Κύκλος Εργαστηρίων Ψυχοδράματος

Κύκλος Εργαστηρίων Ψυχοδράματος


When?

Start time: Saturday 17:00 (24 February)
End time: Saturday 20:00 (09 June)

About

Κύκλος 6 Μηνιαίων Εργαστηρίων Ψυχοδράματος, Ιανουάριος - Ιούνιος 2018

Μετά το πρώτο εργαστήριο Ψυχοδράματος τον Ιανουάριο, συνεχίζουμε με την επόμενη θεματική:

"Συντροφικότητα και Αυτονομία"

Η ανάγκη μου για μοίρασμα, σύνδεση, αποδοχή... και η ανάγκη μου για ελευθερία, προσωπικό χώρο και ανεξάρτητη δράση. Δύο αντιθετικές μεταξύ τους δυνάμεις που με τραβούν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Πότε η μία στέκει σαν εμπόδιο για την άλλη; Πώς, με ποιες συμπεριφορές μπαίνει αυτό το εμπόδιο, και κυρίως, πώς βγαίνει; Πώς μπορώ να συνδυάσω αυτές τις δύο έννοιες και να τις απολαύσω;

Μαζί... μέχρι πού, πώς, πόσο; Ποια είναι τα όριά μου και τα θέλω μου στις συντροφικές σχέσεις; Και πώς μπορώ τις ανάγκες και τους προβληματισμούς μου να τους επικοινωνήσω με έναν τρόπο δημιουργικό για τον εαυτό μου και τη σχέση μου;

Στο βιωματικό αυτό εργαστήριο εξερευνώ το δικό μου μέτρο των πραγμάτων για το πότε η συντροφικότητα μετατρέπεται σε ταύτιση, πότε η αυτονομία γίνεται μοναξιά, πού βρίσκεται η χρυσή τομή για εμένα, και πώς θέλω να βιώνω την αυτονομία και τη συντροφικότητα.
Δηλώστε συμμετοχή με inbox στη σελίδα, ή e-mail στο psychodrama.athens@gmail.com, μέχρι και την Τετάρτη 21/2, δίνοντας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
Ο πλήρης κύκλος των εργαστηρίων έχει ως εξής:
- Οι ρίζες μου, 21 Ιανουαρίου
- Συντροφικότητα και Αυτονομία, 24 Φεβρουαρίου
- Οι ρόλοι της ζωής μας, 24 Μαρτίου
- Δύσκολοι αποχαιρετισμοί, 14 Απριλίου
- Μεγάλες προσδοκίες, 12 Μαΐου
- Όνειρα - κάνοντας το επόμενο βήμα, 9 Ιουνίου

Τι είναι το ψυχόδραμα:
Το ψυχόδραμα είναι ένας τρόπος ανάπτυξης της προσωπικότητας και αντιμετώπισης της ζωής, που συνδυάζει την έκφραση των συναισθημάτων με τη δράση του σώματος και διευρύνει τους ρόλους που ο καθένας μας καλείται να «παίξει» στην καθημερινότητά του.

*Πότε*: Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 17.00-20.00.
*Πού*: Στον ιδιωτικό χώρο Διαμεσολάβηση - Ψυχόδραμα - Επικοινωνία (Πλατεία Παίδων 3, Αθήνα).
Κόστος: 30 ευρώ ανά εργαστήριο.
Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία σε ψυχοθεραπευτικές ή θεατρικές πρακτικές. Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να φορούν άνετα ρούχα και να έχουν μαζί τους ένα δεύτερο ζευγάρι κάλτσες.

Για περισσότερες πληροφορίες: inbox στη σελίδα, ή e-mail στο psychodrama.athens@gmail.com.
Τα workshops συντονίζουν η Αλέξια Στουραΐτη και η Μαριάννα Δραγασάκη.

Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ∆ΡΑΓΑΣΑΚΗ γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία στην Ελλάδα και στη συνέχεια παρακολούθησε και το 2004 ολοκλήρωσε με επιτυχία τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα των εξαρτήσεων στο Λονδίνο (MSc in Clinical and Public Health Aspects of Addictions, King’s College University of London). Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας έχει συνεργασθεί με διάφορους φορείς ψυχικής υγείας, απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, σε προγράμματα μείωσης της βλάβης, καθώς και σε μη – κυβερνητικές οργανώσεις. Ως ψυχολόγος έχει συμμετάσχει σε παρεμβάσεις με ευπαθείς ομάδες, καθώς και με γενικό πληθυσμό, συντονίζοντας ομάδες και παρέχοντας ατομικές συναντήσεις ψυχοθεραπείας. Το 2016 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στην Ψυχοδραματική Μέθοδο στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ).

Η ΑΛΕΞΙΑ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ έχει επί χρόνια εκπαιδευτεί στο Ψυχόδραμα (Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας), το οποίο πρωτοσυνάντησε με αφορμή την επαφή της με την υποκριτική και τις εκφραστικές τέχνες. Είναι Διαμεσολαβήτρια εξειδικευμένη στη Σχολική και την Οικογενειακή Διαμεσολάβηση (διαμεσολάβηση στο διαζύγιο), με εκπαιδεύσεις στην Μη-βίαιη Επικοινωνία, τις Διαπραγματεύσεις και τις Αρχές της Συστημικής Ψυχοθεραπείας. Απόφοιτος της Νομικής Αθηνών, τάχθηκε υπέρ της Επανορθωτικής Δικαιοσύνης, και εκπαιδεύτηκε ως συντονίστρια Επανορθωτικών Κύκλων από την παγκοσμίου κύρους Kay Pranis, η οποία είναι μέντοράς της μέχρι και σήμερα. Συνεργάζεται με το Εργαστήριο Αποκαταστατικής Δικαιοσύνης του Παντείου Πανεπιστημίου για την προώθηση της Επανορθωτικής Δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Έχει πραγματοποιήσει ποικίλα σεμινάρια και workshops επικοινωνίας, συντονίζει Επανορθωτικούς Κύκλους, ενώ είναι ενταγμένη στο Μητρώο Εκπαιδευτών του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. και στο δίκτυο επίσημων συνεργατών του Attachment Parenting Hellas.Upcoming events at Athens, Greece

Ensueños Tango Festival
Festival

Ensueños Tango Festival

Thursday 15:00 (22 March)
Athens, Greece, Athens

Viaggi di Gruppo: Atene

Viaggi di Gruppo: Atene

Friday 02:00 (23 March)
Athens, Greece, Athens

Viaggi di Gruppo: Atene

Viaggi di Gruppo: Atene

Friday 06:30 (23 March)
Athens, Greece, Athens

Nihan Vural ile Dünden Bugüne Atina

Nihan Vural ile Dünden Bugüne Atina

Thursday 09:50 (29 March)
Athens, Greece, Athens

OPEN HOUSE Athens 2018

OPEN HOUSE Athens 2018

Saturday 09:00 (31 March)
Athens, Greece, Athens

Free Earth Festival Pre Event Athens
Festival

Free Earth Festival Pre Event Athens

Saturday 11:00 (31 March)
Athens, Greece, Athens

Rejs w Grecji katamaranem!!! (Ateny-Santorini)

Rejs w Grecji katamaranem!!! (Ateny-Santorini)

Saturday 16:00 (07 April)
Athens, Greece, Athens