Екскурзия за карнавала в Ксанти през Февруари! ЦЕНА 126

Екскурзия за карнавала в Ксанти през Февруари! ЦЕНА 126 ЛВ


When?

Start time: Saturday 07:00 (17 February)
End time: Sunday 10:00 (18 February)

About

Преживейте едно пъстро събитие с много музика, танци и забавления! Станете част от ежегодния карнавал в Ксанти, в който взимат участие няколко хиляди души, за да отбележат настъпването на пролетта!

Екскурзия за карнавала в Ксанти на 17- 18 Февруари: 1 нощувка със закуска в Драма, плюс транспорт - за 126лв на човек.

Офертата включва:
• транспорт от София с лицензиран автобус за международен превоз;
• 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Драма;
• посещение на село Добърско;
• посещение на Ксанти;
• посещение на Кавала;
• водач по целия маршрут.

Офертата не включва:
• пътни такси - 5 евро (задължително доплащане);
• организиране на Гръцка вечер - около 25 евро;
• входни такси в посещаваните музеи;
• медицинска застраховка с лимит на отговорност 2000 евро - 2лв на ден.

Програма:

1 ден
Отпътуване в 06:00ч от площад "Руски паметник" в София. По пътя разглеждане църквата Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат в с. Добърско, в която е изобразен Исус Христос в ракета. Преминаване на граничен пункт "Илинден". Пристигане в Драма.
Драма е оживен град с дълга и богата история. Построен е буквално върху вода. Бистрите извори на река Агиа Варвара образуват невероятен парк в сърцето на Драма, който е един от 60-те най-добри природни паркове в Европа. Настаняване в хотела. Свободно време за разглеждане, покупки и разходки в Драма. По желание - възможност за организиране на Гръцка вечер. Нощувка.

2 ден
Закуска. Отпътуване за град Ксанти. Живописно разположен в южния склон на Родопите, Ксанти е модерен град с древен произход и история, столица на едноименната префектура. Градът е известен с ежегодния фестивал на маските, който се провежда от 1966г и
продължителността му е две седмици, в които се провеждат различни културни мероприятия - концерти, филмови и театрални премиери и други. Кулминацията на карнавала е шествието в последния ден (Неделя преди началото на Великденските пости), когато по централните улици преминават маскираните участници под звуците на музика, а на края шествието приключва с ритуалното изгаряне на образа на Тзарос - спазване на стара традиция, тъй като се вярва, че така хората се предпазват от болести. Участие в карнавалното шествие и свободно време.

Отпътуване за гр. Кавала. Кратка туристическа програма - църквата "Св. Петър и Павел", Аквадукта, паметника и къщата на Мехмед Али, Имарета, църквата "Св. Богородица", Крепостта, пристанището, кметството. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.Upcoming events at Xánthi, Greece

Xanthi Carnival 2018

Xanthi Carnival 2018

Saturday 00:00 (03 February)
Xánthi, Greece, Xánthi

4μερο Καθαράς Δευτέρας στη Θράκη!

4μερο Καθαράς Δευτέρας στη Θράκη!

Friday 06:15 (16 February)
Xánthi, Greece, Xánthi