Εργαστήρι παιδικού θεάτρου

Εργαστήρι παιδικού θεάτρου


When?

Start time: Saturday 11:00 (14 October)
End time: Saturday 12:00 (23 June)

Where?

92 Art
Αρτέμωνος 77, Δάφνη, Daphne

About

Έχετε στο σπίτι σας ένα μικρό ταλέντο;
Νομίζετε ότι το παιδί σας ενδιαφέρετε για το θέατρο;
Αναζητάτε μια δημιουργική απασχόληση για το θαυματάκι σας, που θα το γεμίσει χαρά;

O 92art, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται στο πλάι των λιλιπούτειων φίλων του, οργανώνοντας μαθήματα θεατρικής αγωγής. Μέσα από ένα ολοκλήρωμένο πρόγραμμα ετήσιας σπουδής, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα

• να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της υποκριτικής τέχνης
• να αναγνωρίσουν και να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά μέσα τους
• να εντείνουν τη φαντασία τους
• να μάθουν να ελέγχουν σώμα και συναίσθημα με σκοπό τη δημιουργική σύνθεση
• να αποκτήσουν κριτική σκέψη και αυτοπεποίθηση

Το τμήμα λειτουργεί για παιδιά ηλικίας από 4 μέχρι 9 ετών. Κάθε Σάββατο 11.00 με 12.00

Είναι δομημένο σε δυο φάσεις. Κάθε μήνα τα παιδιά θα διδάσκονται τόσο υποκριτική για παιδιά, ώστε να έρθουν σε επαφή με τους σκηνικούς κανόνες, όσο και θεατρική κίνηση, για να διευρύνουν την σωματική τους έκφραση. Οι δυο τομείς παρουσιάζονται μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, για να είναι το μάθημα μια συνεχόμενη αφορμή για διασκέδαση!

Τέλος, όποιος μαθητής ενδιαφέρεται, μπορεί να έρθει σε επαφή και με τον επαγγελματικό κόσμο της υποκριτικής τέχνης, καθώς ο 92art σε συνεργασία με το παρακτορείο ηθοποιών justbecasting, προσφέρει δωρεάν εγγραφή των μαθητών του στο πρακτορείο, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσουν, μέσω επαγγελματκών ακροάσεων, μια θέση στον κόσμο του θεάτρου, του κινηματογράφου ή της τηλεόρασης.

Διδάσκουν:

Υποκριτική για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας:
Μαμασούκα Ελένη, Θεατρολόγος /ηθοποιός.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης, Κεντρική Σκηνή, από όπου αποφοίτησε με Άριστα. Στα χρόνια των σπουδών της ήταν μέλος των θεατρικών εργαστηρίων του studio Νέμεση Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε με διάφορα είδη θεάτρου, όπως το playback theatre, το αυτοσχεδιαστικό θέατρο και το θέατρο σκιών.
Τη θεατρική περίοδο 2005-2006 έκανε πρακτική άσκηση ως θεατρολόγος στο Κ.Θ.Β.Ε., ενώ από το 2007 διδάσκει το μάθημα της θεατρικής αγωγής σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Το σχολικό έτος 2011-2012 ήταν υπεύθυνη του τμήματος θεατρικού παιχνιδιού του προγράμματος "Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά" του E.Κ.Π.Α, που υλοποιήθηκε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σχολεία της Χαλκίδας.
Η επαφή της με τα παιδιά έγινε η αιτία για τη δημιουργία της ομάδας παιδικού θεάτρου ΤΕΧΤ, για την οποία έγραψε και ανέβασε τα έργα Γλυκά Χριστούγεννα, Ένα παπάκι που δεν έγινε κύκνος, Λίνα λαγουδίνα!, Μια μέρα στο σήμερα και στο χθες.
Κατά τα έτη 2010-2011 ήταν καθηγήτρια στο ΙΕΚ Αιγαλέω, και παρέδιδε το μάθημα του θεατρικού παιχνιδιού στο τμήμα προσχολικής αγωγής. Συχνά, οργανώνει και παραδίδει σεμινάρια σχετικά με το θεατρικό παιχνίδι και το θέατρο στην εκπαίδευση, σε διάφορους ιδιωτικούς φορείς.
Ως ηθοποιός ξεκίνησε να εργάζεται το 2004, κι από τότε έχει λάβει μέρος στις παραστάσεις: Το Χάδι της Μητέρας (Μελίνα), Game Over (Claire), Τρικυμισμένος Άμλετ (Οράτιος και Κάλιμπαν), Dreamville (Francis), Προσκλητήριο για φίλους και εχθρούς, μια μουσικοθεατρική παράσταση με τον Χρήστο Θηβαίο, Με δύναμη από την Κηφισιά(Αλέκα), Ανθρώπινη φωνή, Ποιος ανακάλυψε την Αμερική (Καίτη), Ελιά, του Ήλιου Θυγατέρα(Ελιά), Το Πολύτεχνο παρουσιάζει... κ.α. Συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες κ.κ. Παύλο Δανελάτο, Έφη Μεράβογλου, Ιωάννα Νιάχα, Κωνσταντίνα Ρίτσου, Θάλεια Σκαρλάτου, Τίνα Στεφανοπούλου και τους μουσικοσυνθέτες κ.κ. Άκη Γεροντάκη, Πέτρο Θεοδώρου και Έφη Ράτσου. Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τους κ.κ Μέμη Σπυράτου και Ζάχο Σαμολαδά.
Το 2014 δημιούργησε την ομάδα αυτοσχεδιασμού του Χώρου Τέχνης 92 Αrt, «Οι 5x4» και συμμετείχε στις παραστάσεις τους μέχρι το 2016.

Θεατρική κίνηση/ Παιχνίδι
Σταυριδοπούλου Ανδριάνα: Θεατρολόγος / ηθοποιός

Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1992 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπουδάζει στο τμήμα θεατρικών σπουδών της Φιλοσοφικής Αθηνών στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο, από όπου θα αποφοιτήσει φέτος τον Φεβρουάριο. 'Εχει σπουδάσει υποκριτική στο θεατρικό εργαστήρι 92 Art κι ήδη από τα χρόνια των σπουδών της εργάζεται επαγγελματικά ως ηθοποιός. Ασχολείται από το 2001 με τον μοντέρνο χορό, freestyle και jazz. Συμμετείχε στις θεατρικές παραστάσεις: "Game Over", "Θεσμοφοριάζουσες" και "Χάρτινο Σπέρμα", σε σκηνοθεσία της Έφης Μεράβογλου. Το 2015 επιλέχθηκε μαζί με τον θίασο του 92 art να συμμετάσχει στο Teatralny Koufar Int'l Theatre Festival στην Λευκορωσία, ως επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας. Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει στην σειρά Εθνική Ελλάδος, του Γιώργου Καπουτζίδη και το 2017 ήταν ένα από τα επίσημα πρόσωπα στον διαφημιστικό κατάλογο της L' oreal Paris.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 215-5154944
6936009055
κόστος: 25 ευρώ/ μήναEvents around 92 Art

TRY 21: 26ο Συμπόσιο & TRasatlantic Youth for the 21 Century
200 m »

TRY 21: 26ο Συμπόσιο & TRasatlantic Youth for the 21 Century

Wednesday 09:00 (13 December)
Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Athens

H δύναμη της αναπνοής - Pulsation-Breath
300 m »

H δύναμη της αναπνοής - Pulsation-Breath

Saturday 10:00 (16 December)
Breath of Life Institute, Athens

Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ στον Νέο Κόσμο
600 m »

Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ στον Νέο Κόσμο

Friday 17:00 (15 December)
Κέντρο 68, Athens

Το Χάρτινο σπέρμα (Θεατρικό Αναλόγιο)
Theater
800 m »

Το Χάρτινο σπέρμα (Θεατρικό Αναλόγιο)

Tuesday 20:30 (12 December)
Εργοτάξιον, Athens

Christos Tambouratzis feat. Giorgina Karahaliou
1050 m »

Christos Tambouratzis feat. Giorgina Karahaliou

Thursday 21:30 (14 December)
HALF NOTE JAZZ CLUB, Athens

Ο Γιώργος και η Γεωργία στο Φυσικό και επόμενο
1050 m »

Ο Γιώργος και η Γεωργία στο Φυσικό και επόμενο

Wednesday 21:00 (13 December)
Φυσικό κι επόμενο - καφενείο, Athens

Overtone fullband live at HolyWood Stage
1200 m »

Overtone fullband live at HolyWood Stage

Saturday 22:30 (16 December)
HolyWood Stage, Athens

Fabulous & The Pretty Brass / Christmas Edition / HolyWood Stage
1200 m »

Fabulous & The Pretty Brass / Christmas Edition / HolyWood Stage

Friday 22:00 (29 December)
HolyWood Stage, Athens