ИН йога на петте сетива (остров Самотраки)

ИН йога на петте сетива (остров Самотраки)


When?

Start time: Saturday 07:00 (02 June)
End time: Saturday 19:15 (09 June)

About

ИН йога ритрийтът ще се проведе на датите:
2 – 9 юни 2017 г.
8 дни/7 нощувки

Цена: 350 евро

След повече от 20 години занимания с йога, шаманизъм, личностно развитие, Аюрведа и т.н. се появи единствена по рода си за целия свят сесия ИН ЙОГА ЗА ПЕТТЕ СЕТИВА. Тя обединява цялото събрано познание за развитието на човека от Жоро Христов и Никола Кирилов.
Един уникален начин за изчистване на емоционални блокажи, негативни мисловни модели и за събуждане на сетивата плюс насладата от живота. Освен това е подсилено с обичайното за ИН ЙОГА освежаване на енергийните ни канали и заздравяване на тялото.

Тази единствена по рода си в света йога практика въздейства на всички нива на твоето същество. Започва с изключване на сетивата и потапяне в тишината и пустотата. След това включва петте ни сетива за нов живот, активира ги, за да събудят шестото чувство. Едновременно изчистваща, зареждаща батериите и релаксираща ИН ЙОГА ЗА ПЕТТЕ СЕТИВА ще те изведе на ново ниво на съществуването ти!

Програмата на ритрийта ни включва всекидневно посрещане на изгрева, сензорна депривация и всекидневна двучасова ИН йога за петте сетива, работа с Даоските лечебни звуци, освобождаване на гласа, здравословна закуска, подмладяващи процедури от традицията Кая Калпа, плаж и терапия в лечебната минерална вода на острова. Освен това ще се наслаждаваме на общуването с вековни дървета, реки, причудливи мегалити и сродни души.

Избрали сме най-спокойното време на острова, преди да дойдат туристите, когато ще можем в тишина и покой да се отдадем на истински ритрйт и размазваща грижа за тялото, душата и ума си. Трудно е с думи да се опише това изключително тайнствено и магично място остров Самотраки. Такова съчетание от плажове, планински зъбери, екзотични растения, вековни чинари, вълшебни водопади, топла минерална вода, история и древно светилище на едно място, няма другаде толкова близо до България. ИН ЙОГА ЗА ПЕТТЕ СЕТИВА трябва да бъде изживяна, за да разбереш силата й за трансформация и за повдигане на нивото на съзнанието, което предлага.

Цената включва:
7 нощувки на остров Самотраки в хотел „Орфей“ в селцето Терма-Лутра;
6 закуски;
Водачи по всички места от програмата – Жоро Христов и Никола Кирилов;
ИН йога практиките;
Медитациите;
Всички останали практики по време на пътуването;
Медицинска застраховка;

Цената не включва:
Моля, прочетете внимателно! Транспорт (за по-лесно организиране на транспорта и оптимизиране на цената пътуваме с лични автомобили и разпределяме по коли, като се споделят разходите, не излиза скъпо, а с наемане на бус за седмица цената се увеличава чувствително);
Фeриботните билети на човек Александруполис – Самотраки и обратно – 24 евро;
Фериботен билет за автомобил - точна сума може да се провери след януари 2017 г. в новото разписание на http://www.saos.gr/;
Входните такси за светилището 3/6 евро;
За обяд и вечеря са достатъчни 10-15 евро на ден – в Терма има магазин за хранителни стоки, прекрасно козе сирене, овче кисело мляко, зеленчуци и плодове, в ресторантчетата на селцето има зеленчукови гозби от 3 до 6 евро.
Обядът в рибния ресторант е около 15 евро на човек;

2 юни 2018 г.
Пристигане
Отпътуване от София 7.00, Пловдив 9.00 и Хасково 10.30. Пристигане в Александруполис и качване на ферибота в 15.00. Пристигане на Самотраки в 17.30. Настаняване в хотел „Орфей“ всред гора от 300-годишни чинари в селцето Терма (Лутра) – малко курортче, възникнало край топли минерални извори. По желание вечеря в кръчма под клоните на 1000-годишен чинар в Терма. Нощувка.

3 юни 2018 г.
Водопадите Фониас
Посрещане на слънцето и ставна гимнастика, която може да използвате в ежедневието си. ИН йога сесия и медитация. Възможност за потапяне в лечебните минерални води на банята в центъра на Терма. Закуска в къщата за гости с овесени ядки от България или в селцето има пекарна с банички и вкусен пресен хляб. След закуска в 11 ч. потегляме на плаж до 13 ч. Преход до уникалните водопади Фониас. Никога няма да забравите това място! Медитация за пречистване на душата и ума около заредения с отрицателни йони водопад с езерце за плуване. Обяд пикник със сандвичи на скалите. Сензорна депривация от 18 часа. Вечеря и нощувка.

4 юни 2018 г.
Светилището на Великите богове
Посрещане на слънцето, гимнастика, Резонансна ИН йога с лечебните даоски звуци и медитация. След закуска потегляме към Светилището на Великите богове. По желание участие в мистерията за постигане на вътрешна хармония и отключване на вътрешното виждане и чуване. През периода между 1000 пр. Хр. и 200 г. сл. Хр. Самотраки е един от ключовите религиозни центъра на античния свят, заедно с Делфи в днешна Гърция, Ефес в съвременна Турция и Перперикон в България. Работа с гласа.
Обедна почивка. Свободно време за плаж. Вечеря и нощувка.

5 юни 2018 г.
Ден на избора
Посрещане на слънцето, гимнастика, Резонансна ИН йога и освобождаване на гласа. Възможност за плаж в пясъчната част на острова и приключение в природните красоти на острова. Това е ден със свободна програма. Може да релаксирате на плажа, да се разхождате във вековната елфическа гора, да катерите планината, да изследвате водопадите по близките реки. Вечеря и нощувка.

6 юни 2018 г.
Посрещане на слънцето, гимнастика, ИН йога за укрепване на имунната система и медитация. След закуска разходка до столицата на острова Хора. По желание обяд с прясна риба в ресторант Ватрос на пристанището Камариотица. Следобед свободно време за плаж. Вечеря и нощувка.

7 юни 2018 г.
Планина и плаж
Посрещане на слънцето, гимнастика, ИН йога и медитация. Свободно време за плаж и разкрасителни процедури от традицията Кая Калпа. Вечеря и нощувка.
8 юни 2018 г.
Посрещане на слънцето, гимнастика, Резонансна ИН йога и сесия Интуитивно пеене за изразяване на душата. Свободно време за плаж и разкрасителни процедури от традицията Кая Калпа. Вечеря и нощувка.
9 юни 2018 г.
Свободна сутрин. Събиране пред хотела за отпътуване към ферибота. В 12.30 часа е ферибота и от Александруполис отпътуване за България.

Условия и забележки:
Краен срок за записване 1 май 2017 г. с внасяне на 50% капаро от сумата за резервиране на хотела.

За повече информация:
Жоро – 0877018825, georgi.datravel@gmail.com;
Никола - 0888989193, purebalkan@gmail.com;

Приключенията на Клуба се организират чрез туристическа агенция Травълпал ООД
Регистрация за ТО/ТА номер РК-01-7045 от 18.01.2013
Застраховка "Отговорност на туроператора", полица номер 13160163320000007, ЗАД "Алианц България", валидна до 12.02.2018

Организаторите си запазват правото да отменят прояви, ако не се събере група. Също така и да правят промени в програмата при непредвидени обстоятелства и неблагоприятни атмосферни условия. Точните дни на посещението на определени места могат да варират в зависимост от работното време на посещаваните обекти и различни други причини.Upcoming events at Samothrace, Greece

Samothraki Family Adventure 2018

Samothraki Family Adventure 2018

Monday 13:00 (02 July)
Samothrace, Greece, Samothrace

Самодиви в Самотраки 10

Самодиви в Самотраки 10

Sunday 14:00 (08 July)
Samothrace, Greece, Samothrace

7 zile de aventura in Samothraki!

7 zile de aventura in Samothraki!

Monday 08:00 (16 July)
Samothrace, Greece, Samothrace

7 zile de aventura in Samothraki!

7 zile de aventura in Samothraki!

Sunday 08:00 (22 July)
Samothrace, Greece, Samothrace

7 zile de aventura in Samothraki!

7 zile de aventura in Samothraki!

Monday 08:00 (20 August)
Samothrace, Greece, Samothrace