Επετειακό Συνέδριο Θηλασμού στο Ρέθυμνο (Conference)

Επετειακό Συνέδριο Θηλασμού στο Ρέθυμνο (Conference)


When?

Start time: Saturday 09:00 (28 April)
End time: Sunday 15:30 (29 April)

About

Ο Σύλλογος Διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδας «Γαλαξίας» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece διοργανώνει ένα διήμερο Συνέδριο για τον μητρικό θηλασμό. Αποτελεί το 11ο Ετήσιο Συνέδριο για τον μητρικό θηλασμό του συλλόγου «Γαλαξίας» ενώ ταυτόχρονα θα τιμήσει την μακρόχρονη παρουσία και των δύο Μη Κερδοσκοπικών Σωματείων στη χώρα μας. Το επετειακό αυτό Συνέδριο με τίτλο «10 χρόνια Γαλαξίας - 40 χρόνια Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος (La Leche League Greece): Η επιστήμη συναντά την εμπειρία!» θα λάβει χώρα στο Ρέθυμνο στις 28 & 29 Απριλίου 2018, στο Σπίτι του Πολιτισμού, υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν οι εξής σπουδαίοι διεθνείς ομιλητές: ο Καναδός παιδίατρος Jack Newman, σύμβουλος για θέματα θηλασμού της UNICEF ( www.ibconline.ca ) και η Αμερικανίδα ψυχολόγος Kathleen Kendall-Tackett ( www.kathleenkendall-tackett.com ), συγγραφέας παγκοσμίως best-seller βιβλίων για τον θηλασμό και την επίδρασή του στην ψυχολογία της μητέρας. Και οι δύο αποτελούν σημαντικές προσωπικότητες του διεθνούς ιατρικού δυναμικού σχετικές με το εν λόγω αντικείμενο. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν επίσης Έλληνες νεογνολόγοι, παιδίατροι, ενδοκρινολόγος, IBCLCs, La Leche league Leaders αλλά και ειδικοί, υποστηρικτές της προώθησης του μητρικού θηλασμού, ενώ την έναρξή του καθώς και τη βαρύτητα του θα σηματοδοτήσει με χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας, κύριος Ανδρέας Ξανθός. Στόχος μας είναι να καλυφθεί το θέμα του θηλασμού συνολικά και να υποστηριχθούν τόσο οι επαγγελματίες υγείας όσο και οι ενδιαφερόμενοι γονείς μέσα από τις τεκμηριωμένες επιστημονικά ομιλίες των συνέδρων μας.

Τέλος θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας λίγα λόγια για τα Σωματεία που εκπροσωπούμε για την διαβεβαίωσή του κοινωνικού, υποστηρικτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα της διοργάνωσής μας.

Ο σύλλογος «Γαλαξίας» ιδρύθηκε το 2007 και από τότε έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση ετησίων ημερίδων, την μετάφραση έντυπου υλικού και δίνει το παρών σε εκδηλώσεις για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι Διεθνώς Πιστοποιημένοι Σύμβουλοι Γαλουχίας IBCLC έχουν τις ειδικές γνώσεις, την άριστη δεξιοτεχνία και ορθή επαγγελματική στάση ώστε να παρέχουν ποιοτική, θεωρητική και πρακτική βοήθεια, συμπαράσταση και υποστήριξη στα μωρά και στις μητέρες, για να καταφέρουν να θηλάσουν. Δουλεύουν για την πρόληψη και την επίλυση των προβλημάτων Μητρικού Θηλασμού. Ενθαρρύνουν και υποστηρίζουν την πρωτοβουλία των γονέων και την συμμετοχή τους στις αποφάσεις που αφορούν το παιδί τους πριν και μετά την γέννησή του. Γενικότερα ενθαρρύνουν ένα κοινωνικό περιβάλλον που υποστηρίζει τις θηλάζουσες οικογένειες. (https://galaxiasibclc.gr/ )

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece (www.lllgreece.org), ιδρύθηκε από μητέρες το 1979 και εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Σύνδεσμο Θηλασμού (τη La Leche League International, www.llli.org), μια ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση που προσφέρει πληροφόρηση, ενθάρρυνση και υποστήριξη στις μητέρες που θέλουν να θηλάσουν τα παιδιά τους. Η La Leche League International (LLLI) είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη οργάνωση θηλασμού στον κόσμο (διαθέτει ομάδες σε περισσότερες από 70 χώρες). Θεωρείται παγκόσμια αυθεντία σε θέματα θηλασμού και μ’ αυτό το κύρος συμβουλεύει από το 1979 τον ΟΗΕ σε θέματα θηλασμού και συνεχίζει να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση και με άλλους διεθνείς φορείς. Ως Σωματείο είναι εγγεγραμμένο στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Παροχής Κοινωνικής Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Θα είναι μεγάλη μας χαρά να είστε μαζί μας στο Ρέθυμνο!

Η Οργανωτική Επιτροπή,
Παναγιούλα Μέξη-Μπουρνά, Παιδίατρoς-Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Δ/ντης ΕΣΥ Γ Παιδιατρικής Κλινικής ΠΓ Νοσοκομείο «Αττικόν», Πρόεδρος Συλλόγου «Γαλαξίας»
Νίκος Βαράκης, Παιδίατρος, Πιστοποιημένος Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής
Βίκυ Μπαζούλα-Παπαδάκη, Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League International, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της WABA για Ελλάδα & Κύπρο, Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής