Εισαγωγικό Σεμινάριο Thai Yoga Massage

Εισαγωγικό Σεμινάριο Thai Yoga Massage


When?

Start time: Saturday 16:00 (27 January)
End time: Sunday 18:00 (28 January)

Where?

Nataraja Yoga Center
Ag.Paraskevis 67, Haidari

About

Εισαγωγικό Σεμινάριο Thai Yoga με τους: Γιάννη Κατσανά και Παναγιώτη Τσετσώνη

Λίγα λόγια για την ταϋλανδέζικη μάλαξη (Thai Massage) και το Σεμινάριο

Η ταϋλανδέζικη μάλαξη είναι μια αρχαία θεραπευτική τέχνη που επιδρά στο σώμα προσφέροντας πολλαπλά οφέλη. Μέσα απ' την εφαρμογή
• σταθερών πιέσεων, σε ενεργειακές γραμμές, μυϊκές ομάδες, βελονιστικά σημεία
• διατατικών ασκήσεων που θυμίζουν παθητική γιόγκα
• μεγάλο εύρος χειρισμών
• ρυθμικό μασάζ
μπορούμε να επηρεάσουμε διαφορετικά συστήματα, όπως το μυοσκελετικό, το πεπτικό, το νευρολογικό και ταυτόχρονα να προσφέρουμε εξισορρόπηση νου και σώματος.

Στο διήμερο αυτό σεμινάριο, θα κάνουμε μια εισαγωγή στη μέθοδο της ταϋλανδέζικης μάλαξης, μαθαίνοντας βασικές αρχές που τη διέπουν και είναι πολύτιμες σε όλα τα στάδια της πρακτικής μας. Καθώς και ένα απλό τρόπο να δουλεύουμε με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Θα μάθουμε τις πρώτες ασκήσεις, με ευρεία εφαρμογή και ένα τρόπο να δουλέψουμε ολιστικά. Προσέχοντας ιδιαίτερα την κίνηση και την γενικότερη κατάσταση του ασκούμενου, μέσω κατάλληλης προετοιμασίας. Θα βασιστούμε στην παράδοση μα και σε σύγχρονες προσεγγίσεις, βλέποντας τις δυνατότητες και τους περιορισμούς που συναντάμε.

Λίγα λόγια για τους δασκάλους του Σεμιναρίου: Γιάννη Κατσανά και Παναγιώτη Τσετσώνη

Το προσωπικό μονοπάτι του Γιάννη Κατσανά στην θεραπεία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2008, στο Sunshine House, οπού ειχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει σχεδόν όλα τα σεμινάρια σχετικά με το Thai yoga massage, που διαδραματίζονται εκεί, μεχρί σήμερα. Συνέχισε την πορεία του με αρκετούς δασκάλους στην Ταυλανδη, Λάος αλλα και στην Ευρώπη. Το 2010 ξεκίνησε να είναι βοηθός δασκάλου σε σεμινάρια ται μασάζ μέχρι σήμερα, κυρίως με τους αγαπημένους του δασκάλους Τάκη Οικονόμου και David Lutt. Είναι ειδικός στο Osteothai, από τους λίγους που έχουν ολοκληρώσει την πλήρη εκπαίδευση μιάς ακριβής κ αποτελεσματικής προσέγγισης, που τον έχει επηρεάσει σε βάθος. Το άγγιγμα με επίγνωση γίνονται ένας τρόπος επικοινωνίας και σύνδεσης, η προσεκτική και δημιουργική του προσέγγιση, σε συνδιασμό με την ήρεμία και την ταπεινότητά του τον χαρακτηρίζουν. Επίσης έχει σπουδάσει και ασκεί την ρεφλεξολογια που είναι γι'αυτον πηγή έμπνευσης. Η βιοδυναμική Κρανιοιερή θεραπεία και το Lomi Lomi συμπληρώνουν τις σπουδές του. Τον ελέυθερο χρόνο του ασχολείται με το sup, μονόκυκλο και πεζοπορία.

Ο Παναγιώτης Τσετσώνης ξεκίνησε την προσωπική του διαδρομή στην Ταυλανδέζικη μάλαξη το Φεβρουάριο του 2008, σε ένα χωριό στη βόρεια Ταυλάνδη. Από το πρώτο άγγιγμα κατάλαβε πως ένας σημαντικός δρόμος ανοίγεται μπροστά του. Συνέχισε την εκπαίδευσή του με περισσότερους από δέκα δασκάλους και διαφορετικά στυλ και κυρίως εμπνεύστηκε και στη συνέχεια ακολούθησε τον Τάκη Οικονόμου και τον David Lutt, εμβαθύνοντας στο Osteothai. Προτείνει ένα τρόπο δουλειάς, που είναι απλός, με μια αίσθηση ελευθερίας και ακρίβειας ταυτόχρονα, που εμπεριέχει κατανόηση και συμπόνια, και μοιράζεται την τέχνη της παρατήρησης και της δημιουργίας μιας θεραπευτικής ατμόσφαιρας. Τα τελευταία χρόνια προσφέρει θεραπείες, συμμετέχει και οργανώνει σεμινάρια διδασκαλίας και retreats και συνεχώς εμβαθύνει τις γνώσεις του. Eπίσης εκπαιδεύτηκε σε βιοδυναμική Κρανιοιερή, Σιάτσου,και είναι βοηθός Φυσιοθεραπευτή, ασχολείται με τη γιόγκα, το τσι κουνκγ, και τις παραστατικές τέχνες.

Μαζί δημιούργησαν την μέθοδο T.S.T. Trouble Solving Techniques

Με σεβασμό στην παράδοση του Ταϊλανδέζικου μασάζ και την διδαχή των δασκάλων, με προσοχή στη μη επιβάρυνση του σώματος του θεραπευτή, με έμφαση στην δυναμική του αγγίγματος, με επίγνωση και με γνώμονα την ολιστικότητα και την αποτελεσματικότητα δημιουργήσαμε τη μέθοδο TST. Το TST είναι μια μέθοδος εργασίας πάνω στο σώμα, προσεκτικά επιλεγμένη μετά από πολύχρονη εμπειρία στις σωματικές θεραπείες και προέρχεται από:
• το Osteothai (αρχές οστεοπαθητικής προσαρμοσμένες στο thai massage),
• το παραδοσιακό Thai yoga massage,
• το ρυθμικό - δυναμικό Ταϊλανδέζικο μασάζ,
• το Μanual therapy,
• τη ρεφλεξολογία,
• αρχές Φυσιοθεραπευτικής προσέγγισης.
Απευθύνεται σε όσους έχουν έχουν ολοκληρώσει μια βασική εκπαίδευση στο Thai yoga massage, Siatsu, κάποια άλλη μορφή θεραπευτικού μασάζ, σε φυσιοθεραπευτές, και όσους θέλουν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους, να εμβαθύνουν στην τεχνική τους και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους.

https://www.facebook.com/TSTmethod/

Δηλώσεις συμμετοχής nataraja.asana@gmail.com, Nataraja Yoga Center, Αγ.Παρασκευης 67, Δάσος Χαϊδαρίου, τηλ.2114089700.
Κόστος συμμετοχής: €100*, για κρατήσεις θέσεων έως 31/12/2017. Μετά τις 31/12/2017 €120*.

* Συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.Upcoming events at Nataraja Yoga Center

Events around Nataraja Yoga Center

Πάρτυ 15μελούς 4ου Γυμνασίου Χαιδαρίου
1500 m »

Πάρτυ 15μελούς 4ου Γυμνασίου Χαιδαρίου

Saturday 19:30 (20 January)
4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, Haidari

Μία μαγική παράσταση για καλό σκοπό από τον μάγο Ελοχί
1650 m »

Μία μαγική παράσταση για καλό σκοπό από τον μάγο Ελοχίμ

Saturday 18:00 (03 February)
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ, Haidari

17η Συνάντηση & Κοπή Πίτας BMW KINGS
2.5 km »

17η Συνάντηση & Κοπή Πίτας BMW KINGS

Saturday 21:00 (03 February)
BMW KINGS FAN CLUB, Peristérion

Reunion Αποφοιτων 6ου Γυμνασιου Αιγαλεω
3.7 km »

Reunion Αποφοιτων 6ου Γυμνασιου Αιγαλεω

Saturday 21:00 (27 January)
Old Habits, Aigáleo

ABC of Lines - Ο αναλφάβητος του γραμμικού σχεδίου
3.6 km »

ABC of Lines - Ο αναλφάβητος του γραμμικού σχεδίου

Tuesday 09:00 (27 February)
E.MI School Greece, Aegaleo

Nailcrust - Ανάγλυφο μανικιούρ
3.6 km »

Nailcrust - Ανάγλυφο μανικιούρ

Friday 09:00 (26 January)
E.MI School Greece, Aegaleo