Ψυχόδραμα με τον Αντώνη Λιοδάκη στη Θεσσαλονίκη

Ψυχόδραμα με τον Αντώνη Λιοδάκη στη Θεσσαλονίκη


When?

Start time: Saturday 10:00 (31 March)
End time: Sunday 23:00 (01 April)

Where?

Marga Yoga
Μαρασλή 11, Thessaloníki

About

Το σεμινάριο αυτό θα είναι μια ομαδική εκπαιδευτική – ψυχοθεραπευτική εμπειρία που στόχο έχει την γνωριμία με τον εαυτό μας και την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων.

Το ψυχόδραμα ως εργαλείο – τεχνική αναπτύχθηκε από το Moreno και αναδιαμορφώνεται σήμερα ως μια νέα ψυχοθεραπευτική μέθοδος. Χρησιμοποιώντας τη λεκτική και μη-λεκτική επικοινωνία, προτάσσει την ανάπτυξη του αυθορμητισμού, τη δημιουργικότητα και την αναβίωση προσωπικών συναισθημάτων επι σκηνής.

Σύχρονες θεατρικές κατευθύνσεις που ενεργοποιούνται στο ψυχόδραμα είναι το σωματικό θέατρο του Grotowski, το φτωχό θέατρο του Μπρέχτ και το ανθρωπολογικό θέατρο του Εουτζένιο Μπάρμπα.

Οι συμμετέχοντες δημιουργούν και λειτουργούν μια μικρή εναλλακτική θεραπευτική κοινότητα προάγοντας νέες συλλογικότητες. Για το σεμινάριο απαιτούνται άνετα ρούχα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (μέχρι 20 άτομα) και τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Τι είναι ψυχόδραμα

Το ψυχόδραμα είναι μία ομαδική ψυχοθεραπευτική μέθοδος. Οι ρίζες της βρίσκονται στο αρχαίο Ελληνικό δράμα. Στα Θεραπευτήρια της αρχαίας Ελλάδας, το θέατρο ιδιαίτερα με τη μορφή δράματος, η μουσική, τεχνικές χαλάρωσης και οι ομαδικές συζητήσεις αποτελούσαν τα κυριότερα στοιχεία της θεραπείας.

Το δράμα κατείχε εξέχουσα θέση στη θεραπεία γιατί ενσάρκωνε τα προβλήματα του ανθρώπου μέσα στη κοινωνία και την ανάγκη του να ταυτιστεί με φανταστικούς ήρωες.

Οι αρχαίοι πολιτισμοί απέδιδαν στην τέχνη πρωτεύουσα σημασία. Μέσα από την τέχνη ο άνθρωπος μπορούσε να εκφραστεί απόλυτα και να ‘καθάρει’ τα αρνητικά συναισθήματα, αλλά και να συμμετέχει στην κοινωνική ζωή ενεργητικά. Ο σημερινός άνθρωπος σιγά-σιγά αποξενώθηκε από την τέχνη για τον εαυτό του, απομονώθηκε μπροστά από μία τηλεόραση, με αποτέλεσμα την αλλοτρίωση, την παθητικότητα αλλά και την επιθετικότητα που βιώνει ολοκληρωτικά.

Το ψυχόδραμα και η εξελικτική του πορεία απαντά σ’ αυτή την παθητικότητα του σήμερα και προσδίδει στον σημερινό άνθρωπο ρόλο πρωταγωνιστή ζωής.
Πληροφορίες και εγγραφές στο Τ: 6946461188, Κασίδου Πασχαλιά και στο link:
https://margayoga.gr/event/psychodramaliodakis/Events around Marga Yoga

«J.R.R.Tolkien – Ταξίδι στη Μέση-γη»
600 m »

«J.R.R.Tolkien – Ταξίδι στη Μέση-γη»

Saturday 15:30 (28 April)
Δημοτική Πινακοθήκη, Casa Bianca, Thessaloníki

Έξοδος 1826, προβολή στη Θεσσαλονίκη
550 m »

Έξοδος 1826, προβολή στη Θεσσαλονίκη

Sunday 18:30 (18 March)
Κολοσσαίον - Kolossaion, Thessaloníki

Η μαεστρία της καθημερινής ζωής- Βιωματικό σεμινάριο
600 m »

Η μαεστρία της καθημερινής ζωής- Βιωματικό σεμινάριο

Saturday 10:00 (24 March)
Κέντρο Αντλεριανής Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης, Thessaloníki

Εργαστήριο Πασχαλινών Λαμπάδων
850 m »

Εργαστήριο Πασχαλινών Λαμπάδων

Saturday 18:00 (24 March)
Το Παρεάκι, Thessaloníki