Party TRIP с ЯХта из Йонийските oстрови

Party TRIP с ЯХта из Йонийските oстрови


When?

Start time: Sunday 12:00 (22 July)
End time: Monday 15:00 (30 July)

About

Искате да пътувате, но сте се уморили да следите дадената програмата на тур. агенции? Искате да имате повече свобода в своите пътешествия? Искате да усетите нови преживявания и да пътувате с яхта?

Това лято ще бъде различно! За всички, които обичат слънцето, плажа, приятната компания, хубавата музика, хапването и пийването! Ние сме ви подготвили незабравими преживявания! Ние ви предлагаме едно изключително преживяване, едно по-различни лято!!! Едно незабравимо приключение с ЯХта. Това е най-добрият начин да съчетаете почивката с парти и култура! Пригответе се за ваканция из РАЙските острови на Йонийско море: Лефкада, Кефалония, Итака, Закинтос, Каламос, Кастос, Атокос, Скорпиос и Меганиси.
Ще посетите едни от най-уникалните пещери на света на островите Кефалония и Закинтос! Ще плувате с костенурките Careta Careta, ще посетите пещерата Мелисани със своето уникално езеро, ще видите водопадите Нидри и на последно място, но не по важност ще имате много забавления и партита!
Едни от фирмите, с които ще работим по време на своя престоя на о-в Закинтос са ThisIsZante и FeelSummerZante!

МАРШРУТЪТ Е ПРИМЕРЕН И МОЖЕ ДА ВАРИРА КАТО ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ И ДЪЛЖИНА, КАКТО МОЖЕ ДА ИМА И ПРОМЯНА В ПОСЕЩЕНИЕТО НА ОСТРОВИТЕ ПО ПОЖЕЛАНИЕ НА ТУРИСИТЕ!

Маршрут:
1 ден:
Нека нашето приключение започне сега!!!
Събираме се и отиваме да си купим храна и напитки, след това отиваме към яхтата за инструктаж и отплаваме към невероятните острови Каламос и Кастос
Welcome Party!!!
2 ден:
Обиколка на островите Каламос и Кастос
Правим една/ две спирки, за да поплуваме заедно в морето. Тогава е възможността да се запознаем с други пътници от ЯХтата. Остров Каламос е най-малкият от Йонийските острови, като разстоянието от единия край на острова до другия му край е 12 км. Той има богата природа, можете да се насладите на един зелен кРАЙ, пълен със спокойствие или не…? На съседния остров Кастос ще посетим едни от най-красивете плажове на Йонийските острови като Амбелакия, Фики, Вали, Коилада, Айос Аймилянос, Лимни, Камини и Врисиди (изборът е НАШ!). За вечерта ще се насладим на залеза с коктейл в ръка и след това ще се потопим в нощния живот с малък Mylos cocktail bar.
3 ден:
Отплаване към островите Атакос и Итака
Днес е ден за почивка (подготовка за вечерното ЯХт парти)! Ще хвърлим котва на едно от двете пристанища, а именно One House Bay на източното крайбрежие или Cliff Bay на южния бряг. Ще се разходим из остров Атокос и се отправяме към о-в Итака.
Хвърляме котва в едно от най-големите и красивите пристанища в света. Сега е време да се разходим в столицата Варт? на този прекрасен остров, да си закупим сувенири или просто да седнем в някой бар или таверна, за да се потопим в гръцката култура и история.
Вечерта ще направим обиколка по баровете и ще посрещнем изгрева!
4 ден:
Отплаване към остров Кефалония
Този ден ще отидем до плажа Миртос, можем да се насладим на слънчевите лъчи с чаша фрапе или да отидем до уникалната пещера с езерото Мелисани (разстоянието между плажа и езерото е ок. 25 минути)
Вечерта ще се разходим из столицата на острова – гр. Агростоли! Имаме достатъчно свободно да хапнем и да пийнем!
Връщане в ЯХтата и отплаване към Закинтос
5 ден:
Пристигане в остров Закинтос
Вече стигнали до нашата крайна точка ще отидем до най-красивия плаж на острова – Навиго! Ще плуваме, ще се забавляваме с различни водни спортове, а други пък ще се излежават на плажа и наслаждават на красотата на острова! Там любителите на атракции ще се сблъскат с останките на кораб, претърпял корабокрушение.
Следобед, свободно време! (повече информация за острова виж Информация за островите)
Вечерта ще направим PubCrawl в Лаганас! Ще посетим най-големите и най-готините барове на острова!
6 ден:
За „почерпените” от миналата вечер им оставяме един ден почивка на плажната ивица на Лангас! Останалите ги очаква нещо много ЯКО, а именно плуване с костенурките Caretta Caretta, както и посещение на сини пещери на Волимес!
Посещение на едно от най-големите партита в Закинтос
7 ден:
Днес е последния ни ден в Закинтос и ще посетим уникалните пещери на острова или ще релаксираме на един от плажовете на острова!
Свободно време и отплаване към Кефалония
8 ден:
Пристигане в Кефалония
Мислите, че сте видели всичко от този невероятен остров?! Е ГРЕШКА!!!
Ще имаме възможност да посетим известния “Червеният” плаж Кси! Желаещите за фрапе и почивка могат да му се насладят, а другите могат да посетят редица интересни места като: гр. Фискардо, Пещерата Дрогарти или Манастирът „Св. Богородица Лангобарда“ в Маркопуло.
Вечерта се прибираме в ЯХтата и познайте, очакване ни едно яко парти!!!
9 ден:
Обиколка на островите Скорпиос и Меганиси
Това са едни от най-интересните острови в Йонийско море! След обиколката на островите, ще спрем на някой плаж на о-в Меганиси. Избора е доо0оста голям: Берета, Агиос Йоанис, Елиа, Фарос, Амбелакиа, Спилиа и още… Ние избираме къде да се насладим на прекрасните вълни и слънчевите лъчи!
Вечерта правим парти в един от баровете на плажа Агиос Йоанис.
10 ден:
Отплаваме към остров Лефкада
Вече сме тук, но ще се насладим на този невероятен остров и младежкия живот на него!
Една разходка из града Лефкада, свободно време и към привечер се събираме за нашето…
Goodbye Party на някой закътан плаж…. ;)
11 ден:
Отпътуване към България
Допълнителна информация:
Всички мероприятия могат да бъдат променяни след дискусия с екипажа, съобразено времето разстоянията и метеорологичната прогноза.
Яхтата разполага с 3 двойни каюти: 2 за екипажа и една за капитана има оборудвана кухня, баня, тоалетна и резервоари – 400 л. за вода и 120 л.за дизелово гориво.
Най-голям комфорт се постига при наличен 4 членен екипаж, но е възможно да качим на борда и екипаж от 6 души.
ЦЕНА на пътешествието е 490 лв. на човек или 245 евро.
Предвидете допълнителни разходи за пристанищни такси (ако има такива такси) за вода и гориво ще е максимум около 20-25 евро на човек.
Храната и напитките могат да се вземат от България или да се купуват от магазините по пристанищата. Добра идея е да се посещават понякога и чудесните таверни по маршрута.
За повече информация и подробности не се колебайте да се свържете с ShareTrippyFriends
Очакваме вашите резервации!
За да запазите вашето място е нужно да преведете авансово 10 % от уговорената такса за участие. След като се свържете с нас и потвърдим наличие на места ще получите сметката на дружеството.
Информация за островите:
Лефкада
Островът е за ценителите на красотите, спокойствието, хармонията и романтиката. Той е като зелен масив, изникнал сред кристалните води. Разнообразните природни пейзажи се редуват един след друг.
Лефкада има богата история, която допълва мистичността и уникалността му. Името означава „бял“ и се дължи на характерните бели скали, които се извисяват над морето, оформяйки загадъчни водни пещери, девствени плажове и пурпурни заливчета.
Този невероятен остров се слави с някои от най-добрите плажове в Европа. Сред тях са небезизвестните Порто Кацики, Катисма и Егремни, които очароват с прозрачни води, чиито нюанси варират от светло синьо през тюркоазено до мостилено. Водопадите Нидри обогатяват разнообразието. Островът е осеян с исторически забележителности и музеи.
Град Лефкада е капан за туристи: тесни улички, шарени автентични къщи, интересни магазинчета, занаятчийски и кулинарни работилнички, модни стоки и сувенири, кафенета и ресторанти край брега и много цветя. В селцата, осеяли стръмните склонове на острова може да попаднете на много приятни кръчмета и таверни, където храната е гарантирано добра. Повечето от собствениците им са производители на маслини, мед и зехтин.
Съседните островчета са запазили напълно девствеността си и се чувстваш като откривател, когато акостираш на тях. Може да откриете дълги, безлюдни плажове, недостъпни по сушата заливи и пещери, пръснати малки островчета, заобиколени от хълмове, покрити с гори и билки и стръмни скални склонове, където сте далеч от суетата и ежедневието. Прозрачни води, синьо небе, топъл въздух и спокойствие... Тук - там може да забележите рибарски селца, древни мелници, венециански руини. Тишината често бива нарушавана само от вълничките или случайното блеене на козите, някъде по скалите. Единственно неделният звън на камбаните от някоя недалечна църква може да ви напомни, че времето все още не е спряло. Ухание на диворастящ розмарин, мащерка и риган се спуска към водата и гали сетивата. Привечер, обаянието на залеза се допълва с аромат на печена риба и привлича към таверната в най- близкото рибарско селце.
Каламос
Остров Каламос не може да разкаже много, но за сметка на това може да покаже много от своята природа. Той е най-малкият от Йонийските острови, като разстоянието от единия край на острова до другия му край е 12 км. Той има богата природа, можете да се насладите на един зелен кРАЙ, пълен със спокойствие или не…?
Ще имате възможност да се разходите по тесните улици на градчетата там, да говорите с местните хора за старите времена и живота на острова. Разходете се от Каламос до Епископи през непокътнатия, автентичен пейзаж. Още ще видите старите вятърни мелници, каменните въртележки, порутените къщи, за този остров сякаш времето е спряло изведнъж.
Този остров ще ви даде почивка за бъдещото „нощно” преживяване!
Кастос
Остров Кастос е нисък, дълъг и тесен малък остров, покрит с маслинови дръвчета. Той не е като останалите острови, повечето туристи го имат като място, през което да минат и да разгледат. Хубавото на острова е, че може да предложи риболов на хората, които са запалени да ловят риби и да се снимат с тях (за спорта или за похапване). В него има много малко жители, но през лятото те се увеличават ту от роднини, ту от туристи…
Ще откриете невероятни и много малки плажове, едни от тях са Амбелакия, Фики, Вали, Коилада, Айос Аймилянос, Лимни, Камини и Врисиди ...
Интересното на острова е, че няма коли! Това означава, че единственото придвижване е чрез ходене или с лодка. Нека добавим, че може да си направите един неспирен купон на Сараценевия залив, естествен залив, на запад от острова, в който има малък мол.
Този остров крие много тайни, които оставяме на вас да откриете по време на своето пътешествие!
Атокос
Остров Атокос е малък гръцки остров в Йонийско море. Намира се на 9 километра североизточно от Итака и на 8 километра югозападно от Кастос За да се закотвите безопасно е препоръчително да бъде при спокойно време в едно от двете му ключови закотвяния, а именно One House Bay на източното крайбрежие и Cliff Bay на южния бряг. Първият е предпочитаният вариант, тъй като приютява лодки от бурните ветрове и има по-добър достъп до острова чрез каменист плаж.
Той е частен остров, собственост на корабостроителния магнат Панайотис Цакос. За по-голямата част от времето островът е необитаем, с изключение на няколко кози, които обикалят свободно около острова. Понастоящем посетителите могат да се закотвят на острова.
Този остров може да бъде мястото, където може да завихрите един луд купон или просто да си отпочинете от тях.
Итака
В столицата Вати се намира едно от най-големите естествени пристанища в света. На острова съществуват няколко забележителности, които се свързват с Одисей и си струва да се посетят. Първата е изворът Аретуса, който има интересно обкръжение, а над него се извисява забележителна скала, популярна с името Коракс. Друга забележителност е пещерата на нимфите – Мармароспили. Туристите могат да посетят и Археологическия музей, Манастира на Дева Мария, построен през XVI – XVII век.
Плажовете на Итака са изключително подходящи за гмуркане. Водите на острова са толкова прозрачни, че плувците могат да се наслаждават на водния свят с невъоръжено око.
Кефалония
Най-големият остров от Йонийските острови е остров Кефалония.
Най-известни курорти са Ласи, Ликсури, Сами, Фискардо и Скала. На Кефалония има три пристанища - в Аргостоли, Сами и Фискардо. Курортите в тази част са по-спокойни и подходящи за любителите на природата. По южното крайбрежие плажовете са дълги с километри и са покрити с пясък, а курортите по-оживени, но като цяло островът е място за тиха и спокойна почивка.
Най-интересните и посещавани места на Кефалония са плажът Миртос и пещерата с езерото Мелисани. Друга пещера е Дрогарти. Тя е известна с голямата си зала, пълна със сталактити и сталагмити и покъртителна акустика
“Червеният” плаж Кси е с фин керемиден пясък, а на плажа Каминия, през май и септември излизат, редките костенурки карета-карета за да снесат яйцата си. В най-северната част на острова се намира селището Фискардо То оцелява по време на унищожителното земетресение през 1953 г. и затова там са запазени традиционните цветни къщи, обгърнати от цъфнали цметя. Градчето заслужено се смята за едно от най-живописните места на Кефалония и е популярно дори сред световни звезди като Ричърд Гиър, Мадона, Джон Бон Джови и др. , които са акостирали с яхти на пристанището.
Закинтос
Закинтос е сред най-популярните острови в Йонийско море – идиличната му красота и изобилието от природни чудеса не оставят никого равнодушен. Той е третия по големина от гръцките острови. Бреговата му линия възлиза на около 120 километра и е осеяна с плажове, кристално сини води и мистични пещери. Всичко това, в комбинация със многобройните слънчеви дни превръща Закинтос в една от най-хубавите, атрактивни и мечтани дестинации на Гърция. Островът се характеризира с разнообразен релеф: на запад е разчленен от планински масиви, брегът е отвесен, скалист и слабо заселен, докато на юг и изток е осеян с плодородни земи, зеленина, красиви заливи, дълги плажове и градчета. Закинтос е покрит и с разнообразни целогодишно цъфтящи цветя. Венецианците, които са го управлявали в продължение на столетия са го нарекли Занте - "Цвете на изтока". Освен с красивите си плажове и заливи с тюркоазена вода той е известен като убежище на застрашените от изчезване костенурки Caretta Сaretta и тюленът Монах . Костенурките са се превърнали в запазен знак на Закинтос и атракция за туристите.
Най-магнетичен за пътешествениците и еколозите е заливът Лаганас. Той е в най-южната част на острова и е обявен за Национален морски парк на Гърция. Там са най-предпочитаните плажове за гнездене от костенурките Caretta Сaretta по цялото Средиземноморие. Западният бряг на острова е обитаван от тюлена Монах. И двата вида са защитени. Костенурките снасят след 30 годишна възраст. Гнездят през 3-4 години и заравят в пясъка от 50 до 160 яйца. От 1000 излюпени костенурчета оцелява само 1. Корубата на костенурките достига до 1 м и е почти кръгла. За костенурките се знае, че се ориентират по Луната и излизат на брега през нощта.
На западния бряг могат да се видят и сините пещери на Волимес, по името на градчето, в близост до което се намират. Представляват скални образувания под формата на арки и пещери, огрени от искрящите синоьозелени води на Йонийско море.
От другата страна е емблематичния плаж Навагио. Негови снимки са върху кориците на повечето пътеводители. Освен с екзотичната си красота, той е популярен и заради намиращите са там останки на кораб, претърпял корабокрушение през 1983 г., докато е превозвал контрабандно цигари и алкохол за италианската мафия.
Град Закинтос е столицата на острова е построен амфитеатрално високо на хълма Бохали. От хълма се разкрива прекрасна гледка към морето. Има няколко интересни музея в града, които си заслужава да бъдат посетени: Византиййския музей , площад "Ст. Марк" с католическата църква и Музея на Соломос и Калвос - най-известните поети на Закинтос. Специалитетите на местната кухня са много и си заслужават да бъдат опитани.
Известният поет Едгар Алън По през 1837 г. написал поемата със заглавие "Сонета за Занте", като последния ред гласи "Isola d'ora! Fior di Levante!" в превод "Остров на златото, Цвете на изтока"
Меганиси
Меганиси е живописен остров и има три живописни села с уникална архитектура и живописност, а именно Вати, Катомери и Спартатори, които са основните селища на острова.
Традиционната архитектура, гостоприемните жители, интересният живот, великолепните гледки, живописните заливи с рибарските таверни, ресторантите и развлекателните магазини, зелените пейзажи и кристалните води създават идеално място за лятната ваканция, наситена с прекрасни преживявания!
Най-известните плажове на този невероятен остров са: Берета, Агиос Йоанис, Елиа, Фарос, Амбелакиа, Спилиа и др. Към тези плажове задължително към обиколката си трябва да добавим пещерите Папаниколис и Джиовани!
Островът е затрупан от многобройни местни и чуждестранни посетители всяка година! Могат да се намерят сърф-дейности на плажа на Агиос Йоанис, да се стигне до пещерите с морски велосипед, също така районът около острова е идеален за плаване. Може също така да се насладите на обиколка в пещерата Папаниколис.
Всеки, посетил острова, знае че той е единствен сам по себе си и, че всичко, случило се на него, си остава там!