούς- εκπαιδευτές PADI καταδυσης και εναν καπετάνιο -έξοδα σκάφους
•2 Μεταφορές προς το ξενοδοχείο από καταδυτικό μετά τις βουτιές μας
•Ξενάγηση στα αξιοθέατα και οργάνωση από 2 συνοδούς
•Μεταφορά στην Άνω Μεριά
•Μεταφορά από το ξενοδοχείο στο λιμάνι
•Ακτοπλοϊκά εισιτήρια απο Φολέγανδρο για Πειραιά

Δεν περιλαμβάνει γεύματα και nitrox !

*Τρικλινα δωμάτια υπαρχουν μόνο δυο . Τα υπόλοιπα ειναι δίκλινα με διπλό κρεββάτι και κάποια με 2 ξεχωριστά μονά
ΠΡΟΣΟΧΗ
Το ποσό προκαταβάλλεται ακέραιο έως και 13 Απριλίου αυστηρά.
Δεν δίνεται ευκαιρία επιστροφής χρημάτων λογω προκρατήσεων θέσεων ακτοπλοϊκών , δωματίων και καταδυτικών θέσεων .

Plan B : εάν ο καιρός δεν μας επιτρέψει μια απο τις παραπάνω καταδύσεις τοτε θα επισκεφτούμε ενα εξίσου πανέμορφο μερος τις Πουλιόξέρες .: Οι δυο ξέρες παίρνουν το όνομα τους από τους κορμοράνους που ξεκουράζονται εκεί από το ψάρεμα της ημέρας. Σε αντίθεση με τις άγονες ξέρες, εντυπωσιακά χρώματα, πολυάριθμα μικρά ψάρια, μεγάλες στήρες και ροφοί βαθύτερα καθώς και περαστικά πελαγίσια ψάρια συνθέτουν ένα πλούσιο υποθαλάσσιο περιβάλλον.Πρωταρχικός μας στόχος ειναι η ασφάλειά σας . Εάν λογω καιρού δεν καταφέρουμε να καταδυθουμε στα προαναφερθέντα σημεία θα πραγματοποιηθούν οι καταδύσεις μας σε άλλους μαγικούς προορισμούς της περιοχής .

Minimum συμμετέχοντες για να πραγματοποιηθεί η εκδρομή: 10 άτομα maximum: 16 ατομα
Η εκδρομή απευθύνεται σε ΟΛΑ τα επίπεδα πιστοποιημένων δυτών .
Περισσότερες διευκρινίσεις - πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων στο 2291159027 στην Αγγελική .Events around Λιμάνι του Πειραιά

Βελγος Πατερας Γυριζει 5,5 Χρονια Μετα Να Δει Τα Παιδια
2.6 km »

Βελγος Πατερας Γυριζει 5,5 Χρονια Μετα Να Δει Τα Παιδια Του

Thursday 09:00 (31 May)
Γηπεδο Γ.Καραισκακης, Peiraeus

Thievery Corporation UB40 Εκδρομή με το www.dailytrips.gr
4.7 km »

Thievery Corporation UB40 Εκδρομή με το www.dailytrips.gr

Friday 09:00 (01 June)
Release Athens Festival, Palaión Fáliron

ADD 2018
5.1 km »

ADD 2018

Saturday 22:00 (02 June)
Athens Festival Peiraios 260, Távros

ICOMIA World Marinas Conference 2018
5.2 km »

ICOMIA World Marinas Conference 2018

Thursday 08:00 (25 October)
Stavros Niarchos Foundation Cultural Center, Kallithéa

Aegean CUP
6.2 km »

Aegean CUP

Saturday 09:00 (26 May)
Egaleo City Rugby, Aigáleo