Εκπαίδευσή Διαχείρισης Τάξης και Διαπροσωπικών Θεμάτ

Εκπαίδευσή Διαχείρισης Τάξης και Διαπροσωπικών Θεμάτων Μαθητών


When?

Start time: Friday 09:00 (01 September)
End time: Saturday 14:00 (09 September)

Where?

Neue Schule Athen
Nεάρχου 52-54, Ηλιούπολη, Athens
Health

About

«Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Δασκάλου; Εεεεε, όχι άλλη μια αμερικλανιά!». Είναι μια αρκετά συχνή αντίδραση, καθώς πλέον υπάρχουν αρκετές προσεγγίσεις στην εκπαίδευση. Όμως η Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Δάσκαλου (ΕΑΔ) δεν είναι άλλη μια προσέγγιση στην εκπαίδευση, ούτε ανταγωνιστής άλλων εκπαιδευτικών μεθοδολογιών. Η ΕΑΔ είναι μια συμπληρωματική εκπαίδευση για δασκάλους (εκπαιδευτές, καθηγητές) που ήρθε να συμπληρώσει ένα κενό. Η ΕΑΔ είναι μια συμπληρωματική εκπαίδευση για δασκάλους (εκπαιδευτές, καθηγητές) που ήρθε να συμπληρώσει ένα κενό.
Χιλιάδες δάσκαλοι σε όλον τον κόσμο έχουν εκπαιδευτεί και χρησιμοποιούν τις δεξιότητες που διδάσκει η ΕΑΔ. Η εκπαίδευση δεν εστιάζει σε αφηρημένες φιλοσοφικές έννοιες, αλλά σε συγκεκριμένες επικοινωνιακές δεξιότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τάξη και στο σχολείο.
Οι δάσκαλοι είναι άριστοι εκπαιδευμένοι να μεταδίδουν πληροφορίες για το αντικείμενό τους, όμως η εκπαίδευσή τους υπολείπεται των δεξιοτήτων για την αποτελεσματική διαχείριση της τάξης και των προσωπικών και διαπροσωπικών θεμάτων των μαθητών. Πώς να ενθαρρύνεις έναν μαθητή; Πώς να ελαττωθεί ο χρόνος που ξοδεύεται για να ηρεμήσει η τάξη και πώς να αυξηθεί ο χρόνος διδασκαλίας; Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά γονείς πλημμυρισμένοι από άγχος και ανησυχίες;
Το να διδάσκεις και το να μαθαίνεις είναι δύο ξεχωριστές διαδικασίες, που απαιτούν μια ειδική τύπου σχέση προκειμένου να συντονιστούν. Οι δάσκαλοι χρειάζονται επικοινωνιακές δεξιότητες για να δημιουργήσουν αυτόν τον δεσμό.
Η φιλοσοφία του Δρ. Gordon για τη διαχείριση της σχολικής τάξης βασίζεται στην πεποίθηση ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι που χρησιμοποιούν την εξουσία για την επιβολή της πειθαρχίας είναι μακροπρόθεσμα αναποτελεσματικές. Η τιμωρητική μέθοδος, εκτός του ότι δεν εγγυάται την εξάλειψη των «κακών συμπεριφορών», οδηγεί σε μη επιθυμητά αποτελέσματα, όπως προβλήματα σχέσεων, εξέγερσης, αποξένωσης, απόσυρσης, παραίτησης κτλ.
Το Εργαστήριο Αποτελεσματικού Δασκάλου εφοδιάζει τους δασκάλους με τις βασικές δεξιότητες επικοινωνίας και επίλυσης συγκρούσεων που είναι απαραίτητες για να αναπτύξουν ποιοτικές σχέσεις με τους μαθητές τους, έτσι ώστε να μειώσουν τις συγκρούσεις και να αποκτήσουν περισσότερο χρόνο πραγματικής διδασκαλίας-μάθησης.
Η Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Δασκάλου/Καθηγητή, θα πραγματοποιηθεί σε 7 συνάντησης των 4 και 5 ωρών, και έναρξη Σάββατο 1 Σεπτέμβρη, 9.00 ώρα. Ο χώρος διεξαγωγής είναι η Neue Schule Athen, Νεάρχου 52-54, Ηλιούπολη, 16341 (ένας σύντομος περίπατος από την στάση μετρό Άλιμος). Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Gordon Hellas.

Την εκπαίδευση την συντονίζει ο Σύμβουλος-Ψυχοθεραπευτής Patrick Ακριβός, Μ.Α. Ο Patrick είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Γονέων/Δασκάλων & Νέων, έχει ελληνο-αυστριακή καταγωγή και εργάζεται σε αυτό των χώρο για πάνω από δέκα χρόνια, με εκτενή εμπειρία στην υποστήριξη νέων, γονέων, ζεύγους και ατόμων.Events around Neue Schule Athen

Κατασκευή & Χρήση Υλικού για θεραπευτές και παιδαγωγού
Community
1700 m »

Κατασκευή & Χρήση Υλικού για θεραπευτές και παιδαγωγούς

Sunday 10:00 (01 October)
Άρθρωσις Λογοθεραπεία - Χειροπρακτική, Athens

Beauty Macedonia Χειμώνας 2017
Conference
1750 m »

Beauty Macedonia Χειμώνας 2017

Saturday 10:00 (25 November)
Beauty Greece - Επαγγελματικές Εκθέσεις Ομορφιάς, Athens

Καταδυτική Εκδρομή στη Κύπρο
Sport
1950 m »

Καταδυτική Εκδρομή στη Κύπρο

Thursday 17:00 (02 November)
Dive Store Spiros Kartelias, Argyroupolis

Παίζω και μαθαίνω σεμινάριο για εκπαιδευτικούς,θεατρο
Theater
2.8 km »

Παίζω και μαθαίνω σεμινάριο για εκπαιδευτικούς,θεατρολογους και εμψυχωτές

Sunday 11:00 (24 September)
Τέχνης Θεάτρου Ηλιούπολης, Athens

LATIN Ballroom Party,παρασκευη,25/08/2017,ωρα 21.30
Music
3.2 km »

LATIN Ballroom Party,παρασκευη,25/08/2017,ωρα 21.30

Friday 09:30 (25 August)
Occasions Party Elliniko, Athens

Σεμινάριο εκμάθησης άμυνας Τρίτου Προσώπου(VIP)
Health
2.7 km »

Σεμινάριο εκμάθησης άμυνας Τρίτου Προσώπου(VIP)

Sunday 11:00 (24 September)
Guerrilla Tactical Strength, Athens