Dimitris Tiliakos VOCAL Masterclass

Dimitris Tiliakos VOCAL Masterclass


When?

Start time: Friday 12:00 (04 May)
End time: Sunday 22:00 (06 May)

About

Η τέχνη του Δημητρη Τηλιακου χαρακτηριζεται από μια αξιοσημείωτη ικανότητα εμβάθυνσης και πολυδιάστατης τραγουδιστικής και θεατρικής ερμηνείας.
Το ευρύ του ρεπερτόριο περιλαμβάνει ρόλους από όπερες της εποχής μπαρόκ, όπερες του Μότσαρτ, του ιταλικού, γαλλικού, γερμανικού και ρώσικου ρομαντισμού, έργα μουσικής δωματίου (Lieder) αλλά και ορατόρια.

Σπουδασε την τέχνη του τραγουδιού πλάι στον σπουδαιο καλλιτέχνη Κωστα Πασχαλη στο Ωδειο Athenaeum της Αθήνας και αποσπώντας τη διετή υποτροφία του ιδρύματος „υποτροφίες Μαρία Κάλλας“ συνέχισε τις σπουδές του στην ανωτάτη μουσική ακαδημία του Μοναχου με τη Δαφνη Ευαγγελατου (όπερα), τον Donald Sulzen (Lied), και αποφοίτησε με τον μεταπτυχιακό τίτλο Meisterklasse Diplom.
Στο Μόναχο απέσπασε το Α' βραβείο στον διαγωνισμό τραγουδιού "Willi-Domgraf Fassbaender" και πραγματοποιησε την πρώτη του εμφάνιση ως σολίστ στο Prinzregenten Theater του Μονάχου τραγουδώντας τον Conte Almaviva από την όπερα Le nozze di Figaro του Mozart σε σκηνοθεσία Klaus Guth, αμέσως μετά θα υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο με την κρατική όπερα της Νυρεμβέργης με την οποία συνεργάστηκε σταθερά για έξι καλλιτεχνικές περιόδους τραγουδώντας τους σημαντικότερους ρόλους για λυρικό βαρύτονο.

Ο Δημήτρης Τηλιακός εμφανίζεται ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους από όπερες των Gluck, Mozart, Verdi, Puccini, Tchaikovsky, Korsakov, Rachmaninov κ.α. στα σημαντικότερα θέατρα και αίθουσες συναυλιών διεθνώς όπως:
Όπερα του Παρισιού, Όπερα του Τόκυο, Sala Sao Paulo, Όπερα της Βαρσοβίας, Herkulessaal του Μονάχου, Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, Όπερα La Monnaie των Βρυξελλών, Όπερα του Άμστερνταμ, Αίθουσα του Ωδείου Τσαϊκόφσκυ της Μόσχας, Όπερα της Βενετίας, Όπερα του Monte Carlo, Όπερα Bolshoi της Μόσχας, Αίθουσα Φιλαρμονικής της Αγίας Πετρούπολης, Metropolitan Opera της Ν.Υ., Βασιλική Όπερα της Μαδρίτης,
Teatro Liceu της Βαρκελώνης, Όπερα του Αμβούργου, Όπερα της Κολωνίας, Semperoper της Δρέσδης, Βασιλική Όπερα της Κοπεγχάγης, Όπερα της Ζυρίχης, φεστιβάλ του Σπολέτο κ.α.

Ο ρολος του Μάκμπεθ από την ομότιτλη όπερα του Verdi υπηρξε ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς του, και τον ερμήνευσε σε σημαντικα θέατρα και παράγωγες όπως αυτή της Οπερας του Παρισιου το 2009 σε σκηνοθεσία του Dmitri Tscerniakov που βιντεοσκοπήθηκε από την εταιρεία Bel Air Classiques.
Με τον σπουδαίο αυτό σκηνοθέτη ο Δημητρης Τηλιακος συνεργάστηκε πάνω σε πολύ σημαντικούς ρόλους της σταδιοδρομίας του όπως τον Conte di Luna στο La Monnaie των Βρυξελλών το 2012, τον Macbeth στο Teatro Real της Μαδριτης ή τον Don Giovanni στην Όπερα Bolshoi της Μόσχας το 2011 και το 2012 αντίστοιχα.
Στο φημισμένο αυτό ρώσικο θέατρο έστρεψε το 2013 και το 2014 για να ερμηνεύσει τον ομότιτλο ρόλο της όπερας Rigoletto σε σκηνοθεσία Robert Carsen και μουσική διεύθυνση του Evelino Pido.

Ηχογράφησε για την εταιρεία Alpha το ρόλο του Αινεία από την όπερα Διδώ και Αινείας σε μουσική διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή και
το 2014 πραγματοποίησε σειρά εμφανίσεων στην Αθήνα και το Παρίσι ερμηνεύοντας το "Χειμωνιάτικο Ταξίδι" του F. Schubert αποσπώντας ένθερμη υποδοχή από κοινό και κριτικούς.
Τον κύκλο τραγουδιών, ηχογράφησε στην Ολλανδια με τον πιανίστα Βασίλη Βαρβαρέσο και κυκλοφορεί από τη Navis Classics.

Μετα τις επιτυχημένες εμφανισεις του στη Γερμανια και τη Ρωσία ηχογράφησε για τη Sony Classical τον ομότιτλο ρόλο της όπερας Don Giovanni υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του σπουδαίου Έλληνα αρχιμουσικού Θεόδωρου Κουρεντζή.
Η ηχογράφηση έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και πολλά διεθνή βραβεία όπως το
BBC Music Magazine Award 2017, Preis der Deutschen Schallplattenkritik, Edison Klassiek και άλλα.

Στους σημαντικούς σταθμούς της πορείας του Δημήτρη Τηλιακού συγκαταλέγεται και η συνεργασία του με τον παγκόσμιου φήμης σκηνοθέτη Robert Wilson, στην παραγωγή της όπερας La Traviata του G. Verdi ερμηνεύοντας τον ρόλο του πατέρα Germont, παραγωγή που παρουσιάστηκε στο Diaghilev Festival.
Τον Ιουλιο του 2017 συμμετείχε στο εξηκοστο άνοιγμα του διασήμου Festival di Spoleto τραγουδωντας τον Don Giovanni υπό τη διεύθυνση του James Conlon, ενώ τον Οκτωβριο της ίδιας χρονιάς ερμήνευσε τον Ορέστη από την Ηλέκτρα του Στράφους και ντεμπουτάρισε στο ρόλο του Σκάρπια από την Τόσκα, στην πρώτη καλλιτεχνική περιόδο της Εθνικης Λυρικης Σκηνης στο νέο της κτίριο του ΚΠΙΣΝ.

Ο διεθνούς φήμης βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός στο ωδειο Μαντζαρος στις 4,5,6 Μαΐου.

Ένα τριήμερο εργαστήρι λυρικού τραγουδιού που απευθύνεται σε σπουδαστές μονωδίας, ανωτέρας σχόλης.
Ο αριθμός των ενεργά συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Το εργαστήρι μπορούν να παρακολουθήσουν και ακροατές.

Κατά την ληξη του σεμιναριου θα ακολουθησει ένα MASTERCLASS CONCERT

πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής
2017221734Events around NIKOLAOS MANTZAROS CONSERVATORY

Τετραήμερη Ψυχοδραματική εκδρομή στη φύση
200 m »

Τετραήμερη Ψυχοδραματική εκδρομή στη φύση

Friday 16:00 (06 July)
Ηλιάννα Πεσσάρη - Ψυχοθεραπεία, Ψυχόδραμα, Προσωπική ανάπτυξη, Athens

6o Διεπιστημονικό Συμπόσιο Βελονισμού
250 m »

6o Διεπιστημονικό Συμπόσιο Βελονισμού

Saturday 10:00 (09 June)
Interdisciplinary Acupuncture Symposium, Athens

2nd Hellenic Innovation Forum
300 m »

2nd Hellenic Innovation Forum

Tuesday 09:00 (19 June)
Divani Caravel Hotel, Athens

Capital Link’s 6th Analyst & Investors Day Forum
300 m »

Capital Link’s 6th Analyst & Investors Day Forum

Monday 09:00 (04 June)
Divani Caravel Hotel, Athens

The Coaching Injections: 2018 - Φέτος ΕΙΝΑΙ η Χρονιά μου
300 m »

The Coaching Injections: 2018 - Φέτος ΕΙΝΑΙ η Χρονιά μου

Friday 16:00 (11 May)
Divani Caravel Hotel, Athens

Τελετή έναρξης 24ου ΕΣΦΙΕ
300 m »

Τελετή έναρξης 24ου ΕΣΦΙΕ

Friday 19:30 (27 April)
Divani Caravel Hotel, Athens