Μαθήματα Κιναισθησίας

Μαθήματα Κιναισθησίας


When?

Start time: Tuesday 11:00 (30 January)
End time: Monday 12:30 (16 July)

Where?

Ακριδα
Μεσογειων 8, Athens

About

ΝΈΟ ΜΑΘΗΜΑ!!! <3 <3 ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΣ 11.00

Ένα μάθημα επικεντρωμένο στην σωστή και στοχευμένη ενδυνάμωση του μυοσκελετικού μας συστήματος. Εφαρμόζονται εναρμονισμένα ασκήσεις ενδυνάμωσης απο διάφορους μεθόδους όπως το pilates, την yoga,την λειτουργική προπόνηση (functional training) κ.α καθώς και θέσεις και ασκήσεις διατάσεων και ανοίγματος του σώματος. Βασικότερο στοιχείο του μαθήματος είναι η απόκτηση ελέγχου και αναγνώρισης του σώματος, ώστε να το ακούμε καλύτερα και να λειτουργεί πιο ομαλά και χωρίς τραυματισμούς.

Σε κάποια μαθήματα θα χρησιμοποιούμε και βοηθήματα όπως μπάλες (μικρές και μεγάλες), λάστιχα, μπαλάκια του τένις και διάφορα άλλα, ανάλογα με το τι θέλουμε να δουλέψουμε.

Ολο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με την γυμναστική είτε σαν ασκούμενοι είτε σαν ΄΄δάσκαλοι΄΄. Όμως πόσοι από αυτούς ξέρουν πραγματικά το σώμα τους?
Η νέα τάση της μόδας στην γυμναστική και ιδιαίτερα στην yoga έχουν φέρει πολλους τραυματισμούς στους ασκούμενους (κατακόρυφα, στηρίξεις, ανεξέλεχτα ανοίγματα ισχίων κ.α) . Κάπως έτσι ξεκίνησε λοιπόν και η ίδεα για αυτό το μάθημα κιναισθησίας. Στόχος είναι η απόκτηση ελέγχου και αρμονίας στο σώμα μας.

Αν έχετε δικό σας στρωμματάκι μπορείτε να το φέρετε :)
Το μάθημα είναι με ελάχιστη συνεισφορά.

Το μάθημα το διδάσκει η Δάφνη Παναγιωτοπούλου.
PT, clinical pilates instructor, φυσικοθεραπεύτρια με εξιδειδίκευη στην αποκατάσταση μέσω της άσκησης, Ortopaedic manipulative therapy (OMT), πιστοποιημένη στο Thai Massage, Kinesio Taping, Functional Movement Therapy. Ασχολείται σαν ασκούμενη στη yoga από το 2008, έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια yoga και την εντάσει καθημερινά στην ζωή της και την εργασία της.Events around Ακριδα

Εγκαίνια ιατρείου 3-8μμ
200 m »

Εγκαίνια ιατρείου 3-8μμ

Sunday 15:00 (18 March)
Ιατρείο Περιοδοντολογίας, Εμφυτευμάτων και Εφαρμογών Laser - Κων/να Βαβέτση, Athens

Εργαστήρι Συστημικής Αναπαράστασης
450 m »

Εργαστήρι Συστημικής Αναπαράστασης

Saturday 11:00 (31 March)
ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ., Athens