Upcoming events at Κεντρο Παιδαγωγικης και Ψυχολογιας Ροδακινο

Σεμινάριο: Πως σχεδιάζουμε την καλοκαιρινή γιορτή;

Σεμινάριο: Πως σχεδιάζουμε την καλοκαιρινή γιορτή;

Saturday 12:00 (28 April)
Κεντρο Παιδαγωγικης και Ψυχολογιας Ροδακινο, Athens

Events around Κεντρο Παιδαγωγικης και Ψυχολογιας Ροδακινο

Σεμινάριο -Γυναικολογικά Θέματα

Σεμινάριο -Γυναικολογικά Θέματα

Saturday 15:00 (05 May)
Flower Yoga Shala, Kallithéa

Σεμινάριο IASTM Αθήνα (+ειδικό εργαλείο Arthro Tool)

Σεμινάριο IASTM Αθήνα (+ειδικό εργαλείο Arthro Tool)

Sunday 09:00 (13 May)
Άρθρωσις Λογοθεραπεία - Χειροπρακτική. Άνω Πετράλωνα, Athens

STING LIVE AT THE ACROPOLIS ATHENS

STING LIVE AT THE ACROPOLIS ATHENS

Friday 20:00 (22 June)
Odeon Heroda Attyka, Athens

STING W ATENACH 22-23 Czerwca 2018 Info PL Grecja24

STING W ATENACH 22-23 Czerwca 2018 Info PL Grecja24

Friday 10:00 (22 June)
Odeon Heroda Attyka, Athens

5ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη

5ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη

Saturday 17:00 (28 April)
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / Οnassis Cultural Centre Athens, Athens


Παιδί και σκύλος. Σχέση αγάπης ή φόβου;- Σεμινάριο στο Ρ

Παιδί και σκύλος. Σχέση αγάπης ή φόβου;- Σεμινάριο στο Ροδάκινο


When?

Start time: Saturday 18:00 (21 April)
End time: Saturday 21:00 (21 April)

Where?

Κεντρο Παιδαγωγικης και Ψυχολογιας Ροδακινο
Εμμανουηλ Μπενακη 105Β Εξαρχεια, Athens

About

“Παιδί και σκύλος.Σχέση αγάπης ή φόβου;”
Σεμινάριο στο Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής Ροδάκινο

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
“Φοβάμαι τα σκυλιά...”
“Μπορείτε να πάρετε τον σκύλο γιατί τον φοβόμαστε;”
“Εγώ έχω στο σπίτι μου και σκύλο και γάτα! Είναι τέλεια!
"Θα του τραβήξω την ουρά, δεν πονάει...”
“Τα ζώα δεν μπαίνουν στον παιδικό σταθμό”
“Αν έχουμε σκύλο στο σχολείο; Φυσικά και όχι. Μπορεί να τον φοβούνται τα παιδιά.”
“Τι είναι τα σκυλιά θεραπείας; Τι σχέση μπορεί να έχουν με τα παιδιά;”

Το Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής Ροδάκινο πραγματοποιεί σεμινάριο με θέμα “Παιδί και σκύλος. Μια σχέση αγάπης ή φόβου;” το ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ και ώρα 18:00-21:00

Η Εριέττα Καραμπέτσου, Διπλωματούχος Θετική Εκπαιδεύτρια Σκύλων-Σύμβουλος Ψυχολογίας & Συμπεριφοράς, ο ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής Γιώργος Παραδείσης και η παιδαγωγός προσχολικής αγωγής Κατερίνα Ανωγιαννάκη συζητούν με γονείς, παιδαγωγούς, δασκάλους, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές ζώων συντροφιάς, ψυχολόγους, φοιτητές ανάλογων σχολών και όλους όσοι έχουν ανάλογο ενδιαφέρον για την επαφή των παιδιών με τους σκύλους, τα οφέλη της σχέσης και την προσέγγιση-αντίδραση της οικογένειας με τον ερχομό ενός μικρού ζώου στο σπίτι.

Η απόφαση για τον ερχομό ενός σκύλου στο σπίτι έρχεται συνήθως μετά από αίτημα των παιδιών, όπου αναζητούν παρέα στην καθημερινότητά τους.
Πόσο αίσθηση όμως έχουν τα παιδιά ηλικίας 3-10 ετών για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της φροντίδας του σκύλου;
Πώς αλλάζουν οι ισορροπίες στην οικογένεια με την έλευση του νέου μέλους που χρειάζεται φροντίδα, χρόνο και επαφή;
Από ποιους παράγονες εξαρτάται η σχέση που θα αναπτύξουν μαζί τους και ποιός είναι ο ρόλος των άλλων μελών της οικογένειας στο χτίσιμο της σχέσης του παιδιού με τον σκύλο;
Πώς αναπτύσσεται η φοβία των παιδιών για τα σκυλιά και πώς μπορεί η οικογένεια να συμβάλει στο να δημιουργήσει το παιδί μια σχέση αγάπης μαζί τους;
Ο φόβος των παιδιών για τα ζώα προέρχεται από τα ίδια ή εξαρτάται άμεσα από την σχέση των γονιών με τον σκύλο;

Στόχος του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με τα βήματα που ακολουθούμε στην πρώτη επαφή των παιδιών με τον σκύλο και η συζήτηση επάνω σε θέματα που αφορούν την επαφή τους με τα αδέσποτα ζώα, τις σχέσεις στην οικογένεια και τις ευθύνες που προκύπτουν, την φοβία που αναπτύσσεται και τους τρόπους που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη σχέση μιας σχέση αγάπης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΧΩΡΟΣ: Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής Ροδάκινο, Εμμ.Μπενάκη 105Β-Εξάρχεια
ΗΜΕΡΑ: Σάββατο 21 Απριλίου
ΩΡΑ: 18:00-21:00
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 20 ευρώ/Δίνεται βεβαίωση συμμετοχής
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Γονείς, παιδαγωγούς, δάσκαλους, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, φοιτητές ανάλογων σχολών και όλους όσοι έχουν σχετικό ενδιαφέρον.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Με αποστολή μειλ στο teamrodakino@gmail.com γράφοντας τον τίτλο του σεμιναρίου και τα στοιχεία σας (όνομα, ιδιότητα, τηλέφωνο) μέχρι τις 15 Απριλίου.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Βιογραφικά εισηγητών:

Η Εριέττα Καραμπέτσου είναι επαγγελματίας εκπαιδεύτρια και σύμβουλος ψυχολογίας,
συμπεριφοράς και ευζωίας του σύγχρονου σκύλου και συγγραφέας του βιβλίου "Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ”.
Ειδικότητα της είναι η προβληματική συμπεριφορά και η εκπαίδευση μέσω της γνωσιακής
επιστήμης. Είναι ιδρύτρια της Dogfully και του Rescue Project, μέσω του οποίου παραδίδει εθελοντικά μαθήματα σε αδέσποτους σκύλους συνεργαζόμενη με φιλοζωϊκά σωματεία και εθελοντές, ενώ παράλληλα προωθεί την υιοθεσία αυτών.
Είναι απόφοιτη της ακαδημίας εκπαιδευτών Victoria Stilwell Academy, έχει μελετήσει ψυχολογία και συμπεριφορά σκύλων και είναι φοιτήτρια στο Compass Education and Training ως συμπεριφορίστρια σκύλων.
Η Εριέττα είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια για ενημερώσεις σε παιδιά και ενήλικους για αποφυγή δαγκώματος ως Dog Bite Safety Educator, ενώ κατέχει Πιστοποιητικό Ά βοηθειών σκύλων απο το British College of Canine Studies.
• Μέλος ΠΑΣΕΚΣ (Πανελ. Σύλλογος Εκπαιδευτών Ελλάδος)
• Premium μέλος του APDT (Association of Professional Dog Trainers)
• Μέλος ISAP (International Society of Animal Professionals)
• Μέλος ICAN (International Companion Animal Network)
Μέλος Doggone Safe I Dog Bite Safety Educator

Ο Γιώργος Παραδείσης είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εξειδικεύτηκε στην παιδοψυχολογία (διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών, προβλήματα συμπεριφοράς. διαχείριση συναισθημάτων), στην ψυχολογία εφήβων και στη συνέχεια στην ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, στη θεραπεία και στην συμβουλευτική ζευγαριών, γάμου και οικογένειας, την υποστήριξη και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε άτομα με αναπηρία και την εκπαίδεση ενηλίκων σε θέματα που σχετίζονται με την συμπεριφορά και το συναίσθημα.
Έχει εκπαιδευτεί στην Συστημική/Οικογενειακή θεραπεία, στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Ανατολικού τομέα Θεσσαλονίκης, και στο ΑΚΜΑ (Αθηναικό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου) στην Αθήνα.
Παράλληλα έχει εργαστεί στο μικτό κέντρο διημέρευσης ΑμεΑ «Η Κυψέλη», ως ο υπέυθυνος ψυχολόγος του κέντρου, στο Ίδρυμα Θεομήτωρ ως ψυχολόγος και έχει διδάξει Ψυχολογία σε προγράμματα του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ψυχολογία και Παίδοψυχολογία σε προγράμματα του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διατηρεί εδώ και 6 χρόνια ως ψυχοθεραπευτής και συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς και σχολεία σε θέματα εποπτείας παιδαγωγών και συμβουλευτική γονέων.
Είναι συνεργάτης του Ινστιτούτου Παιδιατρικής Φροντίδας Ρεθύμνου επάνω σε θέματα εκπαίδευσης και θεραπείας.
Το 2017 ίδρυσε το Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής Ροδάκινο, με στόχο την έρευνα επάνω σε θέματα που αφορούν τον συνδυασμό της παιδαγωγικής και της ψυχολογίας στην ανάπτυξη του ατόμου.
Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσφέρει, καθώς και άρθρα του πάνω στην ψυχολογία και την ψυχοθεραπεία, θα βρείτε στοwww.paradeisis.com και το www.teamrodakino.com

Η Κατερίνα Ανωγιαννάκη είναι παιδαγωγός Προσχολικής Αγωγής, απόφοιτη του ΤΕΙ Αθηνών με ειδίκευση στην Παιδαγωγική Θεάτρου.
Από το 1998 εργάζεται με ομάδες παιδιών και ενηλίκων ως εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής, ενώ σχεδιάζει και εμψυχώνει σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών προσχολικής και πρωτοσχολικής εκπαίδευσης πάνω σε θέματα Αισθητικής Αγωγής και εμπλοκής των τεχνών στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Έχει διδάξει στα ΤΕΙ Αθήνας και έχει σχεδιάσει και οργανώσει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σε συνεργασία με διάφορους φορείς (Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΚΕΠΑ, εκδοτικούς οίκους, ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.)
Εχει εργαστεί ως παιδαγωγός στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ από το 2002-2012.
Έχει εργαστεί επίσης ως βοηθός σκηνοθέτη σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις, ενώ το 2012 διασκεύασε και σκηνοθέτησε την παράσταση για παιδιά “Μια Κυριακή του Απρίλη” βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Άλκης Ζέη και το 2016 την βρεφική παράσταση “Αυτό” σε κείμενο της ίδιας, βασισμένο στο έργο “Περιμένοντας τον Γκοντό” του Σάμουελ Μπέκετ.

Την περίοδο 2016- 2017 ολοκλήρωσε με επιτυχία το ετήσιο πρόγραμμα ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ-ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την ίδια χρονιά συμμετέχει στο πρόγραμμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου “Συμβουλευτική ζεύγους και οικογένειας” και “Διαζύγιο και η διαχείρισή του στην οικογένεια”
Από το 2011 εως το 2017 υπήρξε μια από τις ιδρύτριες ενός πολυχώρου εκπαίδευσης για παιδιά στην Αθήνα, στον οποίο υπήρξε υπεύθυνη για την παιδαγωγική και καλλιτεχνική προσέγγιση των δράσεών του.

Το 2017 ίδρυσε το Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής Ροδάκινο μαζί με τον ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή Γιώργο Παραδειση, με στόχο την ανάπτυξη μιας προσεγγισης του ανθρώπου που συνδυάζει την συστημική παιδαγωγικη και ψυχολογία.
Την ίδια χρονιά ξεκίνησε εκπαίδευση στην ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ.
Συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς εντός και εκτός Αθηνών στο κομμάτι της συμβουλευτικής και της εποπτείας παιδαγωγικής ομάδας, ενώ είναι εξωτερικός συνεργάτης του Ινστιτούτο Παιδιατρικής Φροντίδας Ρεθύμνου, στο κομμάτι της επιμόρφωσης παιδαγωγών.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία της:
-Ένα δέντρο για τις 4 εποχές του χρόνου, Σχέδια εργασίας για την προσχολική εκπαίδευση (2011),
-Γνωρίζω το σώμα μου μέσα από την τέχνη: Γλυπτική, ζωγραφική, φωτογραφία, Σχέδια εργασίας για την προσχολική εκπαίδευση (2012),
-"Ο Πρίγκιπας Μισός” (2015-προτεινόμενο για βραβείο περιοδικού ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ),
-"Χωρίς παπούτσια” (2017)
-”Ο χορός της Χαράς” (2018)