Θεατρικό παιχνίδι για μικρούς και για μεγαλύτερους!

Θεατρικό παιχνίδι για μικρούς και για μεγαλύτερους!


When?

Start time: Monday 17:00 (16 October)
End time: Monday 21:00 (14 May)

About

Μετά από ένα όμορφο καλοκαίρι επιστρέφουμε δριμύτερες και έτοιμες για πολύ παιχνίδι και πολύ θέατρο! Τη Δευτέρα, τη Τετάρτη και τη Παρασκευή το απόγευμα παίζουμε θεατρικά στο Τζεπέτο! Φέτος υπάρχει η δυνατότητα να σχηματιστούν γκρουπ για όλες τις ηλικίες (4-6, 6-12, έφηβοι, ενήλικες) για αυτό όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούμε να επικοινωνήσουν στο 6977655218 (Ζωή Βλάσση) και 6948389545 (Νατάσσα Ταπάκη).

Λίγα λόγια για τις εμψυχώτριες:
Η ομάδα ΦύΡδηΝ ΜΙγΔηΝ αποτελείται από τη Ζωή Βλάσση και τη Νατάσσα Ταπάκη. Είναι απόφοιτες του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με σπουδές στη Real Escuela Superior de Arte Dramatico της Μαδρίτης. Συνεργάζονται καλλιτεχνικά από το 2003. Με το κουκλοθέατρο ασχολούνται από το 2007 αναζητώντας φόρμες θεατρικής αφήγησης και ποίησης μέσω της εικόνας, της κίνησης, της μουσικής και των αντικειμένων.

Με τις παραστάσεις τους ταξιδεύουν στην Ελλάδα και τον κόσμο (Ισπανία, Γερμανία, Κύπρος, Παλαιστίνη, Αργεντινή, Βραζιλία, ) Η επιθυμία τους να διευρύνουν και να μοιραστούν την εμπειρία τους τις οδήγησε στο να συνιδρύσουν το συνεργατικό εργαστήρι Τζεπέτο στο Ρέθυμνο όπου φιλοξενούνται παραστάσεις και σεμινάρια τέχνης και δημιουργικής παιδαγωγικής. Το 2011 οργάνωσαν το 1ο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου στη Κέρκυρα

Και λίγα λόγια για τον χώρο:
Ο πολυχώρος - εργαστήρι κουκλοθεάτρου Τζεπέτο – καφέ δημιουργήθηκε το 2014 από την ομάδα θεάτρου κούκλας Φύρδην Μίγδην και την ομάδα ξύλινων παιχνιδιών Καλούμπα. Έκτοτε η σύσταση της διαχειριστικής ομάδας έχει αλλάξει αφού η Καλούμπα επέστρεψε στη Γαλλία. Η ομάδα που διαχειρίζεται τον χώρο αποτελείται από 9 άτομα. Πρόκειται για έναν οριζόντιο συνεταιρισμό, τα μέλη του οποίου είναι ισότιμα και εκπαιδεύουν διαρκώς τους εαυτούς τους στη συλλογική εργασία.
Στο Τζεπέτο φιλοξενούνται εκδηλώσεις, παραστάσεις, συναυλίες, μαθήματα και σεμινάρια για όλες τις ηλικίες. Όσον αφορά τα μαθήματα, τόσο τα παιδικά όσο και τα ενήλικα τμήματα χρησιμοποιούν την τέχνη ως ένα μοναδικό εργαλείο στην αναζήτηση του εαυτού. Η γνωριμία αυτή με την προσωπικότητα, θέλουμε να πιστεύουμε, οδηγεί στο να γίνουμε ενεργοί πολίτες που νοιάζονται και δρουν.
Τα παιδικά τμήματα – η δημιουργική παιδαγωγική.
Στα παιδικά τμήματα του εργαστηρίου Τζεπέτο σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα αλλά η διαδικασία, η οποία βασίζεται στο παιχνίδι κ την απόλαυση. Το παιχνίδι και η απόλαυση όμως για να συμβούν προϋποθέτουν την ομάδα, το να μπορούν τα παιδιά να παίζουν και να απολαμβάνουν μαζί με τους άλλους, να μπορούν να εκφράζονται στον κύκλο χωρίς να ενοχλούν κ να ενοχλούνται, πόσο απλό και πόσο δύσκολο συνάμα.
Η δημιουργική παιδαγωγική αντιμετωπίζει το παιδί σαν δημιουργό, το ωθεί να επιλέξει το ίδιο με τι θα ασχοληθεί, σέβεται τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Ο αμφίπλευρος σεβασμός είναι ο οδηγός στην αναζήτηση της ισοτιμίας στην σχέση παιδαγωγού – παιδιού.
Τα παιδικά τμήματα της φετινής χρονιάς θα είναι:
Θεατρικό παιχνίδι με τις Φύρδην Μίγδην (Ζωή Βλάσση – Νατάσσα Ταπάκη)
Εργαστήρι animation με την Νατάσσα Ταπάκη
Μουσικοκινητική με την Αγάπη Χλώρου
Εικαστικό παιχνίδι με την Στέλλα Δρυγιαννάκη
Παραμύθι με την Αμάντα Γεραρχάκη
Yoga για παιδιά με την Βάγγη Μαριόλου.
Παραδοσιακοί χοροί με την Κατερίνα Πανδή.

Τμήματα ενηλίκων:
Τα ενήλικα τμήματα δανείζονται από τον κόσμο των παιδιών το παιχνίδι και την ελαφρύτητα. Στις συναντήσεις αυτές αναζητάμε την ωραία κοιμωμένη, τη φαντασία μας, την γλυκοφιλάμε και όταν αυτή ξυπνήσει μπαίνουμε σε έναν κόσμο μαγικό!:

Θεατρικό παιχνίδι - Φύρδην Μίγδην.
Κατασκευή κούκλας –Φύρδην Μίγδην
Εργαστήρι Παραδοσιακού Τραγουδιού / στοιχεία φωνητικής με τη Μαρία Κώτη.
Εργαστήρι μουσικού συνόλου με τον Άκη Πιτσάνη.
Γιόγκα με την Ουρανία Σκορδάλου.
Παραδοσιακοί χοροί με την Κατερίνα Πανδή.
Χειροκαμώματα / εργαστήρι κατασκευών για ενήλικες με την Αγγελική Γουναρίδη
Ετήσιοι κύκλοι:
-Η ομάδα κουκλοθεάτρου Φύρδην Μίγδην οργανώνει σεμινάρια κουκλοθεάτρου που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και σε όποιον ενδιαφέρεται για την κούκλα ως μέσο επικοινωνίας και μάθησης στο σχολείο. Στα σεμινάρια εξερευνάται πώς η κούκλα μπορεί να είναι πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο στην προσχολική και τη σχολική τάξη γεφυρώνοντας τον παιδικό με τον ενήλικο κόσμο.
Μέσα από τη χρήση της κούκλας δημιουργείται μία νέα δυναμική, όπου ο δάσκαλος και ο μαθητής αλληλεπιδρούν και δημιουργούν από κοινού ένα κόσμο φαντασίας.
-Η ομάδα "Από το Μηδέν στο Άπειρο" οργανώνει έναν ετήσιο κύκλο βιωματικών εργαστηρίων παιχνιδιού για ενήλικες.
Στόχος των συναντήσεων είναι η είσοδος στο κόσμο του αυτοσχεδιασμού, της αναζήτησης, του ξαφνιάσματος και των εμπειριών που γεννάνε οι διάφοροι τρόποι παιχνιδιού
Η ομάδα θα δουλέψει με τεχνικές προερχόμενες από το πεδίο των τεχνών όπως, θέατρο (θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί, θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο), μουσική (μουσικοκινητική), εικαστικά, παραμύθια και με διάφορες τεχνικές παιχνιδιού όπως ελεύθερο παιχνίδι και messy play.
Σκοπός των εμψυχωτριών είναι το άνοιγμα του κόσμου του παιχνιδιού στους/στις συμμετέχοντες-ουσες όπου μέσα σε ένα ασφαλές κλίμα αποδοχής και σεβασμού ο καθένας και η κάθε μια θα έχει την ευκαιρία να εμπλακεί στη διαδικασία σωματικά και συναισθηματικά. Οι συμμετέχοντες-ουσες θα δοκιμάζουν να κατέβουν στο ύψος των παιδιών και να ξανά αντικρίσουν τον κόσμο με μια πιο ανάλαφρη μάτια ενώ ταυτόχρονα θα εφοδιαστούν με εργαλεία που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι και να τους βοηθήσουν στην οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας με τα παιδιά….

Στοιχεία επικοινωνίας: f/b: εργαστήρι Τζεπέτο, Geppetto lab
Τηλ: 6977655218, 6948389545Events around Συνεταιρισμός Τζεπέτο - Geppetto Co-operative

Κρητικη Βραδια Στο Σχολαρχειο!!!
150 m »

Κρητικη Βραδια Στο Σχολαρχειο!!!

Wednesday 21:30 (13 December)
Σχολαρχείο - Ρέθυμνο, Réthymno

Κρητικη Βραδιά Στις 'ΟΥΣΙΕΣ'
250 m »

Κρητικη Βραδιά Στις "ΟΥΣΙΕΣ"

Sunday 21:30 (17 December)
ΟΥΣΙΕΣ, Réthymno

Χορός 3ου γυμνασίου Ρεθύμνου
350 m »

Χορός 3ου γυμνασίου Ρεθύμνου

Friday 20:00 (15 December)
Fortezza Lighthouse Bar, Réthymno

Πάρτυ Γ’ Κομμωτικής 1ο ΕΠΑΛ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
350 m »

Πάρτυ Γ’ Κομμωτικής 1ο ΕΠΑΛ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Saturday 19:30 (16 December)
Fortezza Lighthouse Bar, Réthymno

Ρέθυμνο: Εκπαίδευση στη Συστημική Συμβουλευτική
600 m »

Ρέθυμνο: Εκπαίδευση στη Συστημική Συμβουλευτική

Saturday 10:00 (20 January)
Ινστιτούτο Παιδιατρικής Φροντίδας, Réthimnon

Το θεατρικό παιχνιδι και η εμψύχωση ομάδας'ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ-Ρ
600 m »

Το θεατρικό παιχνιδι και η εμψύχωση ομάδας"ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ-ΡΕΘΥΜΝΟ

Saturday 11:00 (20 January)
Ινστιτούτο Παιδιατρικής Φροντίδας, Réthimnon

ΡΕΘΥΜΝΟ-Ανοιχτή Παρουσίαση ThetaHealing®
850 m »

ΡΕΘΥΜΝΟ-Ανοιχτή Παρουσίαση ThetaHealing®

Friday 19:00 (22 December)
ΧΩΡΑφΙ - Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών, Réthimnon