Events around Lindy Hop Xanthi-Φ.Ε.Ξ

Carnival Latin Party

Carnival Latin Party

Saturday 22:00 (17 February)
Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ, Xánthi

Συναυλία «Folk five + Formation»

Συναυλία «Folk five + Formation»

Saturday 20:30 (03 February)
Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ, Xánthi

Συναυλία «Hijaz»

Συναυλία «Hijaz»

Sunday 20:30 (11 February)
Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ, Xánthi

2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΘΑΜΥΡΙΣ

2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΘΑΜΥΡΙΣ

Sunday 11:00 (04 February)
Elisso Xenia Hotel, Xánthi

'Το Πάρτυ της Φωτιάς '

"Το Πάρτυ της Φωτιάς "

Friday 22:00 (16 February)
Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Xánthi

Παιδικό αποκριάτικο πάρτυ

Παιδικό αποκριάτικο πάρτυ

Thursday 17:30 (15 February)
Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Xánthi

Psychedelic Carnival In Xanthi No.2 By Paranoia Future
Party

Psychedelic Carnival In Xanthi No.2 By Paranoia Future

Saturday 23:00 (17 February)
Emporiki Lesxi, Xánthi


Lindy Hop Xanthi - 1st Party of the Year

Lindy Hop Xanthi - 1st Party of the Year


When?

Start time: Saturday 16:00 (13 January)
End time: Sunday 01:00 (14 January)

About

Το Lindy Hop Xanthi υποδέχεται την καινούργια χρονιά δυναμικά 13 Ιανουαρίου 2018. Ήρθε η ώρα για τα πρώτα σεμινάρια και το πρώτο πάρτυ της χρονιάς!
Η Γεωργία Βασιλειάδου και ο Ιορδάνης Μαρκόπουλος δάσκαλοι του Lindy Hop Greece θα πραγματοποιήσουν σεμινάρια Lindy Hop & Solo Jazz και στην συνέχεια θα ακολουθήσει ΠΑΡΤΥ στο Nostos Live 22:00, είσοδος ελεύθερη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΗ ΦΕΞ, ΠΛΑΤΩΝΟΣ 27:

->16:00-20:00 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ με τους Γεωργία & Ιορδάνη (LHG)*
->22:00 PARTY στο Nostos Live, είσοδος ελεύθερη

*Ώρες Σεμιναρίων:
16:00 - 17:10 Lindy Beginners: Μόλις ξεκίνησες να χορεύεις ή χορεύεις λιγότερο από 1 χρόνο! Αυτό το επίπεδο είναι για σένα!
17:20-18:30 Lindy Improvers: Χορεύεις από 1 χρόνο και πάνω. Γνωρίζεις τα βασικά 8count, 6count βήματα αλλά και basic charleston
18:45-19:45 Authentic Jazz

*Για χορευτές εκτός LHX η συμμετοχή για τα σεμινάρια είναι 5€/το μάθημα

*Για δηλώσεις συμμετοχών στείλτε μήνυμα στην σελίδα μας: Lindy Hop Xanthi-Φ.Ε.Ξ*

About:

Ο Ιορδάνης και η Γεωργία γνώρισαν το lindy hop στην Ξάνθη και τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης το 2012 μέσα στα πρώτα σεμινάρια που διοργανώθηκαν εκεί με το Lindy Hop Greece και τους πρώτους Έλληνες διεθνείς δασκάλους lindy hop, Αλέξανδρο Μαρίνη και Χριστίνα Λουκάκη. Το ενδιαφέρον τους για το χορό αυτό αλλά και για την κουλτούρα του ήταν έντονο από το πρώτο κιόλας μάθημα, πράγμα που τους έκανε να επενδύσουν σε αυτό πέρα από τα μηνιαία σεμινάρια που πραγματοποιούνταν στην Ξάνθη. Έτσι μετά από αρκετά ιδιαίτερα μαθήματα με τον Αλέξανδρο και τη Χριστίνα, σεμινάρια με κορυφαίους δασκάλους από τη Σουηδία αλλά και από αλλού σε διεθνή φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό αποφάσισαν να ασχοληθούν με το lindy hop σε επαγγελματικό επίπεδο. Άρχισαν να εκπαιδεύονται στα μηνιαία Teachers Trainings του Lindy Hop Greece με τον Αλέξανδρο και τη Χριστίνα το 2014 αποτελώντας έτσι ένα κομμάτι του πυρήνα δασκάλων που δημιούργησε το Lindy Hop Greece ανά την Ελλάδα. Από τον Οκτώβρη του 2013 μέχρι και τον Ιουνιο του 2017, δίδασκαν σε εβδομαδιαία βάση στην Ξάνθη και έχουν πραγματοποιήσει σεμινάρια και σε άλλες πόλεις όπως η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα και η Δράμα. Παράλληλα με αυτό, οργάνωναν την κοινότητα του Lindy Hop Xanthi συμμετέχοντας σε μεγάλες εκδηλώσεις της πόλης όπως οι Γιορτές Παλιάς Πόλης και η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Διοργάνωσαν πολλά σεμινάρια με καλεσμένους δασκάλους από Ελλάδα, Γερμανία, Ελβετία, Σουηδία καθώς και μουσικά event προωθώντας έτσι την συνολικότερη αφροαμερικάνικη κουλτούρα και την ιστορία της. Το μεγαλύτερο event που διοργάνωσαν ήταν το πρώτο Afro Swing Weekend της Ευρώπης, με καλεσμένους δασκάλους από Ελλάδα και εξωτερικό και συμμετέχοντες από πολλές πόλεις της Ελλάδας, που σκοπό είχε την εξερεύνηση της ρίζας των swing χορών που δεν είναι άλλη από τους παραδοσιακούς αφρικάνικους χορούς.

Η Γεωργία Βασιλειάδου όταν ήταν 7 χρονών ξεκίνησε να ασχολείται με την ενόργανη γυμναστική. Μετά από 2 χρόνια αποφάσισε (!) πως ο χορός της άρεσε περισσότερο και από τότε δεν έχει σταματήσει να χορεύει στιγμή. Χόρευε latin και ballroom μέχρι που ανακάλυψε το lindy hop το 2012. Αμέσως μαγεύτηκε από τη swing μουσική των big bands και την ελευθερία που της δίνει ο χορός αυτός να εκτονωθεί και να εκφραστεί ταυτόχρονα καθώς και να ανακαλύψει στοιχεία του εαυτού της που μέχρι τότε δεν ήξερε. Διδάσκει lindy hop και authentic jazz και τα τελευταία χρόνια εκτός από την Ξάνθη έχει διδάξει εβδομαδιαία ή σεμιναριακά σε Βόλο, Καβάλα, Δράμα, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη. Τον Ιούνιο του 2016 δούλεψε ως assistant δίπλα στον Michael Jagger (USA) στο μεγαλύτερο διεθνές swing dance camp της Ελλάδας, το Swing ‘n’ Swim. Τον Αύγουστο του 2017 δίδαξε με τον Niklas Taffner στο Saarbrucken της Γερμανίας. Παράλληλα παίζει μουσική ως dj για χορευτές σε πολλές διοργανώσεις του Lindy Hop Greece και από τον Γενάρη του 2016 έως τον Ιούνιο του 2017 διατηρούσε τη δική της εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή “Six o’clock Jump” στο πολιτιστικό ραδιόφωνο της ΦΕΞ, Ράδιο Ξάνθη 93,5 όπου παρουσίαζε την αυθεντική swing μουσική και την ιστορία της. Είναι τελειόφοιτος της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΔΠΘ.

Πρώτη του επαφή με το χώρο της τέχνης αποτέλεσε το θέατρο. Ο Μαρκόπουλος Ιορδάνης, με κλίση προς τον τομέα αυτόν από τα παιδικά του χρόνια, κατέληξε ενεργό μέλος του θεατρικού εργαστηρίου «Νεφέλες» μέχρι τα εφηβικά του χρόνια και συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις (όπως “Mozart”, «Το παραμύθι χωρίς όνομα», «Η φάρμα των ζώων» κ.α.). Το 2012 του προτάθηκε να πάρει μέρος σε δοκιμαστικό μάθημα lindy hop κι έτσι, σε συνδυασμό με την ήδη υπάρχουσα σχέση με τη jazz μουσική, δε σταμάτησε να ασχολείται όσο περισσότερο γίνεται με το χορό από τη στιγμή εκείνη. Μαθητής των πρώτων διεθνών ελλήνων δασκάλων, Αλέξανδρου Μαρίνη & Χριστίνας Λουκάκη, εκπαιδεύτηκε από αυτούς ως χορευτής κι ως δάσκαλος. Εξ αρχής συνεργάτης της Γεωργίας Βασιλειάδου για την οργάνωση κοινότητας, μαθημάτων, εκδηλώσεων στην πόλη της Ξάνθης. Διδάσκει lindy hop και τα τελευταία χρόνια εκτός από την Ξάνθη έχει διδάξει σεμιναριακά σε Καβάλα, Δράμα και Αλεξανδρούπολη. Το 2017, στο μεγαλύτερο διεθνές swing dance camp της Ελλάδας, το Swing ‘n’ Swim, είχε την τιμή να βοηθήσει σε μαθήματα ως assistant teacher την Angela Andrew. Έχει σπουδάσει Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

#lindylove #lindyhopgreece #lindyhopxanthi #1stParty #2018