Events around Parts -Patras Arts

1st Bridal Concept Show Patras 2018

1st Bridal Concept Show Patras 2018

Sunday 17:00 (25 February)
Αγορά Αργύρη, Patras

Ανοιχτά Μαθήματα-Open Studios

Ανοιχτά Μαθήματα-Open Studios

Wednesday 17:30 (21 February)
Dansarte - Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού-Τατιάνας Λοβέρδου, Patras

SKI and Dance Bansko Vol.2 By The Dance Club Patras

SKI and Dance Bansko Vol.2 By The Dance Club Patras

Thursday 23:00 (22 February)
The Dance Club Patras, Patras

32Bastards release w. Reversed Code and Junkheads

32Bastards release w. Reversed Code and Junkheads

Saturday 21:00 (10 March)
Το Μέρος, Patras

Μην κοιτάς το φεγγάρι | στο θέατρο act

Μην κοιτάς το φεγγάρι | στο θέατρο act

Thursday 21:30 (22 February)
Act Theater Patras, Patras

Οι κάτω απ' τ' αστέρια | στο θέατρο act

Οι κάτω απ' τ' αστέρια | στο θέατρο act

Monday 21:30 (12 March)
Act Theater Patras, Patras


Σεμινάριο μουσικού και θεατρικού παιχνιδιού

Σεμινάριο μουσικού και θεατρικού παιχνιδιού


When?

Start time: Wednesday 20:00 (14 February)
End time: Wednesday 22:00 (14 February)

Where?

Parts -Patras Arts
ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 31, Patras

About

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Σκοπός και στόχος μας ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των βασικών θεματικών ενοτήτων που καλούνται οι εκπαιδευτικοί να διδάξουν στην τάξη .
Οι εποχές,η φύση,τα χρώματα,τα σχήματα,τα ζώα,τα φρούτα ,τα λαχανικά,το ανθρώπινο σώμα,τα συναισθήματα και πολλά ακόμα διδάσκονται μέσα από μουσικά και θεατρικά παιχνίδια.
Σκοπός και στόχος μας ο σχεδιασμός μουσικών-θεατρικών παραστάσεων-δρώμενων (δημιουργία σεναρίου,σκηνοθεσία,δραματοποίηση ρόλων,μουσική επιμέλεια ,μουσικοκινητική προσέγγιση).

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου έως και Τετάρτη 9 Μαίου ώρα 20:00-22:00.

Σύνολο ωρών:26.
Κόστος σεμιναρίου :45 ευρώ το μήνα(σύνολο 3 μηνών).10% έκπτωση σε φοιτητές και ανέργους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε βρεφονηπιοκόμους,νηπιαγωγούς,δασκάλους,θεατρολόγους,μουσικούς και σε όσους απασχολούνται με την εμψύχωση ομάδων.

Με το τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν σημειώσεις ,υλικό μουσικής καθώς και αναλυτική βεβαίωση παρακολούθησης.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων ,απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Παρουσίαση σεμιναρίου :Πούπα Γαβριέλλα(μουσικός)
Λυμπεροπούλου Ζωή(θεατρολόγος)

Πληροφορίες -αιτήσεις συμμετοχής :
Δευτέρα-Παρασκευή 13:00-21:00,Σάββατο 11:00-14:00.
PARTS PATRAS ARTS
ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 31,ΠΑΤΡΑ
τηλ:2610005252
email:p.arts@hotmail.gr

ΖΩΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Θεατρολόγος- μουσικός-παιδαγωγός.
Απόφοιτος του μεταπτυχιακού τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών σπουδών Πανεπιστημίου Πάτρας.
Διπλωματούχος πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών πτυχίων Ειδικού Αρμονίας και Αντίστιξης.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, υποκριτικής,δραματουργικής ανάλυσης, θέατρο δρόμου, θεατρικής συγγραφής και μετάφρασης.
Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου με τους Δ.Τουφεξή, Ν.Σεμιτέκολο, Β.Τσόπελα .
Το 2003 συμμετείχε στο διεθνές επιμορφωτικό πρόγραμμα-σεμινάριο μουσικής EDGARD WILLEMS στους τομείς:διδασκαλεία σε μαθητές νηπιαγωγείου,δημοτικού και γυμνασίου,η τέχνη της αρμονίας,η τέχνη του πιάνου,μουσικοκινητική που πραγματοποιήθηκε στη Γρανάδα της Ισπανίας -Real Conservatorio Superior de Musica επίσης συμμετείχε στο σεμινάριο μουσικής εκπαίδευσης E.WILLEMS που είχε στόχο τις βασικές αρχές παιδαγωγικής και ψυχολογίας – μουσικοθεραπείας που πραγματοποιήθηκε στο Πολύμνιο ωδείο Πατρών.
Το 2006 ίδρυσε το χώρο έκφρασης “Επι- δράσει” στην Πάτρα. Έχει εργαστεί στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως εκπαιδευτικός του θεάτρου. Εργάστηκε στο δημοτικό σχολείο του Αρσακείου Πάτρας και Ψυχικού στην Αθήνα. Υπήρξε υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών -Ίδρυμα Βούρου Ευταξία. Εργάστηκε ως καλλιτεχνική εκπαιδεύτρια στο πρόγραμμα “Η όπερα διαδραστικά στα σχολεία” στην Εθνική Λυρική Σκηνή καθώς επίσης είναι εξωτερικός συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής σκηνής.
Τον Απρίλιο του 2016 συνεργάστηκε με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Πρόγραμμα “Ταξίδι προς το κέντρο Πολιτισμού” οργανώνοντας εκπαιδευτικό σεμινάριο για την όπερα για εφήβους “Επόμενη στάση Όπερα”.
Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας “CHORUS”.
Εργάστηκε ως καθηγήτρια πιάνου στο Πολύμνιο ωδείο Πατρών. Από το 2013 συνεργάζεται με το εργαστήρι τεχνών Parts Patras Arts παρουσιάζοντας εκπαιδευτικά ,βιωματικά σεμινάρια εκπαιδευτικών.
Στο Parts Patras Arts διδάσκει θεατρικό παιχνίδι ,πιάνο καθώς επίσης είναι υπεύθυνη για τα σεμινάρια θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού.

ΠΟΥΠΑ ΓΑΒΡΙΕΛΛΑ μουσικός-παιδαγωγός.
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1978.Ξεκινά να σπουδάζει μουσική το 1984.
Διπλωματούχος σύνθεσης,πιάνου,βυζαντινής μουσικής .Πτυχιούχος ειδικού αρμονίας,αντίστιξης,φυγής με επιπλέον σπουδές στο τραγούδι,το μαντολίνο,την μουσικοκινητική. Μαθήτευσε μεταξύ άλλων δίπλα στους Χ.Μπονάνου,Α.Βουτσινά,Σ.Γεωργακόπουλο.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια -εκπαιδευτικά επιμορφωτικά προγράμματα μουσικοκινητικής συστήματα ORFF ,DALCROZE.
Το 2003 συμμετείχε στο διεθνές επιμορφωτικό πρόγραμμα-σεμινάριο μουσικής EDGARD WILLEMS στους τομείς:Διδασκαλεία σε μαθητές όλων των ηλικιακών ομάδων,η τέχνη της αρμονίας,η τέχνη του πιάνου,μουσικοκινητική
που πραγματοποιήθηκε στη ΓΡΑΝΑΔΑ της ΙΣΠΑΝΙΑΣ - REAL CONSERVATORIO SUPERIOR DE MUSICA επίσης συμμετείχε στο σεμινάριο μουσικής εκπαίδευσης E.WILLEMS που είχε στόχο τις βασικές αρχές παιδαγωγικής και ψυχολογίας- μουσικοθεραπείας που πραγματοποιήθηκε στο ΠΟΛΥΜΝΙΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ.
Πήρε μέρος σε σεμινάρια πιάνου με τους Μ.Χαιρογιώργου,Δ.Τουφεξή, Ν.Σεμιτέκολο,Β.Τσόπελα, Ε.Αγραφιώτη στην Πάτρα στα ωδεία Πολύμνιο,Φιλαρμονική εταιρεία και στο Δημοτικό ωδείο Λάρισας.
Παρακολούθησε σεμινάρια κιθάρας και το 19ο,20ο,21ο φεστιβάλ κιθάρας με τους Ε.Ασημακόπουλο, Λ.Ζώη, R.Dyens στη Φιλαρμονική εταιρεία ωδείο Πατρών.
Παρακολούθησε σεμινάρια μουσικής στην ειδική αγωγή του ανοικτού κέντρου εκπαίδευσης και σεμινάρια Body music με τον Keith Terry.
Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια θεάτρου και έκφρασης, τραγουδιού και ερμηνείας στην Ελλάδα και στην Ιταλία - CONSERVATORIO DI MUSICA “GIUSEPPE VERDI” DI MILANO.
Παράλληλα φοίτησε στη σχολή Δημόσιας Διοίκησης και οικονομίας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας.
Έχει διδάξει από το 1996 έως σήμερα Θεωρητικά της Ευρωπαϊκής μουσικής και Ειδικό Αρμονίας βασισμένα σε δικά της συγγράμματα,αντίστιξη,φυγή, ενορχήστρωση,σύνθεση,πιάνο,τραγούδι και όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα μουσικών σπουδών καθώς επίσης μουσικοκινητική , μαντολίνο,μουσική δωματίου σε ωδεία και μουσικές σχολές όπως :Πολύμνιο Ωδείο Πατρών(1996-2011),Λίνειο Ωδείο Πατρών(2002-2013),Ωδείο Πατρών Φ.Νάκας(2004-2006),Μουσική σχολή Τερψιχόρη(2006-2014),Σχολή Βυζαντινής μουσικής Μητροπόλεως Πατρών “Απόστολος Ανδρέας”(2006-2013),Ωδείο μουσική διαδρομή ΝΤΟ-ΡΕ-ΜΙ Πύργου(2013-2017).
Έχει διδάξει μουσικοκινητική και έχει διοργανώσει γιορτές και εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδικούς σταθμούς .Το 2011 δίδαξε μαντολίνο στο Μουσικό σχολείο στην Πάτρα.
Έχει υπάρξει μέλος επιτροπών πτυχιακών ,διπλωματικών ,κατατακτηρίων και προαγωγικών εξετάσεων πιάνου και ανώτερων θεωρητικών του ΥΠ.ΠΟ σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα από το 2001-2017.
Έχει παρουσιάσει τα σεμινάρια : “Μουσικοκινητικής”, “Παιδικού τραγουδιού μουσικής και κίνησης”, “ Η μουσική ως μέσο ανάπτυξης κινητικών δεξιοτήτων”, “Χριστουγεννιάτικων εκπαιδευτικών δράσεων”, “Μουσικοθεατρικά δρώμενα”, “Το παραμύθι στην εκπαιδευτική διαδικασία”, “Παίζοντας με τα τραγούδια” βασισμένα σε δική της μελέτη ,κείμενα ,παιχνίδια,θεματικές ενότητες στην Πάτρα και στον Πύργο.
Έχει παρουσιάσει δικά της έργα για ορχήστρα ,φωνητικά σύνολα ,πιάνο καθώς και μουσικοθεατρικά διαδραστικά παιχνίδια-δρώμενα-αφηγήσεις όπως το “Τρελοβάπορο”(η ιστορία του Ισαάκ Αλμπένιθ)στον παιδικό σταθμό “Ροζ Μπαλόνι” και στο ιδιωτικό δημοτικό σχολείο “Ελληνική Αναγέννηση”, “Μπερδέψαμε τα παραμύθια” στο Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο και για το Χαμόγελο του παιδιού.. Έχει παρουσιάσει τις διαδραστικές ιστορίες της “Ο κοκκινομάλλης παπάς”,“Άκου,άκου τη βροχή”, “ο Άι Βασίλης θα ρθει;” , “Κινώ ό,τι κινείται”, “Λουλουδομπερδέματα”, “Θέλω επειγόντως διακοπές...υπογραφή Αστερίας” , “Στον ύπνο μου το είδα”κ.α. Καθώς επίσης σεμινάρια μουσικής έκφρασης και ρυθμικής κίνησης σε συνεργασία με τις χορευτικές ομάδες Salsamantes για παιδιά και ενήλικες.
Έχει πάρει μέρος σε γιορτές για ΑΜΕΑ παρουσιάζοντας μουσικοκινητικά παιχνίδια. Έχει πάρει μέρος σε τηλεοπτική εκπομπή διαγωνισμού τραγουδιού ως κριτής. Έχει βραβευτεί από το Δήμο Πατρέων για τη συμμετοχή της και τη διοργάνωση γιορτών για τον Μ.Χατζιδάκι και την Μ.Μερκούρη.
Μαθητές της έχουν μέχρι τώρα αριστεύσει στα πτυχία Ειδικού αρμονίας,Πιάνου,Αντιστίξεως,Φυγής και έχουν πετύχει την εισαγωγή τους στις σχολές Μουσικών σπουδών σε Αθήνα και Κέρκυρα.
Από το Μάρτιο του 2017 διευθύνει το φωνητικό-οργανικό σύνολο νέων PARTNERS καθώς και το Partners junior.
Αναλαμβάνει συστηματικά τη μουσική εκπαίδευση παιδιών από 1 έτους με ειδικά προγράμματα για κάθε ηλικιακή ομάδα διαμορφωμένα στα γνωστικά αντικείμενα κάθε ηλικίας.
Το 2013 δημιουργεί το εργαστήρι τεχνών Parts Patras Arts στο οποίο
διδάσκει άλλα και διευθύνει …...