Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και Πρώτων Βοηθειών

Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και Πρώτων Βοηθειών


When?

Start time: Sunday 09:00 (28 January)
End time: Sunday 14:00 (28 January)

About

Το Rider's Club Hellas, σε συνεργασία με Έλληνες εκπαιδευτές του διεθνούς φορέα ERC, και με το Α΄ Εργαστήριο Φαρμακολογίας ΑΠΘ, οργανώνουν πρόγραμμα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), Αυτόματης Εξωτερικής Απινίδωσης και Πρώτων Βοηθειών Πιστοποιημένο απο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης για τα μέλη και τους φίλους της λέσχης.

Το πρόγραμμα είναι κατάλληλα σχεδιασμένο, έτσι ώστε ο καθένας να είναι σε θέση να διαπιστώσει την απώλεια αναπνοής σε θύμα και να ανταποκριθεί έγκαιρα, εφαρμόζοντας την τεχνική της ΚΑΡΠΑ αλλά και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τη σωστή εφαρμογή της με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED).

Η εκπαίδευση είναι κατάλληλη για κάθε άτομο, ανεξάρτητα από την επαγγελματική του ιδιότητα ή το προηγούμενο γνωστικό υπόβαθρο. Η εξάσκηση των εκπαιδευόμενων πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες, στο έδαφος, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού, με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων.

Οι εκπαιδευτές είναι πιστοποιημένοι από το ERC (διασώστες - νοσηλευτές - ιατροί), με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία σε ανάλογα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα. Το ERC είναι ο μοναδικός επίσημα αναγνωρισμένος φορέας στην Ευρώπη που υλοποιεί και πιστοποιεί προγράμματα BLS/AED provider course.

Μετά τη λήξη του προγράμματος χορηγούνται στους επιτυχόντες εκπαιδευόμενους πιστοποιητικά επάρκειας (διεθνούς αναγνώρισης) από το ERC ( Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης).

- Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των εργαστηρίων της Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ (έναντι Τελλόγλειου Μουσείου).
- Το κόστος συμμετοχής που εξασφάλισε η Λέσχη Riders club Hellas είναι ** 19€ ** κατ' άτομο.
- Η εκπαίδευση θα γίνει σε μικρά τμήματα (περίπου 20 ατόμων) και γι αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
- Στη περίπτωση πλήρωσης του κάθε τμήματος, θα ανακοινώνεται νέο, σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και τη δήλωση συμμετοχής στο σεμινάριο, επικοινωνείτε με τα μέλη του Δ/Σ.Events around Ιατρική Σχολή - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Συμμετοχή Agrotica 2018
500 m »

Συμμετοχή Agrotica 2018

Thursday 10:00 (01 February)
ΔΕΘ TIF Helexpo, Thessaloníki

Aris v Besiktas Sompo Japan
500 m »

Aris v Besiktas Sompo Japan

Wednesday 19:30 (24 January)
Pale De Sports Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρον, Thessaloníki

N.O.E Live στη Θεσσαλονίκη
550 m »

N.O.E Live στη Θεσσαλονίκη

Friday 20:00 (02 February)
WE, Thessaloníki

Bad Movies live at WE
550 m »

Bad Movies live at WE

Friday 21:00 (09 February)
WE, Thessaloníki

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra live at WE
550 m »

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra live at WE

Friday 21:00 (25 May)
WE, Thessaloníki