Σεμινάριο τεχνικής στροβιλισμού με τον Ziya Azazi (Αθήνα)

Σεμινάριο τεχνικής στροβιλισμού με τον Ziya Azazi (Αθήνα)


When?

Start time: Friday 16:00 (26 January)
End time: Sunday 21:00 (28 January)

Where?

Krama artspace
Sokratous 11, Athens

About

Dervish in Progress (Body Economy & Awareness)
Το εργαστήριο αυτό δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν τα όρια τους μέσω του στροβιλισμού. Nα διεγείρουν τις δυνατότητες τους, μέσα από την λιτότητα της σωματικής κίνησης και μέσω αυτών των δυνατοτήτων να αγγίξουν την επιθυμητή κίνηση. Ξοδεύοντας λιγότερη ενέργεια και έχοντας μεγαλύτερο επίπεδο συνειδητότητας.
Ο Ziya Azazi ξεκινά τα εργαστήρια του αναλύοντας στους εκπαιδευόμενους, επιστημονικά, την αισθητηριακή επίδραση του στροβιλισμού στο σώμα τους.
Μέσω εξειδικευμένων ασκήσεων δημιουργεί ένα προστατευμένο περιβάλλον για τους συμμετέχοντες .
Κύριος στόχος είναι να ισχυροποιηθεί η φυσική, ψυχική και διανοητική επίγνωση, μέσω του στροβιλισμού και των ασκήσεων που προηγούνται.
Αυτό οδηγεί τους συμμετέχοντες στο να αντιληφθούν και να αγκαλιάσουν αυτό το οποίο επέρχεται με το στροβιλισμό, αγγίζοντας έτσι καινοτόμους τρόπους κίνησης μέσω αυτού.

Αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο για χορευτές κλασικού και σύγχρονου χορού,ηθοποιούς και performers και είναι ανοικτό σε όποιον επιθυμεί να δοκιμάσει την συγκεκριμένη πρακτική.

Χώρος : Krama Art Space / Σωκράτους 11 https://www.facebook.com/kramartspace/
Παρασκευή 15.00-19.00
Σάββατο 17.00-21.00
Κυριακή : 16.00-21.00

Δηλώσεις Συμμετοχής στο 6946 458 465
& 64movements@gmail.com
Κόστος : 130ε με προκαταβολή 60ε
Σε περίπτωση αποπληρωμής ολόκληρου του εργαστηρίου μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου το κόστος το ποσό μειώνεται στα 100ε
Κατάθεση στην τράπεζα πειραιώς /
: IBAN: GR03 0171 8630 0068 6313 1269 102
Μαρία Λάππα

Ziya Azazi
Γεννημένος στην Αντιόχεια της Τουρκίας, ο Ζiya Azazi, ξεκίνησε σε μικρή ηλικία τις σπουδές του στον σύγχρονο χορό. Το 1999 άρχισε να εξερευνά τον παραδοσιακό χορό των Σούφι .Ο Ziya Azazi φημίζεται για τις εξαιρετικές σόλο χορογραφίες του, πάντα βασισμένες και επηρεασμένες από τον παραδοσιακό χορό των Σούφι.
Το 1999 χαρακτηρίστηκε, ως «ο πιο εντυπωσιακός χορευτής της χρονιάς» από το περιοδικό «Ballet International Magazine» κι έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό. Συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία, συνεργάζεται με σημαντικά θέατρα όπως τα Vienna Volksoper, Theaterhaus Stuttgart, Grand Théâtre de Geneve κ.ά. Η τεχνική του έχει χαρακτηριστεί παγκοσμίως αριστουργηματική. Έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και θεατρικές σκηνές όλου του κόσμου, έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την δουλειά του και έχει συνεργαστεί με πολλούς επώνυμους καλλιτέχνες όπως τους Jan Fabre, Silvert Hoyem, Mercan Dede, Burha Ocal κ.ά.ως χορογράφος και σολίστ χορευτής.
Τα τελευταία 12 χρόνια , ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο, γνωρίζοντας και εκπαιδεύοντας ανθρώπους στην τεχνική του στροβιλισμού.
Η συνεχής αναζήτησή του για νέες τάσεις εναλλακτικών χορογραφιών και η μελέτη του πάνω στον παραδοσιακό χορό των Σούφι, οδήγησε στη δημιουργία της σόλο παράστασης «Dervish» που έχει παρουσιαστεί σ’ όλο το κόσμο, προκαλώντας παντού τον ενθουσιασμό του κοινού με τις εξαιρετικές χορογραφίες του. Οι επόμενες παραστάσεις του «Icons», «Ember», «Energy» και «Bolero» χαίρουν εξαιρετικής αποδοχής, ωστόσο η παραγωγή «Dervish» θεωρείται μια από τις σημαντικότερες χορογραφίες του, μια παράσταση - σταθμός, μέσω της οποίας έδειξε για πρώτη φορά πώς μια τόσο μυστικιστική κουλτούρα, όπως αυτή των Σούφι, μπορεί να μεταφρασθεί σε μία σύγχρονη γλώσσα.
O Azazi δημιουργεί μοναδικές σόλο χορογραφίες με διαφορετικές εκδοχές, πάντα βασιζόμενες και επηρεασμένες από τον χορό των Σούφι.
Ο Ζiya Azazi εχει διδαξει σε ακαδημαικό και μη ακαδημαικό πλαίσιο σε 20 χωρες Vienna (A); Brussels (BE); Balchik (BG); Sao Paolo (BR); Toronto (CA); St. Gallen (CH); Bogotá (COL); Berlin, Düsseldorf, Hamburg (D); Arhus (DK); Quito (ECU); Cairo (EG); Arles, Avignon, Clermont Ferrand, Crolles, Draguignan, Dunkerque, Le Creusot, Paris, Toulon, Aix en Provence, Roubaix, Brive le G, La Roche sY, Bretigny, La Rochelle, Nice (FR); Mondovi, Venice, Terni (IT); Beirut (LB); Klaipeda (LT); Amsterdam, Utrecht (NL); Portimao (PT); Galica, Manresa (SP); Istanbul, Samsun, Antalya, Mardin (TR); Caracas, Cumana (VEN); London (UK); Harare (ZW); Cape Town (ZA).

Μια γεύση απο την δουλειά του :

https://www.youtube.com/watch?v=28lWyVV5f_4
https://www.youtube.com/watch?v=UyTOIIsgCyY
https://www.youtube.com/watch?v=32coQ9Hch8k
http://www.ziyaazazi.com/
https://www.facebook.com/ziyaazazi/Upcoming events at Krama artspace

Events around Krama artspace

10ο Χειμερινό Τουρνουά Σκραμπλ ΟΣΑΠ
150 m »

10ο Χειμερινό Τουρνουά Σκραμπλ ΟΣΑΠ

Saturday 09:00 (20 January)
Άλικο / Aliko, Athens

Γιώργος Γελαράκης - Άλικο 18/1
150 m »

Γιώργος Γελαράκης - Άλικο 18/1

Thursday 22:00 (18 January)
Άλικο / Aliko, Athens

ΟΧΙ στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο ! Ανοιχτή
200 m »

ΟΧΙ στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο ! Ανοιχτή συζήτηση

Wednesday 18:00 (24 January)
Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, Athens

Σεμιναριο Παραδοσιακου Σουηδικου -Νορβηγικου Τραγουδ
200 m »

Σεμιναριο Παραδοσιακου Σουηδικου -Νορβηγικου Τραγουδιου

Sunday 14:00 (28 January)
Συναισθηματική Διαλεκτική, Athens

Ανοιχτό Μάθημα Με την Μαρία Πανούτσου
250 m »

Ανοιχτό Μάθημα Με την Μαρία Πανούτσου

Saturday 12:30 (27 January)
Gaz symphony studio, Athens

Metapolis Νέο ταχύρρυθμο Σεμινάριο Φωτογραφίας
250 m »

Metapolis Νέο ταχύρρυθμο Σεμινάριο Φωτογραφίας

Saturday 21:00 (03 February)
Metapolis Photography Seminars, Athens