Ενιπέας ! Το θεϊκό φαράγγι .

Ενιπέας ! Το θεϊκό φαράγγι .


When?

Start time: Saturday 06:30 (30 June)
End time: Sunday 22:30 (01 July)

About

Ενιπέας ! Το θεϊκό φαράγγι .
Ο τόπος μοναδικός, καταπράσινος, με τρεχούμενα νερά και μικρούς καταρράκτες, καλογραμμένο μονοπάτι και σημεία εκπληκτικής θέας. Εδώ οι εικόνες της φύσης αγγίζουν την τελειότητα, σου κόβουν την ανάσα. Ξεκινώντας από την πανέμορφή τοποθεσία Πριόνια, μπαίνουμε στο διεθνές ορειβατικό μονοπάτι Ε4 που διασχίζει ολόκληρη την κοιλάδα του Ενιπέα και καταλήγει στο Λιτόχωρο. Η διαδρομή από την αρχή εκθαμβωτική με τον Ενιπέα να ρέει από κάτω μας και εμείς να περνάμε από τη μια όχθη του στην άλλη από τα ξύλινα παραδοσιακά γεφυράκια. Ακολουθώντας το πανέμορφο μονοπάτι ανάμεσα σε πεύκα, οξιές και φράξους, ο Ενιπέας μας αποκαλύπτει τα μυστικά του. Φτάνουμε στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου και στη συνέχεια στο Άγιο Σπήλαιο το μικρό ταπεινό εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο , ακουμπά στην οροφή του σπηλαίου ενώ ακριβώς δίπλα του τρέχει μικρό ρυάκι που φέρνει το νερό από το βάθος του σπηλαίου. Δύο τοποθεσίες που αποτελούν αξιοθέατα του μονοπατιού δίνοντας έτσι μια θρησκευτική χροιά στην πεζοπορίας μας. Η διαδρομή μας τερματίζει στην πανέμορφη τοποθεσία Μύλοι , αποζημιώνοντας μας με εικόνες απείρου φυσικού κάλους.

Πρόγραμμα .
Πρώτη μέρα: Σάββατο 30 Ιουνίου :
Αναχώρηση στις 6.30 πμ από το γνωστό σημείο (Θηβών 222 και Σωκράτους ,φούρνος τα Γιάννενα 150 μέτρα από τον σταθμό μετρό της Ανθούπολης )και μετά από τις απαιτούμενες ενδιάμεσες στάσεις κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας, θα φτάσουμε στoν Παλαιό Παντελεήμονα ,ένα παραδοσιακό και γραφικό χωριό στη σκιά του Ολύμπου. Εδώ θα έχουμε χρόνο για φαγητό και περιήγηση στο όμορφο χωριό . Στην συνέχεια αναχωρούμε για το Λιτόχωρο ,άφιξη στο ξενοδοχείο μας τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση .

Δεύτερη μέρα:
Κυριακή 1 Ιουλίου :
Μετά το πρωινό μας ,στις 8.00πμ θα αναχωρήσουμε για τα Πριόνια .Από εκεί θα ξεκινήσει η πεζοπορική μας περιπέτεια , η διάσχιση του Ενιπέα .Τερματισμός στο Λιτόχωρο ξεκούραση φαγητό και αναχώρηση για την επιστροφή μας .

Πεζοπορική διαδρομή : Πριόνια -Παλιά Μονή Αγίου Διονυσίου -Λιτόχωρο- Μύλοι .

Βαθμός Δυσκολίας: A
Απόσταση Πεζοπορίας: 11 χλμ .
Ώρες πορείας μαζί με τις στάσεις . 5,00 με 5.30 ώρες .
Υψομετρικά Ανάβασης: ~ +450
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -800

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Σάββατο πρωί στις 6.30πμ στο γνωστό σημείο (Θηβών 222 και Σωκράτους ,φούρνος τα Γιάννενα 150 μέτρα από τον σταθμό μετρό της Ανθουπολης )
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Κυριακή βράδυ στις 22.30 περίπου.

Κόστος συμμετοχής: 70€ το άτομο .

Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει: Διαμονή στα ξενοδοχεία – (www.olympusview.gr/) και (www.hotelmirto.gr/) με πρωινό , μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο όχημα, τις διαδρομές, την αμοιβή των οδηγών, τα διόδια ,ΦΠΑ 24% και ό, τι άλλο απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής. Το κόστος ΔΕΝ περιλαμβάνει: το φαγητό. Κάθε συμμετέχων σε πεζοπορία της παρέας μας φέρει την αποκλειστική του ευθύνη!

Για την κράτηση θέσεων στείλτε μήνυμα μέσω inbox ή στο E-mail.( fisikperipeteia@yahoo.com ) με θέμα Ενιπέας - Η επικοινωνήστε στα τηλ: 6932967222 Vodafone – 6936216921 wind ΝΙΚΟΣ -6934794834 wind ΚΑΤΕΡΙΝΑ . Oι κρατήσεις των θέσεων θα γίνονται με την προκαταβολή 30€ το άτομο , μέχρι τις 04-06-2018 και εξοφλήσει μέχρι τις 20/06/2018 στους διοργανωτές.
Ακυρώσεις 10 μέρες πριν την εκδήλωση δε υπάρχει δυνατότητα επιστροφής της προκαταβολής .

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Σακίδιο πλάτης , νερό, σνακ , πεζοπορικά μποτάκια , καπέλο ,προσωπικό φαρμακείο -επιπλέον ρουχισμός και παπούτσια για την επιστροφή (καλό θα είναι να τα αφήσουμε στο πούλμαν). - Το όχημα μεταφοράς θα μας περιμένει στο τέλος της διαδρομής όπου και θα ολοκληρώσουμε τη δραστηριότητά μας, οπότε αφήνουμε στο όχημα ότι δεν μας είναι απαραίτητο για την πεζοπορία.
Κάθε συμμετέχων σε πεζοπορία της παρέας μας έχει την αποκλειστική του ευθύνη .

https://www.wikiloc.com/hiking-trails/olumpos-pharaggi-enipea-prionia-litokhoro-20509698

http://www.diakopes.gr/trip-ideas/article/?aid=208823Upcoming events at Litóchoro, Greece

Olympus Summer Retreat 2018

Olympus Summer Retreat 2018

Sunday 20:00 (05 August)
Litóchoro, Greece, Litóchoro

Tabara spirituala de pe Muntele Olimp

Tabara spirituala de pe Muntele Olimp

Sunday 21:00 (05 August)
Litóchoro, Greece, Litóchoro