Μαθήματα STEM στον 'Ελληνικό Κόσμο'

Μαθήματα STEM στον "Ελληνικό Κόσμο"


When?

Start time: Saturday 11:00 (10 March)
End time: Saturday 14:30 (26 May)

About

Κύκλοι Μαθημάτων STEM στον "Ελληνικό Κόσμο"

Σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", ο STEM Education δίνει την ευκαιρία σε παιδιά Δημοτικού να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEM που ταιριάζει στις δεξιότητες και τις επιδιώξεις τους.

Νέοι Μηχανικοί

Διάρκεια μαθήματος 90’, κάθε Σάββατο στις 11:00

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Νέοι Μηχανικοί είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Με στόχο πάντα να δώσουν τη λύση σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να αξιοποιούν τις δεξιότητές τους. Κατασκευάζοντας απλά αλλά και περίπλοκα μοντέλα, οι μικροί μηχανικοί μαθαίνουν πειραματικά τη χρησιμότητα των «Απλών Μηχανών» (γρανάζια, τροχαλίες, μοχλοί, τροχοί και άξονες) και εξοικειώνονται με τη λειτουργία μηχανισμών που συναντούν στο περιβάλλον τους καθημερινά.

Οι κατασκευές πραγματοποιούνται με εκπαιδευτικό υλικό της σειράς LEGO Education και όλες οι δραστηριότητες συνοδεύονται από ειδικά διαμορφωμένα φύλλα εργασίας που επιτρέπουν στο παιδί να επαληθεύει αυτά που έμαθε παρατηρώντας.

Η βιωματική μάθηση προσφέρει, με διασκεδαστικό και παιγνιώδη τρόπο, γνώσεις εύκολα αντιληπτές και προτρέπει τα παιδιά να προσεγγίσουν και να αγαπήσουν τις θετικές επιστήμες και να εξερευνήσουν την κλίση τους σε αυτές.

Ο σκοπός του προγράμματος «Νέοι Μηχανικοί» είναι η γνωριμία με τις απλές μηχανές και τη μετάδοση της κίνησης, ύλη που δε διδάσκεται στη δημόσια εκπαίδευση. Επίσης, στοχεύουμε στην ανάπτυξη δεξιοτήτων εφευρετικότητας στη επίλυση προβλημάτων και ομαδικού πνεύματος.
Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική

Διάρκεια μαθήματος 90’, κάθε Σάββατο στις 13:00

Το πρόγραμμα Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού, όπου μέσω της ομαδικής δραστηριότητας γύρω από την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου που αλληλεπιδρά με τον αληθινό κόσμο σε πραγματικό χρόνο, τα παιδιά ζουν μια συναρπαστική και ψυχαγωγική εμπειρία που δεν θέλουν να τελειώσει!

Κάθε κατασκευή διαθέτει «τεχνητή νοημοσύνη» που είναι προϊόν της αλγοριθμικής σκέψης των μαθητών και πραγματώνεται μέσω ενός ψηφιακού προγράμματος που συντάσσουν εύκολα οι ίδιοι πάνω στην οθόνη αφής ενός tablet, ασύρματα συνδεδεμένου με την ρομποτική κατασκευή.

Η πραγματοποίηση όλης αυτής της διαδικασίας εμπλέκει τα παιδιά σε πρακτική, ενεργητική, ομαδική εργασία διερευνητικού & πειραματικού χαρακτήρα (πρώιμοι επιστήμονες), τα βοηθά να κατακτήσουν τη μάθηση, τη γνώση αλλά και γλωσσικές δεξιότητες, μέσω της διατύπωσης ερωτήσεων, αναζήτησης μοτίβων, επιλογής στρατηγικών και της διατύπωσης συμπερασμάτων.

Οι γνώσεις που αποκτούν τα παιδιά σε αυτό το πρόγραμμα, μπορούν φυσικά να τους φανούν χρήσιμες σε περίπτωση που θελήσουν να συμμετάσχουν στον ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού που είναι προάγγελος της παγκόσμιας Ολυμπιάδας της διεθνούς Οργάνωσης WRO.Events around «Ελληνικός Κόσμος»

Αξιολόγηση & Θεραπεία Τραυλισμού
650 m »

Αξιολόγηση & Θεραπεία Τραυλισμού

Saturday 10:00 (21 April)
IST College, Athens

Ετήσιος Χορός Συλλόγου Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης
700 m »

Ετήσιος Χορός Συλλόγου Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης»

Sunday 13:30 (01 April)
Κρητικό Κέντρο Ομαλός, Moscháto

Εβρίτικη ζυγιά & Μανώλης Παπαδομαρκετάκης στον 'Ομαλό'
700 m »

Εβρίτικη ζυγιά & Μανώλης Παπαδομαρκετάκης στον "Ομαλό"

Sunday 13:00 (18 March)
Κρητικό Κέντρο Ομαλός, Moscháto

Laibach - Athens, Fuzz Club
950 m »

Laibach - Athens, Fuzz Club

Sunday 21:00 (25 March)
Fuzz Live Music Club, Athens

Laibach live in Athens
950 m »

Laibach live in Athens

Sunday 20:00 (25 March)
Fuzz Live Music Club, Athens

Sons Of Apollo - In Concert, Athens 2018
Music
950 m »

Sons Of Apollo - In Concert, Athens 2018

Monday 21:00 (24 September)
Fuzz Live Music Club, Athens

The Big Beat #6 - Laura B Live in Athens
950 m »

The Big Beat #6 - Laura B Live in Athens

Sunday 20:00 (18 March)
Fuzz Live Music Club, Athens

Kavinsky + more tba live in Europavox Athens
950 m »

Kavinsky + more tba live in Europavox Athens

Friday 19:00 (20 April)
Fuzz Live Music Club, Athens