Τεχνική & ρεπερτόριο στο Κανονάκι, Σεμινάριο της Σ. Λαμ

Τεχνική & ρεπερτόριο στο Κανονάκι, Σεμινάριο της Σ. Λαμπροπούλου


When?

Start time: Friday 16:00 (04 May)
End time: Saturday 19:00 (05 May)

About

Το σεμινάριο θα εστιάσει σε τεχνικές αρπισμάτων καθώς και σε σύγχρονο ρεπερτόριο του οργάνου βασισμένο στις συγκεκριμένες τεχνικές. Το κανονάκι είναι ένα όργανο με ιδιαίτερες και πλούσιες εκφραστικές δυνατότητες. Ως επί το πλείστον συναντάται στη μουσική της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου, μια πολύ πλούσια πολιτισμική περιοχή που έχει δεχθεί επιρροές από την αραβική, την περσική, την τουρκική, την ελληνική και την βαλκανική μουσική παράδοση.
Παρασκευή 4 Μαΐου, ώρες 16:00 - 19:00
Σάββατο 5 Μαΐου, ώρες 16:00 - 19:00

Δίδακτρα 50 €

ΩΔΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41, ΑΘΗΝΑ,
ΤΗΛ. 210 3634000
Η Σοφία Λαμπροπούλου ανήκει στη σημαντική γενιά των νέων Ελλήνων μουσικών που διαπρέπουν διεθνώς. Δίδαξε κανονάκι και ορχήστρα στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας από 2012 έως και το 2015 και πλέον ζει μόνιμα στη Βουδαπέστη. Συμμετείχε στην περιοδεία του έργου του σπουδαίου συνθέτη John Psathas «No man’s land» και λαμβάνει τακτικά μέρος σε πολλά projects σε Αυστρία, Ιταλία, Ουγγαρία και, φυσικά, στην Ελλάδα.
Ξεκίνησε κανονάκι το 1997 και πήρε το Δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής με δάσκαλο τον Σπύρο Παυλάκη. Έκανε πιάνο με τη Νέλλη Σεμιτέκολο και την Ελένη Ζαχαράκη, κλασικά κρουστά με τον Κ. Βορίση και Κ. Θοδωράκο και παραδοσιακά κρουστά με τον Β. Καρίπη. Από τον Σεπτέμβρη του 2003 μέχρι τον Νοέμβρη του 2005 έζησε στην Κωνσταντινούπολη όπου πήρε μαθήματα τεχνικής και ανατολικής θεωρίας-ρεπερτορίου (maqam) από πολύ σημαντικούς δεξιοτέχνες στο κανονάκι όπως o Ahmet Meter, καθώς και οι Omer Erdogdular, Necati Celik στη θεωρία.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες και ηχογραφήσεις παραδοσιακής, έντεχνης, εναλλακτικής μουσικής, θεατρικές παραστάσεις και σειρά από δρώμενα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με καλλιτέχνες όπως οι Δ. Σαμίου, Χ. Αηδονίδης, Νίκος και Γιασεμή Σαραγούδα, Γλυκερία, Ο. Καραμανλής, Interstellar Overdrive, Γ. Τρανταλίδης, Κ. Δημουλέα, K. Βουτσινάς, Θ. Μωραΐτης, Κ. Καστανάς, Φίλια Δενδρινού, Sergio Marchesini,
Claire Bloom,Naziha Azzouz, Rob Lane, Marta Sebestyen, Kalman Balog, Ross Daly, Ballake Sissoko, Mamak Khadem, Efren Lopez, Niyazi Sayin, Omer Erdogdular, Derya Turkan, Naziha Azzouz, Ahmet Erdogdular, Necati Celik,Ulas Ozdemir, Mehmet Gureli, Lamia Bedioui, John Psathas, Ορέστης Καραμανλής, Βασίλης Κετεντζόγλου, Robyn Schulkowsky, Σοφία Ευκλείδου, Marta Sebestyen, ο Χάρης Λαμπράκης, Γιώργος Συμεωνίδης, Βαγγέλης Καρίπης, Lost Bodies. κ.ά.Events around Ωδείο Φίλιππος Νάκας

ΦantastiCon 2018 - 4o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φανταστικού.
200 m »

ΦantastiCon 2018 - 4o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φανταστικού.

Saturday 11:00 (06 October)
Hellenic American Union, Athens

Breath After Coma Live at An Club w/ 10 Code & Loud Silence
450 m »

Breath After Coma Live at An Club w/ 10 Code & Loud Silence

Friday 21:00 (27 April)
AN club 'official', Athens

M3mφis w/ Jaw Bones + Under The Sun at An Club!
450 m »

M3mφis w/ Jaw Bones + Under The Sun at An Club!

Saturday 21:00 (28 April)
AN club 'official', Athens

Ονειρολάγνοι & Broken da Rima
450 m »

Ονειρολάγνοι & Broken da Rima

Friday 21:00 (04 May)
BUMS, Athens

Sound And Style 2 Live at Bums
Music
450 m »

Sound And Style 2 Live at Bums

Saturday 20:30 (26 May)
BUMS, Athens

5ο Horrorant Film Festival 'Νύχτες Τρόμου' στην Αθήνα
Festival
450 m »

5ο Horrorant Film Festival 'Νύχτες Τρόμου' στην Αθήνα

Thursday 17:00 (03 May)
CINE IDEAL, Athens