Ταξίδι στη Ρωσία 2018 με το Russki dom

Ταξίδι στη Ρωσία 2018 με το Russki dom


When?

Start time: Friday 23:00 (27 July)
End time: Saturday 02:00 (18 August)

About

Ταξίδι με το RUSSKIDOM στη Ρωσία 2018!
Ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ρωσίας τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη σε ένα μοναδικό ταξίδι 8 ημερών!
Το ταξίδι διάρκειας 8 ημερών (7 διανυκτερεύσεις) θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου-αρχές Αυγούστου και περιλαμβάνει διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή (πρωινά & δείπνα), έκδοση βίζας, μεταφορές στους προορισμούς, Τέλη εισόδων σε μουσεία & χώρους επισκέψεων και ξεναγήσεωνκαι Ελληνόφωνες ξεναγήσεις από τοπικούς επαγγελματίες ξεναγούς.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδεικτικά και όχι περιοριστικά:
ΜΟΣΧΑ:
 Γνωριμία, βραδινή βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα περπατήσουμε στην πανέμορφη Κόκκινη Πλατεία, την πλατεία Μανέζναγια, την οδό ΟχότνιΡιάντ και τη λεωφόρο Τβερσκάγια. Θα απολαύσουμε το φωταγωγημένο ιστορικό κέντρο της πόλης.
 Ξενάγηση στο Ναός του Σωτήρος Χριστού, στη Γέφυρα του Πατριάρχη, στην Κόκκινη Πλατεία και στον πεζόδρομος Στάρι Αρμπάτ. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, τα κτίρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Μουσείου, το Μανέζ και τη Δούμα, το δημαρχείο της Μόσχας τις κεντρικές πλατείες: Πούσκινσκαγια,Λουμπγιάνσκαγια με το κτίριο της κρατικής ασφάλειας (πρώην KGB) και την Σλαβιάνσκαγια με το άγαλμα αφιερωμένο στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο. Θα δούμε επίσης τους «Λόφους των Σπουργιτιών» με το πανεπιστήμιο Λομονόσοβ και την πανοραμική θέα της Μόσχας. Θα επισκεφτούμε την Κόκκινη Πλατεία, το πασίγνωστο πολυκατάστημα ΓΚΟΥΜ, το Μαυσωλείο του Λένιν. Στη συνέχεια θα έχουμε επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού. Θα περπατήσουμε τη «Γέφυρα του Πατριάρχη», από την οποία θα απολαύσουμε την φανταστική θέα του Κρεμλίνου. Ακολουθεί μετάβαση στον πεζόδρομο Στάρι Αρμπάτ - έναν από τους παλαιότερους δρόμους της Μόσχας.
 Κρεμλίνο, Πλατεία των Ναών του Κρεμλίνου, «Παλάτι του Πατριάρχη»* του Κρεμλίνου, ξενάγηση στο μουσείο «Παλάτι Πανοπλιών» - «Armoury» (OruzheynayaPalata) - τμήμα θησαυροφυλακίου, Μοσχοβίτικο Μετρό.Θα επισκεφτούμε μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες ιστορικούς σταθμούς του διάσημου Μοσχοβίτικου μετρό – αληθινά έργα τέχνης. Κάποιοι σταθμοί με τις τοιχογραφίες, τα αγάλματα, τα βιτρό, τα μωσαϊκά και τα ψηφιδωτά τους μοιάζουν με υπόγεια μουσεία και εντυπωσιάζουν όλους τους επισκέπτες. Θα περάσουμε από τον Κήπο του Αλέξανδρου (εδώ βρίσκεται το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με την «Αιώνια Φλόγα») για να εισέλθουμε στο χώρο του Κρεμλίνου όπου θα γίνει ξενάγηση στο μουσείο «Παλάτι Πανοπλιών-Armoury» του Κρεμλίνου (τμήμα θησαυροφυλακίου).
ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ:
 Πρώτη γνωριμία, βραδινή βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα έχουμε τη δυνατότητα να περπατήσουμε στη Λεωφόρο Νέβσκι, την Πλατεία Καλών Τεχνών, στις προκυμαίες των καναλιών και των ποταμών. Θα απολαύσουμε τα φωταγωγημένα ιστορικά κτίρια της πόλης, τα παλάτια, τους ναούς και τα μνημεία που έχουν διατηρηθεί από την εποχής των Τσάρων.
 Ξενάγηση της πόλης, Φρούριο και Ναός των Απόστολων Πέτρου και Παύλου, ξενάγηση στο Ναό-Μουσείο του «Σωτήρα στο Χυμένο Αίμα» - της Αναστάσεως του Χριστού, Μουσείο Ερμιτάζ.Μεταξύ άλλων θα δούμε το Ναυαρχείο, το νησί Βασίλιεβσκι με το «Βέλος» του μπροστά από τον ποταμό Νέβα, την λεωφόρο Μοσκόβσκι, την πλατεία της Νίκης, τα θέατρα Μαριίνσκι (πρώην Κίροφ), Αλεξανδρίνσκι και Μιχάηλοβσκι. Θα έχουμε επίσκεψη στο Φρούριο των Πέτρου και Παύλου (πρώτο κτίσμα της πόλης) και στο Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Ακολουθεί η ξενάγηση μας στο Ερμιτάζ - τρίτο σε μέγεθος μουσείο στον κόσμο και πρώτο σε συλλογές, οι οποίες αριθμούν περισσότερα από τρία εκατομμύρια εκθέματα. Στη συνέχεια θα έχουμε ξενάγηση στο μοναδικό σε ομορφιά Ναό του «Σωτήρα στο Χυμένο Αίμα» - της Αναστάσεως του Χριστού (1883-1907).Η αρχιτεκτονική του ξεχωρίζει από την υπόλοιπη της Αγίας Πετρούπολης, καθώς ο Ναός είναι κτισμένος σε «Ρωσικό Στυλ».
 Αγία Λάβρα του Αλέξανδρου Νέβσκι, ΤσάρσκογιεΣελό (Πούσκιν), παλάτι της Αικατερίνης Ά, Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο.Επίσκεψη στη Λάβρα του Αλέξανδρου Νέβσκι. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Πούσκιν ή αλλιώς ΤσάρσκογιεΣελό, όπου θα ξεναγηθούμε στο Παλάτι της Αικατερίνης - ένα από τα μεγαλύτερα και ίσως το πιο εντυπωσιακό και πλούσιο απ' όσα βρίσκονται στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης. Εδώ βρίσκεται και το περίφημο «Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο» (το οποίο και θα επισκεφτούμε), γνωστό ως «όγδοο θαύμα του κόσμου». Το πάρκο του ΤσάρσκογιεΣελό, ένα συγκρότημα από παλάτια, κήπους, τεχνητές και φυσικές λίμνες με νησάκια, ήταν το αγαπημένο μέρος ξεκούρασης των Ρώσων Τσάρων.
 Πετροντβορέτς (Πέτερχοφ) - Κάτω Πάρκο και Μεγάλο Παλάτι.Θα επισκεφθούμε για το Πετροντβορέτς ή αλλιώς Πέτερχοφ - ένα στολίδι της ρωσικής αρχιτεκτονικής, μια πόλη από παλάτια, πάρκα και σιντριβάνια. Η πόλη χτίστηκε από τον Μέγα Πέτρο σε ανάμνηση της νίκης της Ρωσίας επί της Σουηδίας στον Βόρειο Πόλεμο και συναγωνιζόταν σε ομορφιά και πολυτέλεια με τις Βερσαλλίες. Υπήρξε θερινή κατοικία των Ρώσων αυτοκρατόρων. Θα επισκεφτούμε το Μεγάλο Παλάτι με το εξαίσιο εσωτερικό του, όπου έχουν διαφυλαχθεί τα περισσότερα αυθεντικά εκθέματα απ’ όσα υπάρχουν στις θερινές κατοικίες στα περίχωρα της Αγίας Πετρούπολης. Από το Μεγάλο Παλάτι τρία τεράστια σιντριβάνια οδηγούν στο Κάτω Πάρκο - αληθινό έργο τέχνης, ο ίδιος φιλοξενεί 173 ξεχωριστά σιντριβάνια διαφορετικά το ένα από το άλλο. Εμείς θα περπατήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του Κάτω Πάρκου για να φτάσουμε στην ακτή του κόλπου της Φιλανδίας της Βαλτικής θάλασσας, όπου βρίσκονται το «ΜονΠλεζίρ» - αγαπημένο παλατάκι του Μέγα Πέτρου και το παλάτι των λουτρών.
 Ελεύθερος χρόνος έως την αναχώρηση για Μόσχα.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας με emailστο: info.russkidom@gmail.com ή τηλεφωνικώς στο 213 045 33 74 /6984383029..
Προκειμένου να καταστεί δυνατός ο καλύτερος προγραμματισμός του ταξιδιού και η εξασφάλιση της καλύτερης τιμής θα πρέπει να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας έως τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 ώστε να επιβεβαιωθεί η κράτησή σας.
Σημειώνουμε:
1) Για την δέσμευση της θέσης θα απαιτηθεί προκαταβολή 30% της συνολικής αξίας σε ημερομηνία που θα καθοριστεί μετά την επιβεβαίωση της κράτησης.
2) Απαιτείται διαβατήριο που θα είναι σε ισχύ για 6 μήνες ακόμη μετά από την ημερομηνία εξόδου του ταξιδιώτη από τη Ρωσία.
Μην χάσετε αυτό το μοναδικό ταξίδι ζωής!Events around Russkidom Κέντρο Εκμάθησης Ρώσικης γλώσσας

Почивка В Дидим Турция, Aurim Spa Beach Resort 5*

Почивка В Дидим Турция, Aurim Spa Beach Resort 5*

Tuesday 18:00 (25 September)
Aurum Didyma Spa & Beach Resort, Didyma

OSHO AFROZ Summer Festival 23 - 27 August 2018 - Just Like That
Festival

OSHO AFROZ Summer Festival 23 - 27 August 2018 - Just Like That

Thursday 09:00 (23 August)
OSHO Afroz Meditation Center, Eresós

Cvičení u moře - Řecko ostrov Kos s all inclusive

Cvičení u moře - Řecko ostrov Kos s all inclusive

Tuesday 12:00 (12 June)
EuroVillage Achilleas Hotel, Kos

9η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών

9η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών

Saturday 18:00 (02 June)
Αμπερνάλλι Σορωνής Ρόδου - Ampernalli Soroni Rhodes, Ródos

Må Bra Resa oktober-18

Må Bra Resa oktober-18

Thursday 08:00 (04 October)
Lindos Imperial Executive Suites, Ródos

Dreamtrips: Mega Rockstar Trip, Rhodes

Dreamtrips: Mega Rockstar Trip, Rhodes

Monday 14:00 (29 October)
Mitsis Rodos Maris Resort & Spa, Ródos

YOGA & HIKE in Amorgos, Greece

YOGA & HIKE in Amorgos, Greece

Saturday 17:00 (07 July)
Pension Askas, Amorgós