Η ποιμαντική φροντίδα της Εκκλησίας στους νοσούντες!

Η ποιμαντική φροντίδα της Εκκλησίας στους νοσούντες!


When?

Start time: Sunday 12:00 (28 January)
End time: Sunday 13:30 (28 January)

Where?

ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΘΕΑΤΡΟ
Θρακομακεδόνων Αρχελάου & Σολωμού 2, Acharne

About

ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας (κατά κόσμον Γεώργιος) Δικαιάκος !Ο Σεβασμιότατος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951.Μετά το πέρας των εγκυκλίων σπουδών του εισήχθη το 1969 στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά τη λήψη του πτυχίου του υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό από τον Ιούλιο του 1974 έως τον Ιανουάριο του 1977. Ακολούθως χειροθετήθηκε μοναχός (12-2-1977), χειροτονήθηκε διάκονος (21-2-1977) από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κερκύρας και Παξών κυρό Πολύκαρπο και κατέστη μέλος μικράς μοναστικής αδελφότητος στον Άγιο Αθανάσιο Αγρού Κερκύρας.

Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1979 και το ίδιο έτος χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κυρό Νικόδημο. Διορίσθηκε Ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, στην οποία και υπηρέτησε μέχρι της εκλογής στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερωνύμου (7-2-2008), οπότε και μετατέθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Διορίσθηκε Ιεροκήρυκας της Α’ και Β’ Αρχιερατικής περιφέρειας της Αρχιεπισκοπής, εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Θησείου και Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Είναι Αντιπρόεδρος του νεοσύστατου Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της διακονίας του στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας διετέλεσε ηγουμενοσύμβουλος στην Ιερά Μονή Σαγματά, υπεύθυνος νεότητος της επαρχίας Θηβών και των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως και συντονιστής συνάξεων των Ιεροσπουδαστών της Ιεράς Μητροπόλεως. Επίσης, είχε την ευθύνη των σεμιναρίων ποιμαντικών και ιεροκηρυκτικών μαθημάτων για τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, του Γραφείου Τύπου και της λειτουργίας του Συνεδριακού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ευαγγελίστρια Αλιάρτου. Διετέλεσε δε μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής για το Διάλογο Εκκλησίας και Κοινωνίας.

Κατά τα έτη 1984-1985 παρακολούθησε στο Λονδίνο μεταπτυχιακά μαθήματα στην Ποιμαντική.

Συμμετείχε σε σεμινάρια ψυχολογίας (1992) και ψυχιατρικής (2002), καθώς και ποιμαντικής και συνεργάσθηκε με το Πάντειο Πανεπιστήμιο για την διοργάνωση περιβαλλοντικών συνεδρίων, ενώ συμμετείχε ως ομιλητής σε περιβαλλοντικά συνέδρια, σε σεμινάρια μεταπτυχιακών φοιτητών και σε νεανικές συνάξεις.Το 1998 παρακολούθησε διετή κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Χριστιανικής Ηθικής και Κοινωνιολογίας, από όπου έλαβε (2002) με Άριστα το μεταπτυχιακό του δίπλωμα, ενώ το θέμα της εργασίας του ήταν «Η ποιμαντική των χηρευουσών κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο και τη σύγχρονη Ψυχολογία».

Το 2009 κατέθεσε στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προς κρίση τη διατριβή του με θέμα «Ψυχική εξάντληση και ‘αποξένωση’ του κληρικού» η οποία το 2010 ενεκρίθη με άριστα.

Μετέφρασε από την αγγλική το έργο του Μέγιεντορφ «Ορθόδοξος Γάμος» και επιμελήθηκε τη μετάφραση από τα αγγλικά του βιβλίου του Σμέμαν «Ευχαριστία». Επιμελήθηκε επίσης συλλογή διηγημάτων με τον τίτλο «Χαρμολύπη» και συμμετείχε στο συλλογικό τόμο «2000 χρόνια μετά» των εκδόσεων Ακρίτας.

Είναι: 1. Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών (Α.Ε.Α.Α.). 2. Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό πρόγραμμα προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος. 3. Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Ειδικών Ποιμαντικών θεμάτων. 4. Μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών θεμάτων. 5. Αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Διορθόδοξων και Διαχτιστιανικών σχέσεων και 6. Αναπληρωματικό Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Επικοινωνιακής Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Γνωρίζει άπταιστα αγγλικά και ιταλικά.Upcoming events at ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΘΕΑΤΡΟ

Θεατρική ερασιτεχνική ομάδα Αρχελάου Θέατρο

Θεατρική ερασιτεχνική ομάδα Αρχελάου Θέατρο

Sunday 11:00 (21 January)
ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΘΕΑΤΡΟ, Acharne

Events around ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΘΕΑΤΡΟ

Κοπή Πίτας 2018 - Fever
1100 m »

Κοπή Πίτας 2018 - Fever

Saturday 23:00 (27 January)
Σύλλογος 11ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, Acharnae

Καταφύγιο Φλαμπούρι - Yoga, partner thai massage & πεζοπορίες
4.8 km »

Καταφύγιο Φλαμπούρι - Yoga, partner thai massage & πεζοπορίες

Saturday 08:20 (20 January)
Φλαμπούρι - Ορεινό καταφύγιο Πάρνηθας, Acharne

Βιωματικό Σεμινάριο Προσωπικής Ανάπτυξης για Ενήλικε
Art
4.7 km »

Βιωματικό Σεμινάριο Προσωπικής Ανάπτυξης για Ενήλικες

Sunday 10:30 (28 January)
Κέντρο Ψυχοθεραπείας - Παιγνιοθεραπείας "Το Δέντρο", Athens

Ομάδα Danza Vital & Σωματική Έκφραση, Β Κύκλος
5 km »

Ομάδα Danza Vital & Σωματική Έκφραση, Β Κύκλος

Thursday 19:00 (01 February)
Bateau Lavoir. Χώρος Τεχνών & Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, Kifisiá

Theater Club – Το Θέατρο της Δευτέρας
5 km »

Theater Club – Το Θέατρο της Δευτέρας

Monday 17:00 (12 February)
Bateau Lavoir. Χώρος Τεχνών & Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, Kifisiá

Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης μέσω της Τέχνης
5 km »

Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης μέσω της Τέχνης

Wednesday 17:00 (21 February)
Bateau Lavoir. Χώρος Τεχνών & Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, Kifisiá

Everest Base Camp & Kala Patthar
6 km »

Everest Base Camp & Kala Patthar

Friday 09:00 (30 March)
ΕΟΣ Αχαρνών - EOS Acharnon, Acharnae