Ομάδα Αποκατάστασης Περινέου

Ομάδα Αποκατάστασης Περινέου


When?

Start time: Monday 16:30 (02 October)
End time: Monday 19:30 (20 November)

Where?

Midwifery Care by Penny Iliadi
9, Vlachernon Street, Amaroúsion
Health

About

Το Περίνεο ή πυελικό έδαφος είναι ένα σύνολο μυών που δημιουργεί το έδαφος της λεκάνης μίας γυναίκας. Οι μύες αυτοί υποστηρίζουν τη μήτρα, την ουροδόχο κύστη και το έντερο.

Το γυναικείο πυελικό έδαφος έχει τρία ανοίγματα: την ουρήθρα, τον κόλπο και τον πρωκτό. Τα ανοίγματα αυτά πλαισιώνονται από δύο σφικτήρες: ο πρώτος γύρω από την ουρήθρα και τον κόλπο και ο δεύτερος γύρω από τον πρωκτό, οι οποίοι δημιουργούν ένα σχήμα 8. Αποτελούνται από ίνες που δουλεύουν αυτόματα χωρίς τη βούλησή μας, αλλά και από άλλες που η λειτουργία τους ελέγχεται από μας. Επομένως, μπορούμε να τις γυμνάσουμε. Γιατί είναι όμως σημαντικό να τις γυμνάσουμε; Ο τόνος αυτού του μυϊκού εδάφους και ο έλεγχος αυτών των σφιγκτήρων παίζει σημαντικό ρόλο στο να διατηρηθούν σε σωστή θέση και λειτουργικότητα τα όργανά μας. Όταν δεν λειτουργεί σωστά το περίνεο παρατηρείται απώλεια ούρων με το γέλιο, την άσκηση, το βήχα ή το φτέρνισμα. Δηλαδή, όταν αυξάνεται απότομα η πίεση πάνω στο πυελικό έδαφος. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, η γυναίκα χάνει ούρα καθώς σηκώνεται , όταν πάει στην τουαλέτα. Είναι τόσο αδύναμος ο σφιγκτήρας που δεν μπορεί να αντισταθεί στην πίεση από την γεμάτη ουροδόχο κύστη και τη βαρύτητα που προσθέτει η όρθια στάση. Η απώλεια αερίων είναι ένα ακόμα σύμπτωμα δυσλειτουργίας του πυελικού εδάφους που μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση μία γυναίκα. Τέλος, ένα ακόμα πρόβλημα που μπορεί να εμφανισθεί και οφείλεται σε δυσλειτουργία του περινέου είναι η πρόπτωση της μήτρας μέσα στον κόλπο, με συμπτώματα βάρους, δυσφορίας ή και πόνων στο περίνεο.

Συμπτώματα μπορούν να εμφανισθούν στην εγκυμοσύνη επειδή οι πιέσεις που ασκούνται στο περίνεο είναι πολύ μεγάλες και να σταματήσουν μετά τη γέννηση του παιδιού. Το γεγονός όμως ότι υπήρξε τέτοιο πρόβλημα δείχνει ότι το περίνεο πρέπει να ενισχυθεί. Με την πάροδο της ηλικίας και με τη διαφοροποίηση των ορμονών κατά την κλιμακτήριο, το πρόβλημα θα γίνει πιο έντονο. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως οι ασκήσεις πυελικού εδάφους είναι χρήσιμες είτε έχουμε συμπτώματα, είτε όχι.

Εάν έχουν περάσει τουλάχιστον 6 εβδομάδες από τη γέννηση του παιδιού σας και αισθάνεστε καλά, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα 8 εβδομαδιαίων συναντήσεων διάρκειας μίας ώρας με την φυσιοθεραπεύτρια Annette Zimmmermann και εμένα. Στο τέλος κάθε συνάντησης δίνονται διαφορετικές ασκήσεις για το σπίτι σε κάθε γυναίκα ανάλογα με την περίπτωσή της. Πρόκειται για μικρές ομάδες γυναικών 3-5 ατόμων που έχουν γεννήσει φυσιολογικά ή με καισαρική τομή και εμφανίζουν κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα και θέλουν να ενδυναμώσουν το πυελικό έδαφος πριν επιστρέψουν στην προηγούμενη αθλητική τους δραστηριότητα ή απλά να φροντίσουν το σώμα τους μετά τη γέννηση του παιδιού τους.Events around Midwifery Care by Penny Iliadi

3η Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας
Conference
600 m »

3η Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας

Saturday 10:00 (11 November)
Deutsche Schule Athen, Amaroúsion

Πανελλήνιο Κύπελλο Χειροπάλης 2017, Ε.Ο.ΧΕΙ.
Sport
700 m »

Πανελλήνιο Κύπελλο Χειροπάλης 2017, Ε.Ο.ΧΕΙ.

Saturday 09:00 (11 November)
Helexpo Palace Exhibition Centre, Athens Greece, Amaroúsion

Discover Dogs Festival
Conference
750 m »

Discover Dogs Festival

Saturday 10:00 (04 November)
Discover Dogs Festival, Athens

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΡΕΚΛΩΝ
Other
1100 m »

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΡΕΚΛΩΝ

Thursday 23:30 (01 February)
Ο.Α.Κ.Α Αεκαρα, Athens

Ski Trip to Kirchberg - Kitzbuhel!
Sport
1350 m »

Ski Trip to Kirchberg - Kitzbuhel!

Saturday 06:00 (20 January)
Skylines Euroski Club, Athens

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΟΑΚΑ) Super League - 10η αγωνιστική
Sport
1200 m »

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΟΑΚΑ) Super League - 10η αγωνιστική

Sunday 19:00 (05 November)
Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών, Amaroúsion