Εργαστήρι Συστημικής Αναπαράστασης

Εργαστήρι Συστημικής Αναπαράστασης


When?

Start time: Monday 14:00 (11 December)
End time: Monday 20:00 (30 July)

About

Η Συστημική Αναπαράσταση (Σ.Α ) είναι μια βιωματική θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιεί την αναπαράσταση των σχέσεων μεταξύ των ατόμων ενός συστήματος π.χ. οικογενειακού, κοινωνικού, επαγγελματικού και αποκαλύπτει εύστοχα τις κρυφές δυναμικές που δρουν μέσα στο σύστημα μεταξύ των μελών του. Τα μέρη ενός συστήματος συνδέονται και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και λειτουργούν σύμφωνα με την θέση τους στο σύστημα.

Η αγάπη είναι η αίσθηση που μας κάνει να νιώθουμε ότι ανήκουμε κάπου. Στόχος της Σ.Α. είναι να βρεθεί η ''κρυφή συμμετρία της αγάπης''. Είναι η βαθιά αίσθηση της ψυχής που υπαγορεύει ποιο είναι το σωστό για μένα και δεν αφορά τα πρέπει και τις εξωτερικά επιβεβλημένες ηθικές. Είναι αυτό που η ψυχή αντιλαμβάνεται ως φυσική τάξη πραγμάτων. Μέσω της Σ,Α. φανερώνεται η ''Τάξη της Αγάπης'' η δυναμική δηλαδή των σχέσεων όπως διαμορφώνονται μεταξύ των μελών μιας οικογένειας προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία στο σύστημα αυτό. Εμπνευστής και δημιουργός της Συστημικής Αναπαράστασης είναι ο Bert Hellinger.

Στις ομαδικές αναπαραστάσεις ο ενδιαφερόμενος αφού καθορίσει το αίτημά του, επιλέγει φυσικά πρόσωπα από την ομάδα ως εκπροσώπους για το σύστημα στο οποίο έχει εντοπίσει εμπλοκή και τους τοποθετεί στον χώρο 'όπως πιστεύει ότι είναι κατάλληλα. Μεσώ της εκπροσώπησης αρχίζουν να διαφαίνονται οι πραγματικές δυναμικές του συστήματος, οι εμπλοκές και οι αποκλεισμοί. Στόχος του θεραπευτή είναι να οδηγήσει τον ενδιαφερόμενο μέσω της αναγνώρισης και της αποδοχής στην αποκατάσταση της αίσθησης του ανήκειν, της ολότητας, της συνοχής και της ιεραρχίας ενός συστήματος, ώστε να επέλθει αλλαγή.

Η Ατομική συστημική αναπαράσταση πραγματοποιείται με φιγούρες Playmobil. Η τεχνική αυτή είναι ό,τι κοντινότερο στην ομαδική αναπαράσταση. Είναι ίδια μόνο που εδώ χρησιμοποιούμε φιγούρες playmobil αντί για φυσικά πρόσωπα (εκπρόσωπους).

Η τεχνική Neuro Imaginative Gestalt (N.I.G) πραγματοποιείται στα πλαίσια ατομικής συνεδρίας και αξιοποιεί περισσότερο την φυσική μας δυνατότητα προς σχεδιασμό και ζωγραφική, προωθώντας την σύνδεσή μας με εσωτερικούς πόρους και πηγές δύναμης μεσώ του του αφηρημένου και του ασυνείδητου. Η τεχνική N.I.G. προτείνει συγκεκριμένα 'Μοντέλα' εργασίας με τον ενδιαφερομενο στα οποία ο θεραπευτής καθοδηγεί, συμβαδίζει και υποστηρίζει τον ενδιαφερομενο να κάνει τις δίκες του κινήσεις στον χώρο, με άγκυρα τις ζωγραφιές του, οι οποίες τοποθετούνται στο έδαφος, ανάλογα με το εκάστοτε μοντέλο.

Ατομική αναπαράσταση ''Τετράλημμα''. Αυτό το μοντέλο Συστημικής Αναπαράστασης είναι κατάλληλο για λήψη αποφάσεων, δημιουργική αντιμετώπιση καταστάσεων , διερεύνηση νέων, μη εμφανών μέχρι στιγμής πλευρών του ζητήματος. Επίσης βοηθά στην διασταύρωση και εναρμόνιση αντίθετων θέσεων. Ως εκ τούτου προωθεί την δημιουργία μιας νέας βάσης για συναίνεση και διαχείριση των συγκρούσεων, της εχθρότητας και της αντίθεσης.

Για δηλώσεις συμμετοχής/ ραντεβού καλέστε: 6972345018Upcoming events at Ἔνδον- Endon. Κέντρον Προσωπικής Ανάπτυξης & Συμβουλευτικής

Feed ME - Ομάδα Διαχείρισης Βάρους

Feed ME - Ομάδα Διαχείρισης Βάρους

Friday 18:00 (23 March)
Ἔνδον- Endon. Κέντρον Προσωπικής Ανάπτυξης & Συμβουλευτικής, Réthimnon

Events around Ἔνδον- Endon. Κέντρον Προσωπικής Ανάπτυξης & Συμβουλευτικής

Ρέθυμνο'Παιζω θυμωμένα-συναισθήματα και Τέχνη σε παιδ
550 m »

Ρέθυμνο"Παιζω θυμωμένα-συναισθήματα και Τέχνη σε παιδιά 3-8 ετών

Sunday 11:00 (18 March)
Ινστιτούτο Παιδιατρικής Φροντίδας, Réthimnon

Σεμινάριο ελαιολάδου γεύση άρωμα και πολυπλοκότητα
500 m »

Σεμινάριο ελαιολάδου γεύση άρωμα και πολυπλοκότητα

Monday 11:00 (19 March)
Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου - Σεμινάρια Ποιότητας, Réthymnon

Feed ME - Ομάδα Διαχείρισης Βάρους
900 m »

Feed ME - Ομάδα Διαχείρισης Βάρους

Friday 18:00 (23 March)
Ἔνδον- Endon. Κέντρον Προσωπικής Ανάπτυξης & Συμβουλευτικής, Réthimnon

25η Μαρτίου μεσημέρι ο Μανώλης Σκουτέλης στις Συμπληγά
Music
1050 m »

25η Μαρτίου μεσημέρι ο Μανώλης Σκουτέλης στις Συμπληγάδες

Sunday 14:00 (25 March)
Συμπληγάδες Μεζεδοπωλείο - Sympligades, Réthymno

Κρητική και Έντεχνη βραδιά στις Συμπληγάδες
Music
1050 m »

Κρητική και Έντεχνη βραδιά στις Συμπληγάδες

Thursday 22:00 (22 March)
Συμπληγάδες Μεζεδοπωλείο - Sympligades, Réthymno

Κρητική Βραδιά Στο 'ΣΧΟΛΑΡΧΕΊΟ'
1100 m »

Κρητική Βραδιά Στο "ΣΧΟΛΑΡΧΕΊΟ"

Saturday 22:00 (24 March)
Σχολαρχείο - Ρέθυμνο, Réthymno