Θεατρικό Εργαστήρι - Παίζοντας (με το) Θέατρο | Artshub

Θεατρικό Εργαστήρι - Παίζοντας (με το) Θέατρο | Artshub


When?

Start time: Thursday 20:30 (28 September)
End time: Thursday 22:30 (31 May)

Where?

ArtsHub
Μεγάλου Αλεξάνδρου 3, Μετρό, Dáfni
Religion

About

Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που έχουμε φέτος κοντά μας στο θεατρικό εργαστήρι τον σκηνοθέτη και δάσκαλο θεατρικού παιχνιδιού, Γιάννη Πετσόπουλο! Έναν άνθρωπο με μεγάλη πορεία και αγάπη για το θέατρο και το θεατρικό παιχνίδι, αλλά και χαρά για τις εμπειρίες και το συναίσθημα που πηγάζει από τη συναναστροφή και επικοινωνία με τους ανθρώπους!

✅Για την πρώτη γνωριμία της ομάδας του θεατρικού εργαστηρίου θα γίνει Δωρεάν Ανοιχτό Μάθημα Γνωριμίας στις 28/9/2017 και ώρα 20:30-22:30!

✅Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ: https://www.artshub.gr/epikinonia" rel="nofollow">https://www.artshub.gr/epikinonia
ή καλέστε στο 694 851 6110

✅Ξεκινήστε παρέα έως 28/9 με έναν φίλο/η και κερδίστε και οι δύο ΕΚΠΤΩΣΗ 50% τον πρώτο μήνα

------------------------------------------------------------------------------------------

Πρόγραμμα

Κάθε Πέμπτη 20:30 - 22:30

Κόστος : 40€/μήνα

------------------------------------------------------------------------------------------

Θεατρικό Εργαστήρι - Παίζοντας (με το) Θέατρο
https://www.artshub.gr/theatrikh-omada" rel="nofollow">https://www.artshub.gr/theatrikh-omada

Το θεατρικό εργαστήρι είναι μια εμπειρία που εστιάζει στην απελευθέρωση των εκφραστικών δυνατοτήτων και στην εξέλιξη της φαντασίας. Μας φέρνει σε επαφή με τη κίνηση και το λόγο και μας οδηγεί χωρίς αναστολές στην χαρά της δημιουργίας, στην συνεργασία και στην αυτογνωσία μέσα από αυτοσχεδιασμούς, παραμύθια, μύθους, ποιήματα και θεατρικά έργα.
Είναι δρόμος που χαλαρώνει, διασκεδάζει και καλλιεργεί, αποκαλύπτοντας μας στην πορεία την πραγματική διάσταση και την αξία του παιχνιδιού, του θεάτρου και γενικότερα της τέχνης στην καθημερινότητά μας.

Tο εργαστήρι έχει βιωματικό χαρακτήρα οπότε προτείνουμε οι συμμετέχοντες να φοράνε άνετα ρούχα όπως και να έχουν ένα ζευγάρι κάλτσες γιατί δουλεύουμε χωρίς παπούτσια.

Συντονίζει ο Γιάννης Πετσόπουλος

------------------------------------------------------------------------------------------

Γιάννης Πετσόπουλος
Ηθοποιός, Συντονιστής Ομάδων Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού

Γεννήθηκε στη πόλη Curitiba της Βραζιλίας από Έλληνα πατέρα και Αυστριακή μητέρα. Σπούδασε στη θεατρική σχολή El Galpón στο Montevideo.

Συνέχισε τις θεατρικές του αναζητήσεις στη Μαδρίτη, το Παρίσι όπου παρακολούθησε μαθήματα με τον βραζιλιάνικης καταγωγής δασκάλου του θεάτρου και μελετητή Augusto Boal και την Ιταλία όπου παίρνει μαθήματα με την Rena Mireska του Grotowski Theatre. Παράλληλα σπουδάζει κινηματογράφο και χορό. Στο Montevideo έχει ιδρύσει το Grupo de Expansión de la Cultura Helénica όπου και σκηνοθέτησε το έργο του Ευριπίδη «Ικέτιδες».
Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με την Ελληνική Ραδιοφωνία σαν μουσικός επιμελητής στις θεατρικές εκπομπές του Βασίλη Ρίτσου και της Μάρως Λοϊζου, έχει δημιουργήσει την θεατρική ομάδα «Πολυμήχανοι» με ηθοποιούς που βασική πηγή της δουλειάς της είναι η Ελληνική Μυθολογία, και μαζί με τον Paris Ferraro το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι στην Αργυρούπολη. Για 13 χρόνια ήταν υπεύθυνος για το καλοκαιρινό θεατρικό πρόγραμμα στο καλλιτεχνικό εργαστήρι «Ανατολή» της Κέρκυρας υπό την διεύθυνση της Julia Hawes και της Σύλβιας Δημητριάδη-Steen. Το 2001 ιδρύει το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτιστικής Έκφρασης και Δράσης: Πολυμήχανοι» που σκοπό έχει την προβολή όλων των μορφών τέχνης. Από το 2005 συνεργάζεται με το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ, το μορφωτικό τμήμα της Ισπανικής Πρεσβείας. Είναι υπεύθυνος και σκηνοθέτης του Θεατρικού Τμήματος στα ισπανικά για ενήλικες και παιδιά.
Από το 2012 έως το 2014 συνεργάστηκε με το Ιππικό κέντρο της Κέρκυρας «Silvaland» σαν υπεύθυνος του καλλιτεχνικού προγράμματος και εκδηλώσεων. Εκεί δημιούργησε το πρόγραμμα «ΣΥΜΜΜΕΤΟΧΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».

Το 2014 μαζί με την θεατρική ομάδα «ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΙ» δημιουργεί το πολιτιστικό χώρο «Πολυμήχανο Café teatral» στην Αργυρούπολη που σκοπό έχει τη παρουσίαση καλλιτεχνικών γεγονότων.

Διδάσκει Θεατρικό Παιχνίδι σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, θέατρο σε γυμνάσια, λύκεια και καλλιτεχνικά εργαστήρια. Επίσης διδάσκει θέατρο σε εκπαιδευτικούς.

Έχει γράψει θεατρικά έργα για παιδιά και ενήλικες όπως επίσης έχει μεταφράσει θεατρικά έργα. Έχει παίξει και σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό ενηλίκων και παιδιών.

Πιστεύει ωστόσο ότι η ακαδημαϊκή εκπαίδευση παραμένει ανολοκλήρωτη και τυπική αν δεν συνδυαστεί με την ουσιαστική εκπαίδευση, που στην προκειμένη περίπτωση πηγάζει από τις εμπειρίες και το συναίσθημα, από την συναναστροφή με τους συνανθρώπους μας, από την επικοινωνία με αυτούς και ειδικά με τα παιδιά, τα οποία αποδεικνύονται οι σπουδαιότεροι δάσκαλοι.

------------------------------------------------------------------------------------------

Περισσότερες πληροφορίες για τη σχολή και τα υπόλοιπα μαθήματα ή σεμινάρια μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.artshub.gr/
ARTSHUB Σύγχρονος Χώρος Χορού & Έκφρασης
Μ. Αλεξάνδρου 3, Δάφνη
www.artshub.gr / fb.artshub / 694 851 6110Events around ArtsHub

10th International Congress of Internal Medicine
Community
2 km »

10th International Congress of Internal Medicine

Thursday 00:00 (22 March)
Royal Olympic Hotel, Athens

3ο Συνέδριο Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφορά
Health
1900 m »

3ο Συνέδριο Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς

Saturday 10:00 (09 December)
Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Athens

Conference: Cornelius Castoriadis, 20 years after
Other
1900 m »

Conference: Cornelius Castoriadis, 20 years after

Saturday 09:00 (02 December)
Παντειο Πανεπιστήμιο πολιτικών & κοινωνικών Επιστημων, Kallithéa

Ετήσιο μνημόσυνο για τους αποθανόντες συμπατριώτες μα
Religion
3.2 km »

Ετήσιο μνημόσυνο για τους αποθανόντες συμπατριώτες μας

Sunday 09:30 (03 December)
Αγιος Γεωργιος Καρυτσης, Papágos

Αναπνοή,Διάφραγμα,Λαγονοψοϊτες at Bhavana Yoga Center
Health
3.2 km »

Αναπνοή,Διάφραγμα,Λαγονοψοϊτες at Bhavana Yoga Center

Saturday 14:00 (10 February)
Bhavana Yoga Center, Athens