Εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων

Εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων


When?

Start time: Wednesday 19:00 (25 October)
End time: Wednesday 21:00 (20 December)

About

Την Τετάρτη 25/10 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη εργαστηρίου κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων για ενήλικες από τον Παναγιώτη Στουπιάδη, εθνομουσικολόγο.

Μέσα από μια σειρά σεμιναριακών κύκλων, ο ενδιαφερόμενος θα μάθει αναλυτικά τα θεωρητικά στοιχεία της βασικής και ειδικής οργανοποιίας καθώς και της οργανογνωσίας και στη συνέχεια να τα εφαρμόσει στην πράξη με τη συνεχή καθοδήγηση του διδάσκοντος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και την προτίμησή τους σχετικά με το ποια παραδοσιακά μουσικά όργανα κατά σειρά προτίμησης θα θέλανε να ασχοληθούν στο 2551036663 και info@emthrace.org.Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 19:00-21:00.
Στουπιάδης Παναγιώτης – Art Luthier.
Το μουσικό του ταξίδι ξεκινά από την Θεσ/νίκη όπου αποκτά δίπλωμα Βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής καθώς και δίπλωμα ανωτέρων θεωρητικών της μουσικής.
Στην συνέχεια, μετοικεί στην απέναντι όχθη του Αιγαίου όπου και γίνεται κάτοχος πτυχίου εθνομουσικολογίας και θέτει υποψηφιότητα για την θέση του λέκτορα στο Mozarteum University of Salzburg ενώ παράλληλα, αποκτά πτυχίο κλασσικής Οθωμανικής μουσικής.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εκπληρώνει τον πόθο του να μάθει πως κατασκευάζεται ένα μουσικό όργανο στην πράξη, και αποφασίζει να εγγραφεί στο τμήμα κατασκευής εγχόρδων μουσικών οργάνων του ΙΕΚ Καστοριάς.
Ταυτόχρονα, μέσω ιδιωτικών φορέων, γίνεται κάτοχος πτυχίου ακουστικής , διπλώματος τεχνικού ήχου και διπλώματος μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στο mastering.
Μετά το πέρας των σπουδών του, συνεχίζει να έλκεται από τον μαγικό κόσμο της οργανοποιίας και μαθητεύει δίπλα στον Γιάννη Παλαιοδημόπουλο.
Η πορεία του ως οργανοποιός όμως δεν τελειώνει εκεί, μέσα από μια διαρκή εκπαίδευση σε μεθόδους και τεχνικές μεγάλων σχολών της οργανοποιίας του εξωτερικού, καταφέρνει να ενταχθεί στους κύκλους της καλλιτεχνικής οργανοποιίας (art luthier) και να ασκήσει την τέχνη που τον κέρδισε.Events around Ethnological Museum of Thrace

Χωρίς Γλουτένη - Stand Up Comedy με την Ηρα Κατσούδα
150 m »

Χωρίς Γλουτένη - Stand Up Comedy με την Ηρα Κατσούδα

Friday 21:15 (22 December)
Ταράτσα book'n'coffee, Alexandroúpoli

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία
500 m »

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

Saturday 19:30 (23 December)
Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, Alexandroúpoli

Black & White Christmas at ART Gallery, Αλεξανδρούπολη
550 m »

Black & White Christmas at ART Gallery, Αλεξανδρούπολη

Thursday 21:00 (21 December)
ART Gallery Alexandroupolis, Alexandroúpoli

Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στις νότες
2.4 km »

Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στις νότες

Friday 21:00 (29 December)
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης, Alexandroúpoli

Ο ΑΡΑΜΕ στην Ελλαδα Αλεξανδρουπολη 25.12.2017
11 km »

Ο ΑΡΑΜΕ στην Ελλαδα Αλεξανδρουπολη 25.12.2017

Monday 20:00 (25 December)
Megaron Alexandroupoli, Arístinon

Γκουρμε Δειπνο ΧΩΡΙΣ Παιδια
15 km »

Γκουρμε Δειπνο ΧΩΡΙΣ Παιδια

Saturday 21:00 (23 December)
Χάνα & Χάνα, Alexandroúpoli