Όλυμπος - Yogatrekking στο βουνό των Θεών

Όλυμπος - Yogatrekking στο βουνό των Θεών


When?

Start time: Friday 16:00 (06 July)
End time: Sunday 22:00 (08 July)

About

Σας προσκαλούμε να βιώσετε μαζί μας μία απο τις κορυφαίες ορειβατικές αλλά και ενεργειακές εμπειρίες στο υψηλότερο και ωραιότερο βουνό της Ελλάδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ
Παρασκευή: Συνάντηση με άμεση αναχώρηση στις 16:00 από τον σταθμό Ομόνοια (Γ' Σεπτεμβρίου και Βερανζέρου) για το Olympos beach camping όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε bungalows.

Σάββατο: Πρωινό ξύπνημα, με ένα αναζωογονητικό μάθημα γιόγκα εστιασμενο στην pranayama (τεχνικες αναπνοών) και στον διαλογισμό, δίπλα στην θάλασσα υπο την καθοδήγηση της Ευτυχίας, διάρκειας 1 ώρας. Έπειτα, αφού κάνουμε μια βουτιά και πάρουμε πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Λιτόχωρο και την θέση Πριόνια (1100 μέτρα). Απο εκεί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία σε ένα απο τα πιο κλασσικά μονοπάτια του Ολύμπου, μέσα απο πυκνά πεύκα, οξιές και έλατα και μετά απο 3-4 ώρες θα φτάσουμε στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός (2100 μέτρα) όπου και θα κάτσουμε για ένα τσάι. Στην συνέχεια θα συνεχίσουμε την ανάβαση ακολουθώντας το μονοπάτι των Ζωναρίων. Εκεί, μόλις φτάσουμε στην βάση του Λουκιού του Μύτικα, αν ο καιρός το ευνοεί, θα χωριστούμε σε δύο ομάδες, ώστε να έχουν την ευκαιρία κάποιοι να ανέβουν στην κορυφή του Ολύμπου στον Μύτικα (2918 μέτρα). Η υπόλοιπη ομάδα θα συνεχίσει μέχρι το υψηλότερο καταφύγιο στην Ελλάδα, αυτό του Γιώσου Αποστολίδη (2697 μετρα) όπου όλοι θα διανυκτερεύσουμε. Για την ομάδα που δεν θα κάνει την κορυφή, η διάρκεια της πεζοπορίας απο τα Πριόνια θα ειναι περίπου 3 ώρες (συνολικά 7 ώρες περίπου με υψομετρική διαφορά 1597 μέτρα), ενώ για την ομάδα που θα πάει στην κορυφή θα προστεθεί 1,5 ώρα περίπου, δηλαδή 8-9 ώρες συνολικά και με υψομετρική διαφορά 1818 μέτρα). Αν ο καιρός δεν είναι ευνοϊκός θα δοκιμάσουμε να ανέβουμε στην κορυφή την επόμενη μέρα. Απο τον καιρό επίσης θα εξαρτηθεί και το που θα γίνει το δεύτερο μάθημα γιόγκα εστιασμενο στην αποθεραπεία του φυσικού σώματος και στην αποτοξίνωση του νου, (είτε έξω από το καταφύγιο του Αποστολίδη, είτε αλλού).

Κυριακή: Ξεκινάμε την κατάβαση μας απο το άλλο κλασσικό μονοπάτι διασχίζοντας το οροπέδιο των Μουσών μέσα στο μοναδικό αλπικό πεδίο και περνώντας απο τον Λαιμό και απο τα Σκούρτα, θα κάνουμε μια ενδιάμεση στάση στο καταφύγιο της Πετροστρουγκας (1935 μέτρα) για εναν καφέ. Έπειτα θα συνεχίσουμε την κατάβαση μέσα απο πανύψηλα κωνοφόρα και αειθαλή δέντρα, μέχρι την θέση Γκορτσιά (1123 μέτρα). Η διάρκεια της κατάβασης μας θα είναι περίπου 6 ώρες με υψομετρική διαφορά -1574 μέτρα. Απο εκεί, θα μεταβούμε με το λεωφορείο στο Λιτόχωρο για φαγητό και έπειτα θα αναχωρήσουμε για Αθήνα.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Κράνος (για την κορυφή), σακίδιο 45-65 λίτρων, ορειβατικά μποτάκια (που καλύπτουν τον αστράγαλο), αντιανεμικο αδιάβροχο (η αδιάβροχο τύπου ποντσο που καλύπτει και το σακίδιο) , φακός κεφαλής (και εφεδρικές μπαταρίες), μπατόν, ισοθερμικά εσώρουχα (η μάλλινα), fleece (η μάλλινο πουλόβερ) jacket, σκούφος, γάντια, γυαλιά ηλίου, καπέλο ηλίου, αντηλιακό, ατομικό φαρμακείο, σνακ (ξηροί καρποί, σταφίδες, μπάρες κ.α), 1,5 λίτρο νερό, μαγιό (για όποια/ον θέλει να κάνει και μια βουτιά), στρωματάκι της γιόγκα.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Με την δήλωση ενδιαφέροντος ο κάθε συμμετέχων υποχρεούται να προβεί σε ενημέρωση των υπευθύνων για τυχόν προβλήματα υγείας (αλλεργίες, άσθμα, καρδιά, πόνους σε μέση και γόνατα, κρίσεις πανικού κ.α.). Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη της ατομικής τους ασφάλειας. Οι υπεύθυνοι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να προβούν σε αλλαγές των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων, αναλόγως των καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων. Η προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι και 5 ημέρες πριν για τις μονοήμερες, μέχρι 10 ημέρες πριν για τις διήμερες και μέχρι 15 ημέρες πριν για τριήμερες και πάνω, ενώ πέραν της προθεσμίας η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για κρατήσεις συμμετοχών έως 6 Ιουνίου: 130 ΕΥΡΩ
[συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς (λεωφορείο, διόδια, έξοδα οδηγού), μία διανυκτέρευση σε bungalows στο camping, μία διανυκτέρευση στο καταφύγιο, οι οδηγοί βουνού και τα μαθήματα yoga].
Η τιμή για κρατήσεις συμμετοχών πέραν της 6ης Ιουνίου διαμορφώνεται στα 145 ΕΥΡΩ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι κρατήσεις γίνονται με το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό τηλεφώνου των συμμετεχόντων στο yogatrekclimb@gmail.com καθώς και με την κατάθεση της προκαταβολής των 40€ στον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού είτε στην
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 094/750303-27
Καμαρίτης Εμμανουήλ
IBAN GR3801100940000009475030327
είτε στην
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5183-083908-764
IBAN
GR4201721830005183083908764
Καμαρίτης Εμμανουήλ
(Για όσους καταθέτουν μέσω άλλης τραπέζης, το ποσό που θα πρέπει να κατατεθεί ειναι 40€ + 3€ προμήθεια).
Για να κατοχυρωθεί η θέση είναι απαραίτητο στην κατάθεση να αναγράφεται ο τίτλος της εκδρομής
"Όλυμπος" και το ονοματεπώνυμό σας καθώς και να σταλεί το αποδεικτικό στο yogatrekclimb@gmail.com χρησιμοποιώντας σαν τίτλο στο email το ''Όλυμπος''.

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ
Στις εξορμήσεις μας με κατεύθυνση προς Λαμία, οι ενδιάμεσες στάσεις γίνονται πάνω στην εθνική οδό, μια στην Renault και μια στην στάση Καλυφτάκη επί της γέφυρας προς Ολυμπιακό χωριό. Στις εξορμήσεις μας με κατεύθυνση προς Πελοπόννησο η ενδιάμεση στάση γίνεται στο Παλατάκι.

Οι εξορμήσεις μας διοργανώνονται απο το ταξιδιωτικό γραφείο Καμαριτης Μίνως Tours.Upcoming events at Litóchoro, Greece

Ενιπέας ! Το θεϊκό φαράγγι .

Ενιπέας ! Το θεϊκό φαράγγι .

Saturday 06:30 (30 June)
Litóchoro, Greece, Litóchoro

Olympus Summer Retreat 2018

Olympus Summer Retreat 2018

Sunday 20:00 (05 August)
Litóchoro, Greece, Litóchoro

Tabara spirituala de pe Muntele Olimp

Tabara spirituala de pe Muntele Olimp

Sunday 21:00 (05 August)
Litóchoro, Greece, Litóchoro