Θεατρική Αγωγή για Εφήβους

Θεατρική Αγωγή για Εφήβους


When?

Start time: Friday 19:00 (26 January)
End time: Friday 21:00 (01 June)

About

Η παιδαγωγική του θεάτρου ορίζει τις αρχές και τους σκοπούς της, στηριζόμενη στα πορίσματα της Ψυχολογίας και της Παιδαγωγικής σε συνάρτηση με τις υπάρχουσες κοινωνικές συνθήκες.
Η συμβολή της θεατρικής έκφρασης και επικοινωνίας είναι ιδιαίτερα σημαντική στον κόσμο των παιδιών και έντονα αποτελεσματική στον κόσμο των εφήβων, καθώς το θέατρο έρχεται να βοηθήσει στην γνωστική ανάπτυξη και τη δημιουργική φαντασία. Η συμβολή του είναι ουσιαστική στην ευελιξία της συμπεριφοράς του εφήβου, καθώς και στην ικανότητα επίλυσης προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει μέσω της ανάπτυξης της κριτικής του σκέψης.
Συνάμα το θεατρικό παιχνίδι βοηθά την ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού.
Οι συμμετέχοντες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, διερευνώντας τη στάση τους προς τις «πιθανές» καταστάσεις ή τους «πιθανούς» εαυτούς τους , μέσω του φαντασιακού κόσμου στα παιχνίδια μεταμορφώσεων , ρόλων και καταστάσεων που φτιάχνουν οι ίδιοι μέσα στην ομάδα τους.Θέλοντας να βελτιώσουμε και να εξερευνήσουμε τις ποικίλες αυτές πλευρές του εαυτού μας, το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών καινοτομεί και οργανώνει ομάδες θεατρικού παιχνιδιού για εφήβους σε συνεργασία με την Θεατρολόγο Βασιλοπούλου Κωνσταντίνα.
Οι ομάδες θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη από τις 17:30 έως και τις 20:00. Για πληροφορίες και δήλωσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στη γραμματεία του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος 2610240535 ή και να αποστείλετε ένα μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook.