Φωτογραφικό Εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινα

Φωτογραφικό Εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας


When?

Start time: Wednesday 18:00 (04 October)
End time: Wednesday 22:00 (30 May)

Where?

Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας "Ο Καποδίστριας"
Νοσοκομείου και Αγίου Νεκταρίου, Aegina

About

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ από το ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ‘’ο Καποδίστριας’’
Το φωτογραφικό εργαστήρι, http://aeginaphotolab.blogspot.gr/ ξεκινάει τα μαθήματα του, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 στο χώρο του Μορφωτικού συλλόγου Αίγινας (Νοσοκομείου και Αγίου Νεκταρίου ).
Το φωτογραφικό εργαστήρι λειτουργεί εδώ και 11 χρόνια σαν τμήμα του συλλόγου, με πολλές εκθέσεις και φωτογραφικές δράσεις στην Αίγινα.
Θα λειτουργήσει τμήμα μαθητών που αφορά τις ηλικίες μαθητών Δημοτικού(Ε΄& ΣΤ΄τάξη) και Γυμνασίου και θα γίνεται κάθε Τετάρτη 5-6μ.μ. (δωρεάν).
Για τους μεγάλους (αφορά και μαθητές Λυκείου) θα λειτουργήσουν 2 τμήματα, ένα για αρχάριους-καινούργια μέλη στις 6-8μ.μ. και ένα για προχωρημένους–παλιά μέλη στις 8-10μ.μ.
Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με την αισθητική και πρακτική της σύγχρονης φωτογραφίας καθώς και με τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις που θα βοηθήσoυν στην κατανόηση και χρήση της φωτογραφικής γλώσσας, ως μέσο έκφρασης και εξερεύνησης, αναδεικνύοντας την προσωπική τους δημιουργική προσέγγιση.
Στο μάθημα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη φωτογραφική σύνθεση. Στην καλλιέργεια δηλαδή ενός φωτογραφικού βλέμματος και στην ανάπτυξη της οπτικής αντίληψης.
Η συνειδητοποίηση της προνομιακής σχέσης που αποκτά ο φωτογράφος με το περιβάλλον του και η συνακόλουθη αποκάλυψη της φωτογραφικής εκδοχής του κόσμου μέσα από το προσοφθάλμιο της μηχανής, αποτελεί κεντρικό στόχο του σεμιναρίου.
Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με το έργο των σπουδαίων καλλιτεχνών του παρελθόντος καθώς επίσης και με το έργο σύγχρονων δημιουργών.
Η ιστορία της φωτογραφίας και οι εφαρμογές της, η ανάλυση των τεχνικών στοιχείων, η επεξεργασία της φωτογραφίας(Photoshop – Lightroom), η σημειολογία και η αισθητική ανάλυση της εικόνας, η φωτογραφία σαν γλώσσα-τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας, οι ασκήσεις σε φωτογραφικά θέματα,οι επισκέψεις φωτογράφων στο χώρο μας, η δημιουργία φωτογραφικών θεμάτων με προσωπικό ύφος(portfolios) και η παρουσίασή τους, η συμμετοχή σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς και η προετοιμασία της ομαδικής έκθεσης στο τέλος είναι κάποια από τα θέματα που θα απασχολήσουν τους ενδιαφερόμενους.
Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη από τον φωτογράφο Άρη Παύλο. Πληροφορίες στο τηλ. 6971630495Events around Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας "Ο Καποδίστριας"

Προετοιμασία Για Την Α Δημοτικού!
250 m »

Προετοιμασία Για Την Α Δημοτικού!

Thursday 13:00 (01 March)
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Αιγινας - Πετρίτου Σταυρούλα, Aegina

Ακρο Partner yoga for All (step-by-step) workshop στην Αίγινα
Workshop
350 m »

Ακρο Partner yoga for All (step-by-step) workshop στην Αίγινα

Saturday 11:00 (03 March)
Kouros Gym Aegina, Aegina

Ποδηλατική Εκδρομή στη Σαλαμίνα - Κυριακή 4/3/2018
25 km »

Ποδηλατική Εκδρομή στη Σαλαμίνα - Κυριακή 4/3/2018

Sunday 09:00 (04 March)
Salamina Island, Greece - Σαλαμίνα, Ελλάδα, Salamís

Nekyomantes host Jurassic Band live
27 km »

Nekyomantes host Jurassic Band live

Saturday 21:00 (03 March)
Nekyomantes, Pérama

Ημερίδα | #JobDay Θέογνις@Μέγαρα
29 km »

Ημερίδα | #JobDay Θέογνις@Μέγαρα

Saturday 11:00 (03 March)
Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων, «Ο Θέογνις», Mégara

Σεμινάριο: Προζυμένια Ψωμιά & Τεχνικές Ωρίμανσης
28 km »

Σεμινάριο: Προζυμένια Ψωμιά & Τεχνικές Ωρίμανσης

Monday 13:00 (05 March)
Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας, Keratsíni