Καστοριά –Πρέσπες-Νυμφαίο !

Καστοριά –Πρέσπες-Νυμφαίο !


When?

Start time: Sunday 06:30 (29 April)
End time: Tuesday 21:30 (01 May)

About

Καστοριά –Πρέσπες-Νυμφαίο !

Πρόγραμμα εκδρομής:
1η ΗΜΕΡΑ Κυριακή 29-04-2018
Στις 6:30 π.μ. αναχωρούμε από το γνωστό σημείο (Θηβών 222) για το ταξίδι μας, με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση . Φτάνοντας στην πανέμορφη πόλη της Καστοριάς θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο του Δράκου (Προαιρετικό.) . Στην συνέχεια άφιξη στο ξενοδοχείο (http://hotelchloe.gr/ ) και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Ελεύθερος χρόνος για να περιηγηθούμε και να γνωρίσουμε την όμορφη πόλη . http://room5.trivago.gr/398-axiotheata-kastoria-odigos/

2η ΗΜΕΡΑ Δευτέρα 30-04-2018
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επιβίβαση στο πούλμαν 8.00πμ αναχώρηση για επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό Πρεσπών . Η περιήγησή μας ξεκινά από το νησάκι της Μικρής Πρέσπας . Ο Άγιος Αχίλλειος μοιάζει παραμυθένιος , περπατώντας τη θρυλική πεζογέφυρα των 650 μέτρων και αφού θαυμάσεις, αγναντέψεις, δεις ξεχασμένες ξύλινες βάρκες φτάνεις στο μικρό κατοικημένο νησάκι. Πρώτη στάση, η βασιλική του Αγίου Αχίλλειου . Στη συνέχεια το μονοπάτι σε οδηγεί στην Παναγιά Πορφύρα του 16ου αιώνα, ενώ στην επιστροφή θα περάσεις από τα ερείπια του Αγίου Δημητρίου και των Δώδεκα Αποστόλων. Αναχώρηση για τους Ψαράδες , το μικρό χωριό που βρίσκεται στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας .Εδώ με τις βάρκες (Προαιρετικό.) θα ξεναγηθούμε στην λίμνη , εκεί όπου συναντιούνται τα τρία κράτη, στο σημείο μηδέν. Εκεί όπου πριν από αιώνες στα βράχια βρήκαν καταφύγιο ασκητές και ερημίτες ,τα ζωγράφισαν, τα κατοίκησαν. Θα ανέβουμε 30 μέτρα σε μια τεράστια ρωγμή στον βράχο ,εκεί στέκεται από το 1410 η Παναγία η Ελεούσα . Μετά την βαρκάδα μας θα πεζοπορήσουμε μέχρι το ακρωτήριο Ρότι και το Ασκητήριο της Μεταμόρφωσης ..Φαγητό σε ταβέρνα του χωριού . Αναχώρηση για τον πανέμορφο Άγιος Γερμανός πρωτεύουσα των Πρεσπών. Χτισμένο ανάμεσα σε μικρά ποτάμια, το χωριό οφείλει την ονομασία του στον ομώνυμο ναό του 10ου αιώνα που κοσμεί στο κέντρο της πλατείας .Ελεύθερος χρόνος για καφέ και γνωριμία με το χωρίο .Μικρή πεζοπορική διαδρομή έως το νερόμυλο .

Πεζοπορία. Α: Περιήγηση στον Άγιος Αχίλλειο.
Απόσταση: 2 με 5 χιλι. (Όσο θέλουμε)
Βαθμός Δυσκολίας: Α

Πεζοπορία. Β: Ψαράδες ακρωτήριο Ρότι
Απόσταση: 4χλμ.
Διάρκεια: 1.30 με 2.00 Ώρες
Υψόμετρο: 50+- μ.
Βαθμός Δυσκολίας: Α

3η ΗΜΕΡΑ Τρίτη 01-05-2018
Μετά το πρωινό μας, στις 8.00 π.μ. θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν με τις αποσκευές μας και αναχώρηση για επίσκεψη στο Νυμφαίο έναν παραδοσιακό οικισμό ,χτισμένο στις πλαγιές του όρους Βίτσι. Ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης ( σύμφωνα με την UNESCO ), βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μ. και αποτελεί μια ορεινή αποκάλυψη. Ο διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός περικλείεται από δάσος οξιάς, ενώ τα λιθόστρωτα μονοπάτια και τα πετρόκτιστα σπίτια παραπέμπουν σε εποχές ακμής. Το Νυμφαίο η αρχική ονομασία του ήταν Νιβεάστα, που στα βλάχικα σημαίνει νύμφη . Εδώ θα έχουμε την μοναδική εμπειρία να επισκεφτούμε και να ξεναγηθούμε στο καταφύγιο Αρκούδας * ΑΡΚΤΟΥΡΟ* σε μία ειδικά περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων, σε υψόμετρο 1.350μ. (Προαιρετικό.)

Κόστος συμμετοχής: 110 € το άτομο .
Για την κράτηση θέσεων στείλτε μήνυμα μέσω inbox ή στο E-mail.( fisikperipeteia@yahoo.com )με θέμα Καστοριά - Η επικοινωνήστε στα τηλ: 6932967222 Vodafone – 6936216921 wind ΝΙΚΟΣ -6934794834 cosmote ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Oι κρατήσεις των θέσεων θα γίνονται με την καταβολή 50€ το άτομο μέχρι τις 05/04/2018 στους διοργανωτές.
Ακυρώσεις 7 μέρες πριν την εκδήλωση δε υπάρχει δυνατότητα επιστροφής της προκαταβολής .
Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει: Διαμονή στο ξενοδοχείο ME ΠΡΩΙΝO , (http://hotelchloe.gr/ ) μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο όχημα τις διαδρομές, την αμοιβή των οδηγών, τα διόδια , Φ.Π.Α. και ότι άλλο απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής.
Το κόστος ΔΕΝ περιλαμβάνει: εισόδους σε μουσεία και σημεία ενδιαφέροντος και ό, τι αναφέρεται ως "προαιρετικό".(Σπήλαιο του Δράκου .είσοδος 5€ - βάρκες 7.50€ -Αρκτούρος 4 € )

Κάθε συμμετέχων σε πεζοπορία της παρέας μας φέρει την αποκλειστική του ευθύνη!Upcoming events at Kastoriá, Greece

STOP FUR εκδρομή στην Καστοριά!

STOP FUR εκδρομή στην Καστοριά!

Sunday 10:00 (06 May)
Kastoriá, Greece, Kastoriá

6th Rally Greece Offroad
Sport

6th Rally Greece Offroad

Thursday 09:00 (17 May)
Kastoriá, Greece, Kastoriá

Εκδρομή: Iron Maiden at Rockwave Festival από Καστορια
Festival

Εκδρομή: Iron Maiden at Rockwave Festival από Καστορια

Friday 08:00 (20 July)
Kastoriá, Greece, Kastoriá