Εβδομαδιαία Εργαστήρια για Παιδιά (Οκτ. 2017 - Ιουν. 2018)

Εβδομαδιαία Εργαστήρια για Παιδιά (Οκτ. 2017 - Ιουν. 2018)


When?

Start time: Monday 17:00 (02 October)
End time: Monday 19:00 (25 June)

Where?

ΚΡΑΜΑ
Νεφέλης 37 & Πραξιού, Athens

About

Το Καλειδoσκόπιο σε συνεργασία με τον πολυχώρο ΚΡΑΜΑ διοαργανώνει εξειδικευμένα εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, για τη σεζόν 2017-2018.

Στο Μουσικοκινητικό - Μουσικοθεραπευτικό εργαστήριό μας, τα παιδιά καλούνται να έρθουν σε επαφή με τη μουσική και το ρυθμό, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι και τις μουσικοκινητικές δραστηριότητες. Λαμβάνοντας υπόψη, ότι ο άνθρωπος είναι το μόνο ον που είναι ρυθμικό, καθώς ο χτύπος της καρδιάς της μητέρας είναι ο πρώτος ρυθμός που ακούμε, το έμβρυο αναγνωρίζει τους ήχους, καθώς και το συναισθηματικό περιεχόμενό τους. Η ανάπτυξη μας, συνεπώς, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους ήχους. Το σώμα, ήδη από την αρχή τη δημιουργίας του, αντιδρά σε αυτούς, σχηματίζεται, υπολειτουργεί, αναπνέει, για να φτάσει στην γέννηση του.
Η μουσική έχει τη δύναμη να μας συγκινεί, να μας ταξιδεύει, να μας ενεργοποιεί ή να μας χαλαρώνει και να μας «φέρνει πιο κοντά». Τα βασικά εργαλεία στο εργαστήριο είναι η μουσική και η κίνηση, μέσα οικεία και αγαπητά στα παιδιά. Όλα τα παιδιά αντλούν μεγάλη ευχαρίστηση από τη συμμετοχή τους σε μουσικές δραστηριότητες, ενώ παράλληλα εκπαιδεύονται σε πληθώρα δεξιοτήτων και μαθαίνουν να εκφράζονται δημιουργικά, να αισθάνονται την ύπαρξή τους, να εκφράζουν τι νιώθουν μέσα από διαφορετικά είδη μουσικής, αλλά κυρίως μέσα από τον εαυτό τους.

Στο Θεατρικό εργαστήριό μας, μέσω της ελεύθερης έκφρασης τα παιδιά αλληλεπιδρούν και ενεργοποιούνται, παίρνοντας ρόλους, παίζοντας θέματα μέσα από τη ζωή τους, εξωτερικεύοντας συναισθήματα και σκέψεις που πολλές φορές δεν μπορούν να εκφράσουν με λόγια, καλλιεργώντας έτσι τα εκφραστικά τους μέσα. Δρουν δημιουργικά και συλλογικά, κοινωνικοποιούνται και προσεγγίζουν τη γνώση μέσα από το συμβολισμό.
Η θεατρική αγωγή είναι ένα μέσο διαπαιδαγώγησης που επιδρά θετικά στην καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης, προσφέροντας διεξόδους εκφραστικής επικοινωνίας. Στο εργαστήριό μας διασκεδάζουμε, απασχολούμαστε δημιουργικά σε ατομικά και ομαδικά παιχνίδια ρόλων και αυτοσχεδιασμού, να ταξιδεύουμε γνωρίζοντας το σώμα μας, τη φωνή μας, τον ίδιο μας τον εαυτό.

Μέσα από τη συμμετοχή στα εργαστήρια, το παιδί:
- Συνειδητοποιεί και επεξεργάζεται βαθύτερα συναισθήματα, δυσκολίες, ανησυχίες και επιθυμίες του.
- Βελτιώνει την ικανότητα του να επικεντρώνει την προσοχή του, να συγκεντρώνεται και να αλληλεπιδρά.
- Ανακαλύπτει, εξελίσσει και αξιοποιεί την έμφυτη δημιουργική του ικανότητα.
- Μειώνει το άγχος του, οργανώνει τη σκέψη και δομεί τον λόγο του.
- Βελτιώνει τις επικοινωνιακές και κοινωνικές του δεξιότητες.
- Μαθαίνει να συνεργάζεται, να εκφράζει τα συναισθήματά του με κατάλληλο τρόπο κ.ά..
- Αναπτύσσει την ικανότητά του να δημιουργεί και να καλλιεργεί σχέσεις με άλλους ανθρώπους.
- Χαλαρώνει και αποκτά μεγαλύτερη ενέργεια και όρεξη για δραστηριότητες ή μαθήματα που ακολουθούν.
- Βελτιώνει την ικανότητα του να ελέγχει την παρορμητικότητά του και να διοχετεύει την ενέργειά του με δημιουργικό τρόπο.
- Μειώνει ενδεχόμενες προβληματικές συμπεριφορές.
- Βελτιώνει τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη μνήμη του.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων, μουσικών οργάνων, ειδικά διαμορφωμένων ήχων ανά περίπτωση. Επιπλέον, θα πραγματοποιείται ομαδική συνεδρία γονέων, καθώς και special events από ειδικευμένους συνεργάτες στους τομείς των εικαστικών και θεάτρου.

Μηνιαία Δίδακτρα: 25 ευρώ (ειδικές τιμές για αδέλφια)
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:
τηλ: 690 780 1862
email: thiasoskaleidoskopio@gmail.com
facebook.com/kaleidoskopioamke

Βιογραφικό σημείωμα εισηγήτριας - συντονίστριας:
Η Καλλιόπη Κουτροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Αφού ολοκλήρωσε τις θεατρικές σπουδές της στην ανωτέρα σχολή δραματικής τέχνης "Αθηναϊκή σκηνή", παρακολούθησε το τμήμα LEM (Εργαστήριο μελέτης της κίνησης, τμήμα σκηνογραφίας) στην Διεθνή σχολή θεάτρου Jacque Lecoq στο Παρίσι, ενώ ολοκλήρωσε το 2015 τις σπουδές της στο τμήμα της μουσικοθεραπεία στο ωδείο όπερα Αθηνών.
Με κύριο άξονα ενδιαφέροντος γύρω από το θέατρο και την σωματικότητα αυτού,συμμετείχε σε σεμινάρια και projects -laboratories σε Ελλάδα και Γαλλία αναφερόμενα στην κίνηση του σώματος μέσα από διάφορες συνθήκες χώρου (Body and the space). Από το 2005 έχει συμμετάσχει και σκηνοθετήσει διάφορες παραστάσεις που έχουν λάβει μέρος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Τα τελευταία πέντε χρόνια αποτελεί ιδρυτικό μέλος και διαχειρίστρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Καλειδοσκόπιο», η οποία ασχολείται με παραστάσεις και εκδηλώσεις για παιδιά, ενήλικες, άτομα με ειδικές δεξιότητες.
Έργα της έχουν ανέβει σε διάφορους χώρους (όπως Βρυσάκι - Χώρος Τέχνης - Αθήνα, Τεχνοχώρος ''Cartel", ANILINE Dancetheatre - Θεσσαλονίκη). Έχει επιμεληθεί την παράσταση για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσείων της ΙΣΤ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, με θέμα τα πρόσωπα του χρόνου, καθώς και την perfomance του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης «Αήθη σημάδια», σε σχέση με την παιδική βία και τον ρατσισμό, τα κείμενα της οποίας εκδόθηκαν από το Κέντρο.
Επιμελείται και συντονίζει ένα μάθημα βασισμένο στην τεχνική της Lecoq (μελέτη της κίνησης μέσα από εικαστικές τέχνες) και της δικής της θεώρησης (όσμωση ηχητικών αντανακλάσεων πάνω στην σωματική παρτιτούρα), για παιδιά από 2 έως 8 χρονών σε διάφορους χώρους έκφρασης, καθώς και ένα βιωματικό εργαστήριο για γονείς και παιδιά στηριγμένο σε μουσικοθεραπευτικά πρότυπα διαμέσου της προγεννητικής θεωρίας. Τα μαθήματα αυτά είναι πάντα «εν κινήσει», γιατί έχουν ως βασικό άξονα την ομαδική και ατομική κινησιολογική μελέτη του εκάστοτε συμμετέχοντα.
Συνεργάστηκε με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ''Μετάδραση'', εφαρμόζοντας τις προσεγγίσεις των παραπάνω θεωριών σε βιωματικά εργαστήρια με μετανάστες.
Σημαντική εμπειρία στην ανάπτυξη και στον εμπλουτισμό των τομέων μελέτης της υπήρξε η συμμετοχή της στο project ''Αs one'' του ΜΑΙ (Marina Abramovic institute) στο μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με το ΝΕΟΝ, ως ερμηνεύτρια της μεθόδου Abramovic.Events around ΚΡΑΜΑ

Σεμινάριο Εναέριων Ακροβατικών με τον Alex Allan 20, 21 & 22/3
750 m »

Σεμινάριο Εναέριων Ακροβατικών με τον Alex Allan 20, 21 & 22/3

Tuesday 16:30 (20 March)
Σχολή Εναέριων Ακροβατικών και Χορού/School of Aerial Acrobatics and Dance, Athens

Laibach - Athens, Fuzz Club
600 m »

Laibach - Athens, Fuzz Club

Sunday 21:00 (25 March)
Fuzz Live Music Club, Athens

Laibach live in Athens
600 m »

Laibach live in Athens

Sunday 20:00 (25 March)
Fuzz Live Music Club, Athens

Sons Of Apollo - In Concert, Athens 2018
Music
600 m »

Sons Of Apollo - In Concert, Athens 2018

Monday 21:00 (24 September)
Fuzz Live Music Club, Athens

The Big Beat #6 - Laura B Live in Athens
600 m »

The Big Beat #6 - Laura B Live in Athens

Sunday 20:00 (18 March)
Fuzz Live Music Club, Athens

Kavinsky + more tba live in Europavox Athens
600 m »

Kavinsky + more tba live in Europavox Athens

Friday 19:00 (20 April)
Fuzz Live Music Club, Athens

Ufomammut live in Athens - 3/4/18
600 m »

Ufomammut live in Athens - 3/4/18

Tuesday 20:00 (03 April)
Fuzz Live Music Club, Athens