Εβδομαδιαίο Πρωϊνό Μάθημα Tάι Τσι Τσουάν

Εβδομαδιαίο Πρωϊνό Μάθημα Tάι Τσι Τσουάν


When?

Start time: Monday 09:30 (08 January)
End time: Wednesday 10:30 (27 June)

Where?

Life Blossom - Πολυχώρος Ευεξίας & Αυτοβελτίωσης
Δημητρίου Ράλλη 35 & Μαραθωνοδρόμων, Amaroúsion

About

Το τάι τσι τσουάν είναι μια εσωτερική πολεμική τέχνη του κουνγκ φου.
To Κουνγκ φου είναι η ενέργεια και ο χρόνος που χρειάζεται για να γίνει η αλλαγή του σώματος και του πνεύματος μέσα από τις τέχνες και την άσκηση.

Με τον σίφου Βαγγέλη Τάρμπα
Κάθε Δευτέρα & Τετάρτη 9:30-10:30

Πιο αναλυτικά, το τάι τσι τσουάν είναι αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη που αποτελείται από αργές κυκλικές κινήσεις και όχι μόνο, με σκοπό την εξάσκηση του σώματος και τη μαθητεία του πνεύματος.
Την αρχαία αυτή τέχνη την βρίσκουμε να διδάσκεται στην Κίνα του 15ου αιώνα. Ουσιαστικά, η τέχνη του κουνγκ φου χάνεται στα βάθη των αιώνων και χαρακτηρίζεται από τη δυαδικότητα (γιν) και (γιανγκ).

Ο ασκούμενος έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει υγεία, γαλήνη, αρμονία. Ο καθένας, ανεξαρτήτως ηλικίας και μυϊκής δύναμης, μπορεί να ασκηθεί στο τάι τσι. Η τέχνη της αρμονίας, όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς δασκάλους, διδάσκεται στην Ασία σε πανεπιστημιακούς κύκλους, εκτός από πολεμική τέχνη και αυτοάμυνα, για θεραπευτικούς σκοπούς.

Ιδιαίτερα ο συνδυασμός του τάι τσι τσουάν με το μεταγενέστερο τσι τάο (δρόμος της ζωής μέσω της αναπνοής), μας δίνει πολλές φορές λύσεις πρακτικές για καθημερινά προβλήματα, τόσο του πνεύματος όσο και του σώματος:

-Γυμνάζουμε το μυοσκελετικό σύστημα, χωρίς να ξεχνάμε τους τένοντες, που είναι ένα βασικό μέρος του σώματός μας
-Βελτιώνουμε την αιμάτωση, μαθαίνουμε ν' αναπνέουμε
-Βοηθάμε τον οργανισμό μας να αποκτήσει μια γερή καρδιά και καλή κυκλοφορία, τα οποία αποτελούν, από κοινού, τα μεγάλα πλεονεκτήματα της υγείας
-Μαθαίνουμε την αποσυμπίεση
-Μαθαίνουμε να χαλαρώνουμε
-Καταπολεμούμε ημικρανία - πονοκέφαλο - πόνους στην πλάτη - πόνους στο στομάχι - σπαστική κολίτιδα και τόσα άλλα καθημερινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε, είτε από υπερβολική ένταση, είτε από νωθρότητα

Ο οργανισμός μας περιέχει ενέργεια η οποία ανάλογα με τις δραστηριότητές μας, αυξάνεται ή μειώνεται αντίστοιχα. Όταν τεντώνεται συνέχεια ένα σχοινί, κάποια στιγμή θα σπάσει. Όταν το αφήσουμε χωρίς καμία λειτουργία, κάποια στιγμή θα σαπίσει. Έτσι λοιπόν το τάι τσι, σαν τρόπος ζωής, επικοινωνεί ευγενικά με το σώμα μας, μέσω της άσκησης και της χαλάρωσης. Γι' αυτό το τάι τσι χαρακτηρίζεται ως η ισορροπία της δράσης και της αντίδρασης.

Παρακαλούμε κρατήστε τη θέση σας στο email: simouv@lifeblossom.gr ή στο τηλ.6948008724 (Βασιλεία Σίμου)

Βιογραφικό σίφου Βαγγέλη Τάρμπα
Ο Βαγγέλης Τάρμπας είναι σίφου (δάσκαλος) με 4ο βαθμό τάι (τιέν πο) 8o νταν με πολλά βραβεία και διακρίσεις σε πρωταθλήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού στο ενεργητικό του.
Με το διαλογισμό, την ταοϊστική φιλοσοφία και την καθημερινή άσκηση να έχουν γίνει για εκείνον πλέον τρόπος ζωής, μας δείχνει βήμα βήμα τα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε από το τάι τσι τσουάν. Με τον μεθοδικό και υπομονετικό του τρόπο μάς μεταδίδει την αγάπη και τη γνώση του για τη μοναδική αυτή τέχνη, ενώ ταυτόχρονα μας δείχνει πώς να αυξάνουμε τη ζωτική μας ενέργεια και την εσωτερική μας δύναμη, καθώς και τρόπους για να αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα και να αναρρώνουμε γρήγορα από τραυματισμούς.
Ο Βαγγέλης Τάρμπας εδώ και 38 χρόνια ασκεί τις παρακάτω τέχνες: Κουνγκ φου, τάι τσι τσουάν (σύστημα: κιν ταν κιάο νόι καν), αυτοάμυνα, τσι τάο, διαλογισμό, κινεζική καλλιγραφία, φιλοσοφία, ποίηση, μουσική, ζωγραφική, βοτανολογία, παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, μαγειρική.Events around Life Blossom - Πολυχώρος Ευεξίας & Αυτοβελτίωσης

Adnan Ahmedic at Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο
950 m »

Adnan Ahmedic at Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο

Saturday 19:00 (03 February)
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Amaroúsion

Caffee Latino !
1000 m »

Caffee Latino !

Sunday 18:00 (21 January)
Cuba Libre, Amaroúsion

Learning & Development Conference
1250 m »

Learning & Development Conference

Tuesday 09:00 (30 January)
Maroussi Plaza Centre, Amaroúsion

Το Μενού της Αγάπης
1350 m »

Το Μενού της Αγάπης

Saturday 19:30 (27 January)
Hablo, Amaroúsion

Κυριακή βράδυ 28 Ιανουαρίου 2018 στο Άλιος
1500 m »

Κυριακή βράδυ 28 Ιανουαρίου 2018 στο Άλιος

Sunday 21:30 (28 January)
Alios espresso bar, Péfki