Ημερήσια Εκδρομή Δημητσάνα-Βυτίνα

Ημερήσια Εκδρομή Δημητσάνα-Βυτίνα


When?

Start time: Sunday 08:00 (10 December)
End time: Sunday 20:00 (10 December)

About

Καταπράσινες εικόνες και τρεχούμενα νερά!!!

Μονοήμερη: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ - ΒΥΤΙΝΑ!!!

Ενήλικες: 19€
Παιδιά έως 10 ετών: 10€

Πρόγραμμα:

Tην Κυριακή 10/12 αναχωρούμε από το κέντρο της Αθήνας στις 8 ακριβώς. Με μία ενδιάμεση σύντομη στάση για καφέ και ξεκούραση, φτάνουμε στην όμορφη Δημητσάνα, και πρώτη μας επίσκεψη το ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ (τιμές εισόδου αναλυτικά στο τέλος της ανάρτησης)!

ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ

Εκεί θα έχουμε παραμονή περίπου 1 ώρα γεμάτη. Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης έχει αποκαταστήσει παραδοσιακές εγκαταστάσεις και υδροκίνητους μηχανισμούς. Τα εργαστήρια περιβάλλονται από πυκνή βλάστηση και άφθονα τρεχούμενα νερά, όπου μπορείτε να περιηγηθείτε. Οι μόνιμοι εξοπλισμοί τους έχουν αποκατασταθεί στην αρχική τους λειτουργία. Οι μικροί μας φίλοι έχουν την ευκαιρία να ρίξουν σπόρους καλαμποκιού στη σκαφίδα του αλευρόμυλου και να παρακολουθήσουν πώς ο καρπός αλέθεται από τις μυλόπετρες και πέφτει στην αλευροδόχη. Μπορούν, επίσης, να παρακολουθήσουν τη ρυθμική κίνηση του μπαρουτόμυλου. Ακόμα, χάρη στις ενδιαφέρουσες οπτικοακουστικές παραγωγές, μαθαίνουν πώς εκατοντάδες εργαστήρια λειτουργούσαν με τη δύναμη του νερού στην κοιλάδα του Λούσιου ποταμού!

Κατόπιν ανηφορίζουμε προς το κέντρο της ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ, όπου θα παραμείνουμε περίπου 1μιση ωρίτσα για βόλτα ή καφέ.

ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

Η όμορφη αυτή ιστορική κωμόπολη, γνωστή ήδη από τον δέκατο αιώνα, χτισμένη πάνω στην αρχαία Τεύθιδα, οικισμος διατηρητέος και γεμάτος μνήμες, ιστορία και μύθους, απλώνεται αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω σε δυο αντικριστούς λόφους, πάνω από το φαράγγι του Λούσιου ποταμού.

Είναι ολόκληρη ένα ζωντανό μουσείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, με τα ωραία πετρόκτιστα κτίρια της, τα φιδωτά κατηφορικά δρομάκια της, τα γεφύρια και τις νεροτριβές της, ένα μουσείο ιστορίας με τα πάλαια μοναστήρια της, τα βυζαντινά και εκκλησιαστικά ιερά κειμήλια, την βιβλιοθήκη της με τα σπάνια έγγραφα και κώδικες, τους μπαρουτόμυλους και το μουσείο υδροκίνησης, τις αρχαιολογικές και λαογραφικές συλλογές της.
Αναχώρηση από Δημητσάνα με πορεία για τη ΒΥΤΙΝΑ, με παραμονή γύρω στις 2 ώρες για φαγητό & βόλτα. Η Βυτίνα, πασίγνωστος ορεινός τόπος διακοπών, εδώ και πολλά χρόνια κρατά τα πρωτεία στην τουριστική κίνηση της Αρκαδίας και είναι πάντα το πετράδι του Μαινάλου όπως γνωρίζουν οι λάτρεις της αλλά και αυτοί που δεν την έχουν επισκεφθεί ακόμα. Όμορφη, δροσερή, γαλήνια, καταπράσινη και γραφική, πολιτισμένη και φιλόξενη, η Βυτίνα, παραμένει η μεγάλη κυρία της τουριστικής ανάπτυξης του νομού Αρκαδίας!

Αναχώρηση από Βυτίνα για Αθήνα με ενδιάμεση στάση, και επιστροφή νωρίς το βραδάκι, γεμάτοι από μία όμορφη, καταπράσινη ημέρα!!!

Αίτηση συμμετοχής:https://goo.gl/forms/sYdZjfaWfv7kk9pd2

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ (το αργότερο έως Παρασκευή 7/12!) :
0026.0033.22.0201428508 (ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK).

Για online πληρωμές ή καταθέσεις από άλλες τράπεζες:
IBAN: GR7602600330000220201428508

Όνομ/μο Λογαριασμού: ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΣ
(σε περίπτωση κατάθεσης ή μεταφοράς από άλλη τράπεζα, το κόστος εμβάσματος 4€ επιβαρύνει τον καταθέτη, και το υπολογίζετε εξτρα στην κατάθεση)

*-ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΦΗΝΕΤΕ ΕΠΩΝΥΜΟ & ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ (π.χ. "Παπαδόπουλος Δημητσάνα"), προς αποφυγήν λάθους!
-ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 10€ το άτομο, και εξόφληση στο πούλμαν.

**Η επίσκεψη στο μουσείο θα είναι προαιρετική, αλλά όποιος δεν εισέλθει θα περιμένει αναγκαστικά στο χώρο, τη μία ώρα της αναμονής.

***Σε κάθε κράτηση μάς αναφέρετε τα άτομα και την κατηγορία τους ωστε να σημειωθούν. Τα χρήματα θα μαζευτούν μέσα στο πούλμαν από τον/τη συνοδό, έτσι ώστε να μην υπάρχει αναμονή/καθυστέρηση στο χώρο έκδοσης των εισιτηρίων. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα για την έκπτωση στο μουσείο ή την εκδρομή (κάρτες ανεργίας, φοιτητικό πάσο κλπ κλπ), αλλιώς αναγκαστικά θα πληρώσουν όλο το αντίστοιχο αντίτιμο..
__________________________________________________
Περιλαμβάνονται:
-Όλες οι μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
-Συνοδός/αρχηγός της ομάδας μας

ΔΕΝ περιλαμβάνονται:
-Eίσοδος στο μουσείο Υδροκίνησης
-Φαγητό & άλλα ατομικά έξοδα

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ:
-Κανονικό: 3€
-Τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι γονείς :1,5€
-Οι άνεργοι, με επίδειξη της κάρτας ανεργίας :1,5€
-Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς και τα μέλη της οικογένειάς τους που τους συνοδεύουν, με επίδειξη της
κάρτας Winners :1,5€
-Κάτω των 18 ετών: ΔΩΡΕΑΝ
-Άνω των 65 ετών: ΔΩΡΕΑΝ

Με εκτίμηση
Η ομάδα του Fitstudio
www.fitstudio.gr