Εναρμόνιση Θηλυκότητας | Ερευνητικό Εργαστήρι Ανατολί

Εναρμόνιση Θηλυκότητας | Ερευνητικό Εργαστήρι Ανατολίτικου Χορού


When?

Start time: Thursday 18:00 (11 January)
End time: Thursday 19:30 (28 June)

Where?

ArtsHub
Μεγάλου Αλεξάνδρου 3, Μετρό, Dáfni

About

Τα μαθήματα του Ερευνητικού Εργαστήριου Ανατολίτικου Χορού - Εναρμόνιση Θηλυκότητας συνεχίζονται κανονικά και μέσα στο 2018.

✅Δεν απαιτείται συμμετοχή σε προηγούμενα μαθήματα.
✅Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ: https://www.artshub.gr/epikinonia" rel="nofollow">https://www.artshub.gr/epikinonia
ή καλέστε στο 694 851 6110
✅Για εγγραφή στο τμήμα ισχύει προσφορά για νέες συμμετοχές
1+1 άτομο ΔΩΡΕΑΝ! Ξεκινήστε παρέα με μία φίλη και κερδίστε και οι δύο ΕΚΠΤΩΣΗ 50% τον πρώτο μήνα!

------------------------------------------------------------------------------------------

Πρόγραμμα

Κάθε Πέμπτη 18:00 - 19:30

------------------------------------------------------------------------------------------

Δίδακτρα

- Δίδακτρα: 45€/μήνα
- Προπληρωμή τριμήνου: 110€
- Drop in: 15€
- Εγγραφή δωρεάν.
- Μάθημα γνωριμίας χωρίς χρέωση.
- Αν κάποιος ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ τα μαθήματα κατά τη ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΗΝΑ, τότε ειδικά και μόνο για το μήνα αυτό χρεώνεται όσο ποσό αναλογεί για τις μέρες που θα κάνει μάθημα (πχ. αν ξεκινήσει στο μέσον του μήνα το μισό ποσό , αν ξεκινήσει στις 20 του μηνός το 1/3 των μηνιαίων διδάκτρων κοκ.).

------------------------------------------------------------------------------------------
Ερευνητικό Εργαστήρι Ανατολίτικου Χορού - Εναρμόνιση Θηλυκότητας
https://www.artshub.gr/erevnitiko-ergastiri-anatolikou-xorou" rel="nofollow">https://www.artshub.gr/erevnitiko-ergastiri-anatolikou-xorou

Η ανάγκη της γυναίκας να αισθανθεί και να συνδεθεί στην καθημερινότητα της με την Αρχέγονη Θηλυκότητα είναι ουσιαστική, διότι έτσι βιώνει με χαρά την ομορφιά της θηλυκότητας ως πηγή ζωτικής ενέργειας και μεταμόρφωσης των εμπειριών της. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί στο Ερευνητικό Εργαστήρι Ανατολίτικου Χορού – Εναρμόνιση Θηλυκότητας. Όλες οι γυναίκες μπορούν να επιτρέψουν στον εαυτό τους , να μάθουν και να νοιώσουν τις πανάρχαιες δυνάμεις της περιστροφής της λεκάνης, του λικνίσματος των γοφών, τις διαδρομές του φιδιού στην σπονδυλική στήλη και την ύπαρξη του ιερού οστού. Η χορευτική τέχνη του γομφικού λικνίσματος αποτελεί το πιο κοντινό είδος συμβολικού χορού στη γυναικεία φύση.

Στην πνευματική του μορφή ο Ανατολίτικος χορός είναι άνοιγμα αγάπης, ευαισθησίας, προσφοράς από την λεπτή φύση της γυναικάς προς τη ζωή. Δεν είναι ανταγωνιστικός, δεν έχει ηλικία και σωματότυπους. Είναι χορός αποδοχής του αυθεντικού εαυτού στο εδώ και τώρα.

Στην Εναρμόνιση Θηλυκότητας με τον ανατολίτικο χορό συνειδητοποιούμε και αποβάλλουμε τις συναισθηματικές και σωματικές εντάσεις και τις νοητικές αντιστάσεις που εμποδίζουν την ελεύθερη ροή της θηλυκής ενέργειας. Η χορευτική μας Θηλυκότητα αρχίζει να ρέει κι εκεί βρισκόμαστε σε ένα χώρο αποδοχής και ελευθερίας οπού το σώμα μας εκφράζεται μέσα από ένα παιχνίδισμα χαράς, αρμονίας και επικοινωνίας…

Ανακαλύπτουμε την πηγή της δύναμης μας στο κέντρο μας (αφαλός- κοιλιά), το σημείο δηλαδή του σώματος μας οπού ρέει η Ενέργεια της Ισορροπίας μας, και κατόπιν ενώνει την ενέργεια μας με τη Γη πάνω στην οποία χορεύουμε, ζωγραφίζοντας έναν κύκλο με κέντρο την ύπαρξη μας.

Για την ύλη του μαθήματος δείτε εδώ: https://www.artshub.gr/enarmonisi-thilikotitas" rel="nofollow">https://www.artshub.gr/enarmonisi-thilikotitas

Συντονίζει η Μαριάμ Πρόκου
------------------------------------------------------------------------------------------
Μαριάμ Πρόκου
Teacher-Dancer and Choreographer Membre du Conseil International de la Dance, UNESCO

Η Μαριάμ Πρόκου γεννήθηκε στην Αθηνά και μεγάλωσε μέσα σε μουσική οικογένεια μεταφράζοντας τη μουσική σε κίνηση και χορό. Μέσα από διαδρομές σε διαφορά είδη κίνησης και χορού: κλασικό, τζαζ, barre a terre, ενόργανη, φλαμέγκο, λάτιν, τάνγκο, μοντέρνο κ.α. εκπαιδεύτηκε στον ανατολίτικο χορό από την Assia Guemra στο Παρίσι -Φιλοσοφία Ανατολίτικου χορού και Δερβίσικο χορό με την Sahrazante στην Κολωνία – Bollywood-oriental στο Λονδίνο – Ανατολίτικο Παραδοσιακό-Φολκλορικό χορό με Mahmoud Reda στην Αίγυπτο. Art Therapy Gestalt, Σχεσιακή Θεραπεία μέσω Τέχνης με τον Morgan Goodlander – Dance, Rhythm, Social link and Therapy Πρωτόγονη Έκφραση με την France Schott-Billman – Samanic Energy Medicine Q’ero Peru με την Jane Rigby.
Από το 1998 διατηρεί το δικό της στούντιο χορού La maison des Artistes . Το 2004 γράφει, χορογραφεί και δημιουργεί το Ανατολίτικο – Ινδικό Χοροθέατρο με το έργο «Αν τολμούσες… Ήλιε της ερήμου» το οποίο παρουσιάζεται μέχρι το 2010 σε Θεατρικές παραστάσεις με την χοροθεατρική της ομάδα Liaison. Το 2007 δημιουργεί το Πλαίσιο και θέμα , ένα βοήθημα για τα σώματα των χορευτών στον Ανατολίτικο χορό.
Το 2012 βάζει σε εφαρμογή τη μέθοδο της Creation – Τα 4 Πρόσωπα της Γυναίκας μια μέθοδο Εναρμόνισης Θηλυκότητας μέσα από τον Ανατολίτικο χορό την αυθεντική κίνηση και την προσωπική ιστορία του χορευτικού σώματος.
Το προσωπικό της στυλ στον ανατολίτικο χορό είναι επηρεασμένο από το πέρασμα της Αραβικής Κουλτούρας στην πόλη του Φωτός και από την Πνευματική – Εκστατική Μορφή του χορού στις Αραβικές χώρες .
------------------------------------------------------------------------------------------
Περισσότερες πληροφορίες για τη σχολή και τα υπόλοιπα μαθήματα ή σεμινάρια μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.artshub.gr/
ARTSHUB Σύγχρονος Χώρος Χορού & Έκφρασης
Μ. Αλεξάνδρου 3, Δάφνη
www.artshub.gr / fb.artshub / 694 851 6110Events around ArtsHub

The BLUES Sisters by Sofita @HolyWood Stage
550 m »

The BLUES Sisters by Sofita @HolyWood Stage

Sunday 21:00 (22 April)
HolyWood Stage, Athens

Όλα είναι κύκλος
1400 m »

Όλα είναι κύκλος

Sunday 11:00 (29 April)
Shanti Yoga Home, Athens

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2018
1450 m »

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2018

Sunday 12:00 (29 April)
Λοστρέ Κουζίνα-lostre kouzina, Athens

Athens, Greece POUND Pro Training
Fitness
1600 m »

Athens, Greece POUND Pro Training

Saturday 00:00 (12 May)
AXIONplace, Athens

Παναγιώτης Λάμπουρας @Σταυρός του Νότου Club
1650 m »

Παναγιώτης Λάμπουρας @Σταυρός του Νότου Club

Sunday 21:30 (22 April)
Stavros tou Notou / Σταυρος του Νοτου (Επισημη Σελιδα), Athens

MCKS Inner Hinduism Revealed & MCKS Kriyashakti | Master Hector
2 km »

MCKS Inner Hinduism Revealed & MCKS Kriyashakti | Master Hector

Friday 08:30 (01 June)
Royal Olympic Hotel, Athens

Αυτοΐαση: Ο δρόμος προς τη θεραπεία
1950 m »

Αυτοΐαση: Ο δρόμος προς τη θεραπεία

Saturday 15:00 (28 April)
Acropolis Select Hotel Athens, Athens