Εργαστήριο iPhone Coding: Δημιουργία εφαρμογών για iPhone

Εργαστήριο iPhone Coding: Δημιουργία εφαρμογών για iPhone


When?

Start time: Friday 17:00 (09 March)
End time: Friday 19:00 (04 May)

Where?

UTechLab
, Athens

About

Το Xcode είναι το εργαλείο ανάπτυξης εφαρμογών για συσκευές που «τρέχουν» iOS, macOS, watchOS & tvOS-συσκευές όπως iPhone, iPad & iMac. Η ανάπτυξη εφαρμογών είναι ένα από τα επαγγέλματα του αύριο, καθώς ήδη σήμερα χιλιάδες προγραμματιστές χρησιμοποιούν το xCode προκειμένου να διαθέσουν τις εφαρμογές τους, σε εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.
Στο εργαστήριο αυτό, οι μαθητές γνωρίζουν το εργαλείο ανάπτυξης εφαρμογών Xcode, χρησιμοποιώντας την γλώσσα προγραμματισμού Swift. Κατανοούν τι είναι τα outlet και τι τα action, ποια είναι τα διαθέσιμα εργαλεία στην βιβλιοθήκη του Xcode και ποιες οι ευκολίες που τους προσφέρονται, γράφουν δικό τους κώδικα και εξασκούνται στην επίλυση προβλημάτων. Τέλος, δημιουργούν δύο εφαρμογές, έναν web browser και ένα ρολόι, με στόχο την μεγαλύτερη εξοικείωση με το σύγχρονο περιβάλλον προγραμματισμού της Apple.
Για την παρακολούθηση απαιτείται προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού.

Το εργαστήριο αποτελείται από τέσσερεις δίωρες ενότητες και θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο 2018.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και απαιτείται προεγγραφή στο τηλέφωνο 210 9469 694. Οι κρατήσεις θέσεων πραγματοποιούνται ανάλογα με την διαθεσιμότητα.