Γνωριμία με την Τέχνη του Ται Τσι Τσουαν #3

Γνωριμία με την Τέχνη του Ται Τσι Τσουαν #3


When?

Start time: Saturday 16:00 (03 February)
End time: Saturday 19:00 (03 February)

Where?

Nataraja Yoga Center
Ag.Paraskevis 67, Haidari

About

ΓΝΩΡΗΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ #3

Το τρίτο κατά σειρά εργαστήριο της γνωρημίας μας με το Τάϊ Τσι Τσουάν, το Τσι Κούνγκ και το Τάο Γιν. Τρείς τέχνες που αν και είναι και μπορούν να διδαχτούν αυτόνομα, στην πραγματικότητα αποτελούν μια ολοκλήρωμένη εκπαίδευση πάνω στην καλλιέργεια της Κοσμικής Ενέργειας (Τσι, Πράνα, Κι, κλπ) και στις Εσωτερικές Ενεργειακές Τέχνες (Energy Internal Arts). Κάθε μία απο αυτές τις αρχαίες Κινέζικες τέχνες έχει τον δικό της σκοπό και το δικό της δρόμο. Την ίδια στιγμή όμως αυτοί οι δρόμοι συναντούν πολλές φορές ο ένας τον άλλον, ανταλλάσουν στοιχεία και ιδέες, διατηρώντας παράλληλα την αυτονομία τους.
Σκοπός αυτής της σειράς εργαστηρίων είναι η γνωρημία με τις τρεις αυτές τέχνες, είναι όμως δομημένα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε η κάθε συνάντηση να αποτελεί ένα ολοκληρωμένο μάθημα. Σε αυτή την συνάντηση θα δώσουμε παραπάνω έμφαση στο Τάϊ Τσι Τσουάν, την Εσωτερική πολεμική τέχνη με τις χαρακτηριστικές αργές, γεμάτες χάρη κινήσεις που έγινε παγκόσμια γνωστό κυρίως χάρη στα οφέλη του για την υγεία (καταπολέμηση του άγχους, ενδυνάμωση του φυσικού σώματος, της ενέργειας, του ανοσοποιητικού συστήματος, την πρόληψη της αρθροίτιδας και τόσα άλλα...). Επίσης θα δουλέψουμε με το Τσι Κούνγκ του Δράκου και το μεσημβρινό των νεφρών. Ένα ζευγάρι πολύ σημαντικών οργάνων, καθώς λειτουργούν και ως αποθήκη ενέργειας και οι οποίοι στην παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική είναι συνδεδεμένοι με την εποχή του Χειμώνα.
Πρόγραμμα:

– Γου Τζι. (Κενή στάση, η στάση του μηδέν).
– Αναπνευστικές και χαλαρωτικές ασκήσεις.
– Τάο Γιν (ή Ντάο Γιν) όπου κάποιοι αποκαλούν και Κινέζικη Γιόγκα. Ασκήσεις ανοίγματος και τραβήγματος του σώματος (Φόρμα 13 κινήσεων).
– Τσι Κούνγκ. Ασκήσεις καλλιέργειας της κοσμικής ενέργειας μέσω της αναπνοής και της φυσικής άσκησης. Έμφαση στo Τσι κούνγκ του "Φιδίσιου Σώματος" (Snake body).
– Φαν Γιν. Ασκήσεις εκτίναξης της ενέργειας.
– Τάϊ Τσι Τσουαν. Μικρή φόρμα Γιανγκ Τάϊ Τσι 7 κινήσεων.

Όλες οι ασκήσεις εκτελούνται με χαλαρό σώμα, εσωτερική ηρεμία και συγκέντρωση.

Το Τάϊ Τσι είναι μια τέχνη που μπορεί να εξασκηθεί από άτομα οποιαδήποτε ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Το μόνο που απαιτείτε είναι άνετα ρούχα για σωματική εργασία αλλά κυρίως η διάθεση να δουλέψουμε με τον εαυτό μας.

Που: Nataraja Yoga Center, Aγ. Παρασκευής 67, Δάσος Χαϊδαρίου,

Πότε : 03/02/2018 16:00-19:00
Δηλώσεις συμμετοχής μόνο μέσω email (nataraja.asana@gmail,com) ή μέσω της φόρμας ενδιαφέροντος στο nataraja.gr ή μέσω τηλεφώνου στο 2114089700.

Κόστος συμμετοχής € 30*.
Κόστος συμμετοχής για τα μέλη του Nataraja Yoga Center € 25*.

* Δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

Λίγα λόγια για τον Θέμη...

O Θέμης Βλάχος γεννήθηκε το 1966.
Διδάσκει Tai Chi Chuan (Yang Style), Chi Kung και Tao Yin, Σωματικό Θέατρο (Physical Theatre) και Contact Improvisation.

Ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες απο το 2002.
- Γκρι Ζώνη στο Saolin Chang Chuan και Eagle Claw Kung Fu, με τον Sifu Παναγιώτη Δερβέντη. Όπλα: Σπαθί DAO.
- Instructor στο Tai Chi Chuan, (Στύλ Yang), Chi Kung (Saolin, Tai Chi, Wudang) και Tao Yin, με τον Sifu Αντώνη Γιαννούλη. Όπλα: Σπαθί DAO, Ξίφος Jian, Κοντάρι.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2015 κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο παραδοσιακό Tai Chi Chuan, Γυμνά Χέρια.

Η διδασκαλία του εστιάζει στη χαλάρωση και στην καλλιέργεια και ενδυνάμωση του σώματος και της Κοσμικής Ενέργειας (Τσι) μέσω της σωματικής εξάσκησης, της αναπνοής και του διαλογισμού σε κίνηση καθώς επίσης στην Ροή και στην Ισορροπία των αντίθετων δυνάμεων της κίνησης (Γιν και Γιανγκ). Τα πολλά χρόνια εμπειρίας στην διδασκαλία εκγύμνασης του σώματος, του δίνουν την δυνατότητα να διακρίνει τι χρειάζεται ο κάθε ασκούμενος κάνοντας τα μαθήματα του προσιτά σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης, εμπειρίας και ηλικίας.

Έχει σπουδάσει υποκριτική και σκηνοθεσία θεάτρου. Από το 1992 ασχολείται με τις performing arts και το Σωματικό Θέατρο (Physical Theatre).
Μεταξύ άλλων έχει παρακολουθήσει εργαστήρια όπως:
Μιμικής με τον Αντώνη Κουτρουμπή,
Σύγχρονου Χορού (Release Technique) με την Νίκη Λουλαδάκη,
Σωματικό Θέατρο, Contact Improvisation και Αφρικάνικους Χορούς με την Maria Mendez, Σωματικό Θέατρο καi Contact Improvisation με τον Grzegorz Bral,
Μπούτο (Σύγχρονος Γιαπωνέζικος χορός) με τον Masaki Iwana και την Marie Gabriel Rotie, κ.α.

Ασχολείται με την διδασκαλία εκγύμνασης του σώματος από το 1997 διδάσκοντας σεμινάρια και εργαστήρια πάνω στο Σωματικό Θέατρο, το Contact Improvisation, οι Πολεμικές Τέχνες στο Θέατρο, Body Awareness, Tai Chi Chuan, Qi Gong και Tao Yin στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κύπρος, Πολωνία, Γερμανία, κ.α.) .

Έχει διατελέσει μέλος του ΚΨΑ (Κέντρο Ψυχικής Αγωγής) ως Δραματοθεραπευτής για ένα χρόνο και μέλος του Εθνικού Θεάτρου ως ηθοποιός για 4 χρόνια.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Ομάδας “Θέατρο στο Μεταίχμιο” με την οποία απο το 1992, έχει σκηνοθετήσει και συμμετάσχει σε πάνω απο 20 παραστάσεις.Upcoming events at Nataraja Yoga Center

Εισαγωγικό Σεμινάριο Thai Yoga Massage

Εισαγωγικό Σεμινάριο Thai Yoga Massage

Saturday 16:00 (27 January)
Nataraja Yoga Center, Haidari

Events around Nataraja Yoga Center

Πάρτυ 15μελούς 4ου Γυμνασίου Χαιδαρίου
1500 m »

Πάρτυ 15μελούς 4ου Γυμνασίου Χαιδαρίου

Saturday 19:30 (20 January)
4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, Haidari

Μία μαγική παράσταση για καλό σκοπό από τον μάγο Ελοχί
1650 m »

Μία μαγική παράσταση για καλό σκοπό από τον μάγο Ελοχίμ

Saturday 18:00 (03 February)
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ, Haidari

17η Συνάντηση & Κοπή Πίτας BMW KINGS
2.5 km »

17η Συνάντηση & Κοπή Πίτας BMW KINGS

Saturday 21:00 (03 February)
BMW KINGS FAN CLUB, Peristérion

Κοπή Πίτας 2018 σχολής χορού DanceSport Academy
3.3 km »

Κοπή Πίτας 2018 σχολής χορού DanceSport Academy

Saturday 19:00 (03 February)
Dance Sport Academy by Elena & Andrew, Aigáleo

Reunion Αποφοιτων 6ου Γυμνασιου Αιγαλεω
3.7 km »

Reunion Αποφοιτων 6ου Γυμνασιου Αιγαλεω

Saturday 21:00 (27 January)
Old Habits, Aigáleo