Магична ваканция на остров Самотраки

Магична ваканция на остров Самотраки


When?

Start time: Friday 11:00 (29 June)
End time: Sunday 14:00 (08 July)

About

29 юни – 5 юли – 8 юли 2018 г.

Обърнете внимание тази година имаме и удължен 10 дневен вариант на магичната ни ваканци на Самотраки!

7 дни/6 нощувки
Цена: 350 евро

10 дни/9 нощувки
Цена: 420 евро

Трудно е с думи да се опише това изключително тайнствено и магично място остров Самотраки. Такова съчетание от плажове, планински зъбери, екзотични растения, вековни чинари, вълшебни водопади, топла минерална вода, история и древно светилище на едно място, няма другаде толкова близо до България. Това място трябва да се види и усети, думите и снимките не могат да предадат лъчистата светлина, която струи от всеки камък. Елате заедно да изживеем мистерията Самотраки! Тази година предлагаме една седмица и 10 дневна магична ваканция.

Цената включва:
Нощувки на остров Самотраки в хотел „Орфей“ в селцето Терма-Лутра;
Закуска с овесени ядки, плод и билков чай;
Водачи по всички места от програмата – Георги Христов и Никола Кирилов;
ИН йога практиките;
Всички останали занимания по време на пътуването;
Медицинска застраховка;

Цената не включва:
Моля, прочетете внимателно! Транспорта (за по-лесно организиране на транспорта и оптимизиране на цената пътуваме с лични автомобили и разпределяме по коли, като се споделят разходите, не излиза скъпо, а с наемане на бус за седмица цената се увеличава чувствително);
Фeриботните билети на човек Александруполис – Самотраки и обратно – 24 евро;
Фериботен билет за автомобил – 139 евро, точна сума може да се провери на http://www.saos.gr/;
Входните такси за светилището 3/6 евро и „Банята“ в Терма – 4 евро;
За обяд и вечеря са достатъчни 10-15 евро на ден – в Терма има магазин за хранителни стоки, прекрасно козе сирене, овче кисело мляко, зеленчуци и плодове, в ресторантчетата на селцето има зеленчукови гозби от 3 до 6 евро.
Обядът в рибния ресторант е около 15 евро на човек; традиционна дегустация на чай с Никола - 15 евро;

Защо да изберете пътуване с нас:
• Това е не само посещение на най-близкия екзотичен остров до България, но и едно бохемско преживяване в спокойната и дива атмосфера на гръцкия остров, както и кулинарно приключение плюс запознанство с античните мистерии, които са доближавали човеците до божественото и са зареждали хората с високочестотна прана за дълги дни през античността;
• Водачи на групата са Жоро Христов и Никола Кирилов – познавачи на острова, пътешественици и разказвачи на истории, Жоро Христов изучава и практикува древни практики за осъзнаване, изцеление и разгръщане на потенциала ни, води групи на духовни пътешествия от 2008 г. по света и България; Никола Кирилов е майстор на приготвяне на чай по автентичен азиатски начин; той ще ви предложи дегустация на висококачествени чайове в традиционен стил и уъркшоп за приготвяне на студени чайове!
• В нашето пътуване не само посещаваме забележителности, но и медитираме на силни енергийни и свещени места, активираме кристали на силата, изграждайки мрежа на светлината, за да повдигаме колективното съзнание на човечеството.

29 юни 2018 г.
Пристигане
Отпътуване от София 7.00, Пловдив 9.00 и Хасково 10.30. Пристигане в Александруполис и качване на ферибота в 16.00. Пристигане на Самотраки в 18.30. Настаняване в хотел „Орфей“ сред гора от 300-годишни чинари в селцето Терма (Лутра) – малко курортче, възникнало край топли минерални извори. По желание вечеря в кръчма под клоните на 1000-годишен чинар в Терма. Нощувка.

30 юни 2018 г.
Водопадите Фониас
Посрещане на слънцето и ставна гимнастика, която може да използвате в ежедневието си. ИН йога сесия и медитация. Възможност за потапяне в лечебните минерални води на банята в центъра на Терма. Закуска в къщата за гости с овесени ядки от България или в селцето има пекарна с банички и вкусен пресен хляб. След закуска в 11 ч. потегляме на плаж до 13 ч. Преход до уникалните водопади Фониас. Никога няма да забравите това място! Медитация за пречистване на душата и ума около заредения с отрицателни йони водопад с езерце за плуване. Обяд пикник със сандвичи на скалите. Вечеря и нощувка.

1 юли 2018 г.
Светилището на Великите богове
Посрещане на слънцето, гимнастика, ИН йога и медитация. След закуска потегляме към Светилището на Великите богове. По желание участие в мистерията за постигане на вътрешна хармония и отключване на вътрешното виждане и чуване. През периода между 1000 пр. Хр. и 200 г. сл. Хр. Самотраки е един от ключовите религиозни центъра на античния свят, заедно с Делфи в днешна Гърция, Ефес в съвременна Турция и Перперикон в България.
Обедна почивка. Свободно време за плаж. Вечеря и нощувка.

2 юли 2018 г.
Свободен ден
Посрещане на слънцето, гимнастика, ИН йога и медитация. След закуска възможност за плаж в пясъчната част на острова и отдих или приключение в природните красоти на острова. Завръщане в Терма и нощувка.

3 юли 2018 г.
Планина и плаж
Посрещане на слънцето, гимнастика, ИН йога и медитация. Свободно време за плаж или по желание може най-смелите да се отправят на преход през вековни чинарови и дъбови гори към най-високия връх на планината Фенгари. Завръщане в Терма и нощувка.

4 юли 2018 г.
Столицата Хора
Посрещане на слънцето, гимнастика, ИН йога и медитация. След закуска разходка до столицата на острова Хора. По желание обяд с прясна риба в ресторант Ватрос на пристанището Камариотица. Следобед свободно време за плаж. Нощувка.

5 юли 2018 г.
Посрещане на слънцето, гимнастика, ИН йога и медитация. Закуска.
За приятелите, които са избрали по-краткия вариант на ваканцията: Събиране пред хотела за отпътуване към ферибота. В 12.30 часа взимат ферибота и от Александруполис отпътуват за България.
За приятелите, които остават свободен ден. Нощувка.

7 и 6 юли 2018 г.
Посрещане на слънцето, гимнастика, ИН йога и медитация. Закуска. Свободни дни за плаж и приключения в дивната природа на острова. Нощувка.

8 юли 2018 г.
Свободна сутрин. Събиране пред хотела за отпътуване към ферибота. В 15 часа взимат ферибота и от Александруполис отпътуват за България.
Краен срок за записване 26 май 2018 г. с внасяне на 50% капаро от сумата за резервиране на хотела.

За повече информация:
Жоро – 0877018825, georgi.datravel@gmail.com;
Никола - 0888989193, purebalkan@gmail.com;

Приключенията на Клуба се организират чрез туристическа агенция Травълпал ООД
Регистрация за ТО/ТА номер РК-01-7045 от 18.01.2013
Застраховка "Отговорност на туроператора", полица номер 13160163320000007, ЗАД "Алианц България", валидна до 12.02.2018

Организаторите си запазват правото да отменят прояви, ако не се събере група. Също така и да правят промени в програмата при непредвидени обстоятелства и неблагоприятни атмосферни условия. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и различни други причини.Upcoming events at Samothrace, Greece

Samothraki Family Adventure 2018

Samothraki Family Adventure 2018

Monday 13:00 (02 July)
Samothrace, Greece, Samothrace

Самодиви в Самотраки 10

Самодиви в Самотраки 10

Sunday 14:00 (08 July)
Samothrace, Greece, Samothrace

7 zile de aventura in Samothraki!

7 zile de aventura in Samothraki!

Monday 08:00 (16 July)
Samothrace, Greece, Samothrace

7 zile de aventura in Samothraki!

7 zile de aventura in Samothraki!

Sunday 08:00 (22 July)
Samothrace, Greece, Samothrace

7 zile de aventura in Samothraki!

7 zile de aventura in Samothraki!

Monday 08:00 (20 August)
Samothrace, Greece, Samothrace