Open Yoga Lessons - Ανοιχτά μαθήματα Γιόγκα | ΚΑΘΕ Πέμπτη πρωί

Open Yoga Lessons - Ανοιχτά μαθήματα Γιόγκα | ΚΑΘΕ Πέμπτη πρωί


When?

Start time: Thursday 10:30 (15 February)
End time: Thursday 12:00 (31 May)

Where?

Open Space Studio
Skouze 5, Athens

About

Open Yoga lessons in Greek and English for all levels - Every Thursday morning from 10:30 to 12:00 - Free participation, voluntary contributions. English description below.

Ανοιχτά μαθήματα Γιόγκα για όλα τα επίπεδα κάθε Πέμπτη πρωί από 10:30 ως 12:00. Ελεύθερη είσοδος και συμμετοχή, με προαιρετική συνεισφορά.

Τα μαθήματα γίνονται στο χώρο του Open Space Studio (2ος όροφος). Σκουζέ 5, Πλατεία Αγ. Ειρήνης, Αθήνα, 5 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό του μετρό Μοναστηράκι.

Στρωματάκια γιόγκα παρέχονται από το στούντιο. Αποδυτήρια, τουαλέτες, μαξιλάρια και κουβέρτες είναι επίσης διαθέσιμα για χρήση. Παρακαλείσθε να μην έχετε φάει τουλάχιστον 2 ώρες πριν το μάθημα. Άνετα ρούχα και ένα μπουκαλάκι νερό συνίσταται να έχετε μαζί σας.

Η γιόγκα είναι πρακτική 99%, 1% θεωρία. Τα μαθήματα επικεντρώνονται σε μια ολιστική πρακτική. Στο μάθημα αυτό θα ασκηθείτε στα 3 στάδια ή σκέλη του γιόγκα.

1. Πρακτική στο διαλογισμό (ακινησία του νου). Ο διαλογισμός δεν μπορεί να διδαχθεί. Είναι ακινησία του νου σε ένα σημείο. Απαιτείται συνεχής εξάσκηση. Πρόκειται για απόλυτη συγκέντρωση του νου σε ένα εσωτερικό σημείο, όπως στην αναπνοή. Ο νους τότε έρχεται αυτόματα στη παρούσα στιγμή και ηρεμεί. Αρχίζουμε το μάθημα σε απόλυτη σιγή και πλήρη ακινησία, σε θέση διαλογισμού, ώστε να έρθουμε στο εδώ και τώρα.

2. Πρακτική σε ασκήσεις pranayama (ασκήσεις αναπνοής). Το prana σημαίνει ενέργεια, αναπνοή ζωτικότητας. Είναι η επέκταση της αναπνοής και ο έλεγχος της. Είναι η επιστήμη της αναπνοής. Θα αυξήσουμε τα επίπεδα ενέργειας, για να συγκεντρωθεί αυτόματα ο νους και να μάθουμε να αναπνέουμε βαθιά και ορθά, κατακτώντας τον έλεγχο της αναπνοή.

3. Πρακτική στην παραδοσιακή γιόγκα. Θα ασκειθείτε σε κλασικές asanas (στάσεις σώματος ή πόζες), ελέγχοντας το σώμα μέσω της νοητικής συγκέντρωσης. Το μάθημα περιλαμβάνει hatha πόζες, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην λεπτομέρεια και στην ακρίβεια της θέσης αλλά και στην ευθυγράμιση του σώματος (Iyengar στυλ). Περιλαμβάνει επίσης συνδυασμό kundalini κινήσεων και στάσεων, απελευθερώνωντας ενεργειακά μπλοκαρίσματα από το σώμα και ανυψώνοντας την ζωτική ενέργεια. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αναπνοή, καθώς ο στόχος είναι να εναρμονιστεί ή συγχρονιστεί η πόζα ή η κίνηση με την συνειδητή αναπνοή. Εξασκούμαστε στις σωματικές ασκήσεις του γιόγκα για να έχουμε ένα υγιές, δυνατό, ευέλικτο και ευκίνητο σώμα, για να ανταποκρίνεται στις καθημερινές μας δραστηριότητες χωρίς πόνους και εντάσεις.

Χαλάρωση με μουσική στο τέλος ή κατά τη διάρκεια της πρακτικής ασκήσεων.

Οργανώτρια/ Εισηγήτρια: Κυριακή Ποτήρη - Yoga Alliance Certified Instructor International 200HRS.

----------
Open Yoga lessons in Greek and English for all levels - Every Thursday morning from 10:30 to 12:00 - Free participation, voluntary contributions.

Location: Open Space Studio (2nd floor), Skouze 5, Agia Irini Square, Athens, five minutes walking from Monastiraki metro station.

Υoga mats are provided by the studio. Dressing room and toilets, pillows and blankets are also available. Avoid eating heavy meals at least 2 hours before the yoga lesson. It is recommended that you wear comfortable clothes and bring a bottle of water.

Yoga is 99% practice, 1% theory. The lessons focus on a holistic practice and include the three stages (or means) of Yoga: meditation, breathing exercises and traditional yoga asanas and movements, based on both ancient systems of hatha and kundalini.

We practice Yoga for happiness ♥Events around Open Space Studio

Το METApolis Ταξιδεύει… Barcelona & Les Rencontres d'Arles
200 m »

Το METApolis Ταξιδεύει… Barcelona & Les Rencontres d'Arles

Saturday 00:00 (30 June)
Metapolis Photography Seminars, Athens

Ταξίδι στο Μεξικό! - Ιούλιος 2018
200 m »

Ταξίδι στο Μεξικό! - Ιούλιος 2018

Friday 12:00 (13 July)
abanico, Athens

Diorama (full band show - DE) live at Death Disco
600 m »

Diorama (full band show - DE) live at Death Disco

Saturday 21:00 (09 June)
Death Disco, Athens

Martyn Bates (Eyeless in Gaza - UK) live at Death Disco
600 m »

Martyn Bates (Eyeless in Gaza - UK) live at Death Disco

Saturday 21:00 (16 June)
Death Disco, Athens

Διαγωνισμός φωτογραφίας «Contrast:Athens, η Αθήνα των αντιθέσ
600 m »

Διαγωνισμός φωτογραφίας «Contrast:Athens, η Αθήνα των αντιθέσεων

Sunday 11:00 (17 June)
Σταθμος Μετρο Συνταγμα, Athens

STING LIVE AT THE ACROPOLIS ATHENS
800 m »

STING LIVE AT THE ACROPOLIS ATHENS

Friday 20:00 (22 June)
Odeon Heroda Attyka, Athens

Sound And Style 2 Live at Bums
Music
950 m »

Sound And Style 2 Live at Bums

Saturday 20:30 (26 May)
BUMS, Athens