Σύγχρονος Χορός & Δυναμική Χορογραφίας με την Χριστίνα

Σύγχρονος Χορός & Δυναμική Χορογραφίας με την Χριστίνα Καρπούζου


When?

Start time: Thursday 17:00 (26 July)
End time: Saturday 18:30 (28 July)

About

Η Χριστίνα Καρπούζου γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον χορό, αρχικά με το μοντέρνο και τον κλασσικό και έπειτα με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, την κινησιολογία και το flamenco.
Η εκπαίδευσή της ως χορεύτρια σύγχρονου χορού και flamenco, πραγματοποιηθήκε σε Αθήνα και Ισπανία, μαθητέυοντας σε επαγγελματικές σχολές χορού ( Area espai de dansa y creacio | Barcelona (χορογραφία / σύγχρονος χορός / τεχνική | αυτοσχεδιασμός), espacio de dansa | Madrid, Dansa Carmen Senra | Madrid, Alicia Marquez | Sevilla, Estudio de Andres Marin | Sevilla) και δίπλα σε καταξιωμένους χορευτές/τριες – ερευνητές κίνησης του κάθε είδους αντίστοιχα (Tomislav English, Nino Monaco, Edivaldo Ernesto, Χριστίνα Μερτζάνη, Στέλλα Ζάννου, Ερμής Μαλκώτσης, Λίντα Καπετανέα, Chloe Brule, Ursula lopez, Olga Pericet κ.α).
Από το 2009 εργάζεται ως δασκάλα χορού σε σχολές της Αθήνας, παραδίδοντας μαθήματα σύγχρονού χορού, ενδυνάμωσης, κινησιολογίας, χορογραφίας καθώς και flamenco βασισμένο στον σύγχρονο χορό. Από το 2011-2015 διατηρεί δικά της τμήματα στον πολυχώρο Quilombo Centro Cultural. Η δημιουργία-καλλιτεχνική επιμέλεια και παραγωγή μαθητικών παραστάσεων είναι μέρος της διδασκαλικής της εμπειρίας και αφοσίωσης.

Ως χορεύτρια έχει αναλάβει την παραγωγή, χορογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια στα πρώτα δυο ερευνητικά solo project, “ORBITA” - 2013 και “In relation to” - 2014, βασισμένα σε πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις από μια ομάδα καταξιωμένων μουσικών ( Γιάννης Παπαγιαννούλης –ντραμ σετ/κρουστά, Παναγιώτης Μπουραζάνης ηλ.μπάσο, Μιχάλης Καταχανάς βιολί κ.α), τα οποία και παρουσιάστηκαν, σε θέατρα στην Αθήνα.

Έχει δημιουργήσει την video dance performance “14 seasons” το οποίο και έλαβε μέρος ως επίσημη συμμετοχή στο Athens Video Dance project 2012 σε σκηνοθεσία - φωτισμοί Νύσου Βασιλόπουλου και κάμερα –μοντάζ Χρυσάνθη Μπαδέκα.

Απο το 2015 είναι συνιδρύτρια του πολυχώρου σωματικής - κινησιολογικής έκφρασης και άσκησης Studio Corporal, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην περιοχή των Εξαρχείων.
Παράλληλα με την εκπαίδευσή της στο χορό, οι υπόλοιπες σπουδές της περιλαμβάνουν 4χρονη φοίτηση στην ιδιωτική σχολή ΑΚΤΟ στο τμήμα Αρχιτεκτονική και Εσωτερική Διακόσμιση με τελικό πτυχίο BA honors απο το Αγγλικό πανεπιστήμιο του MIddlesex | Interior Architecture 2008.
Μιλάει 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά) και έχει ολοκληρώσει 3χρονη φοίτηση στο Γαλλικό πανεπιστήμιο του Montpellier | Paul Valery III στο τμήμα μετάφρασης, με τελικό πτυχίο License 2004 .

Ως ενήλικας ασχολείται μέχρι και σήμερα εντατικά με πολεμικές τέχνες/αθλήματα και συγκεκριμένα τα τελευταία 6 χρόνια με Wushu Kung fu | Βόρειο σύστημα | Lily Lau Eagle Claw, της οικογένειας Lau και 2 χρόνια Brazilian jiu jitsu | σύλλογος Rio Grappling Hellas, χάρη των οποίων εμβαθύνει στην έρευνά της όσον αφορά τις κινησιολογικές δυναμικές του ανθρώπινου σώματος, καθώς επίσης ανακαλύπτει και καινούργιους δρόμους σωματικής έκφρασης μέσα απο έντονες και απαιτητικές κινητικές λειτουργίες.

Η πρόσφατη δουλειά της αφορά την δημιουργία της ομάδας σύγχρονου χορού enRoute , η οποία αποτελείται από 3 χορεύτριες (Ζαφειρία Τσιρακάκη, Justine Goussot, Χριστίνα Καρπούζου) και έναν μουσικό (Γλαύκο Σμαριανάκη-βιολί).

Έχει χορογραφήσει για την ομάδα enRoute παρέχοντας την παραγωγή στη performance «the effect», η οποία έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ χορού στην Αθήνα.

Για την Χριστίνα ως δασκάλα, ο χορός και η άσκηση θέτουν μια ατέρμονη διαδικασία ωρίμανσης και εξέλισης του σώματος και του νου καθώς είναι απάραιτητα στοιχεία ισορροπίας για την ίδια ως αναφορά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον εαυτό της αλλά και το κόσμο γύρω της.

Ως χορογράφος και χορεύτρια την ενδιαφέρει να παράγει εικόνες κοινές και οικείες τις οποίες τις αντλεί από τον κοινωνικό περίγυρο και την προσωπική της ζωή. Έτσι σε σχέση με τη δημιουργία σαν διαδικασία, εργαλείο της σε ένα μεγάλο βαθμό, είναι η εξερεύνηση και έκθεση άνθρώπινων θεμάτων και συναισθημάτων (χαρά, μοναξιά, αντίφαση, πόνος, αλλάγη, μεταμόρφωση,εκτόνωση κ.α.).Upcoming events at Σχολή Χορού ''Παλμός'' Ανδριανής Μαρούλη

Σεμινάριο Σύγχρονου χορού τεχνική Graham με την Πένυ Διαμ

Σεμινάριο Σύγχρονου χορού τεχνική Graham με την Πένυ Διαμαντοπού

Monday 11:00 (23 July)
Σχολή Χορού ''Παλμός'' Ανδριανής Μαρούλη, Zákynthos

Σεμινάριο Σύγχρονου χορού με τον Αντώνη Τζούμα

Σεμινάριο Σύγχρονου χορού με τον Αντώνη Τζούμα

Monday 12:40 (23 July)
Σχολή Χορού ''Παλμός'' Ανδριανής Μαρούλη, Zákynthos

Σεμινάριο Σύγχρονου χορού με τον Αλέξανδρο Σταυρόπουλ

Σεμινάριο Σύγχρονου χορού με τον Αλέξανδρο Σταυρόπουλο

Thursday 18:30 (26 July)
Σχολή Χορού ''Παλμός'' Ανδριανής Μαρούλη, Zákynthos

Events around Σχολή Χορού ''Παλμός'' Ανδριανής Μαρούλη

Absolventski IZLET Zakyntos 2018 by:Collegium
1550 m »

Absolventski IZLET Zakyntos 2018 by:Collegium

Saturday 02:00 (22 September)
Zakytnhos, Zante

Tom Zanetti + Official DJ K.O Kane Pure Beach Club Zante
6.1 km »

Tom Zanetti + Official DJ K.O Kane Pure Beach Club Zante

Tuesday 16:00 (19 June)
Pure Beachclub, Zákynthos

Zuna Tribe Greece Retreat 2018

Zuna Tribe Greece Retreat 2018

Saturday 12:00 (26 May)
Itha108, Ithaca

Proam Aegean Costa Navarino

Proam Aegean Costa Navarino

Wednesday 07:00 (06 June)
The Westin Resort, Costa Navarino, Romanós

ToonSchool goes to Greece

ToonSchool goes to Greece

Sunday 10:00 (26 August)
Hellenikon Idyllion Selianitika, Selianítika