Az elemek tánca - Nei Pori elvonulás Görögországban

Az elemek tánca - Nei Pori elvonulás Görögországban


When?

Start time: Friday 16:00 (25 May)
End time: Sunday 14:00 (03 June)

About

ENGLISH BELOW!

Mottó: „Csontjaink keménysége a mi Föld Anyánktól ered, a sziklák és e kövek csontjaiból születik(...) Az Ő lehelete azúr kék az egekben, süvölt a hegyek ormain, susog az erdők lombjaiban, hullámzik a búzamezők felett, szendereg a mély völgyekben, forrón éget a sivatagban.”
/Edmond Bordeaux Székely - Esszéneusok evangéliuma/

Az ELEMEK TÁNCA - Nei Pori Elvonulás Görögországban

Ezen az elvonuláson a Görög Riviéra egyik zsákfalucskájába, Nei Poriba utazunk, hogy különböző testtudati és mozgásmeditációs technikák segítségével, a tengerrel, a nappal, a homokkal és a széllel kapcsolódva, közel kerüljünk a természet erőihez, a minket éltető elemekhez, -így megtapasztalva azt, hogy a természet részei vagyunk.

Minden nap lesz egy ismétlődő tréningünk, amiben napról napra fogunk tudni mélyülni és nyílni. E mellett lesznek olyan feladatok, melyek az egyes elemekhez való kapcsolódást és azok magunkban való tudatosítását és integrálását teszik majd lehetővé. Mindezt kint a szabad ég alatt, a tengeri levegő fuvallataiban, a simogató, még nem perzselő májusi nap melegében tehetjük meg. :)

Az általunk alkalmazott módszerek az alábbiak:

-TEST-TUDAT TÁNC, mely a Body-Mind Centering iskola (https://www.bodymindcentering.com/ ), az un. “Tapasztalati Anatómia” (Experiential Anatomy), és az Autentikus Mozgás módszereinek ötvözéséből kialakult módszer, melyet Heléna az elmúlt 6 évben kísérletezett ki.

-IMPROVIZÁCIÓ AZ ELEMEKKEL. Mindketten több évtizede dolgozunk improvizációs technikákkal, mely a pillanatban születő mozgás művészete. A szabad mozgás az egyik leghatékonyabb módja, hogy testünk kapcsolatba lépjen egy adott térrel, vagy annak bármilyen elemével.

-MEDITÁCIÓS TECHNIKÁK. Elsősorban a molyos meditációt és az egyszerű légzés és testérzet megfigyelő meditációkat alkalmazzuk majd.

-BODY WEATHER - “Manipuláció” (Min Tanaka “Body Weather” nevű módszerének egyik alapköve, melyet Heni évek óta használ mint napi gyakorlást és mint mozgásórainak egyik fontos alapkövét)
-MERIDIÁN TORNA (Matsunaga féle), mely kiváló napindító, testmegnyitó technika, melyet Heléna Karczag Évától, egyik legfontosabb tánc- és testtudat tanárától tanult.)

-HATHA JÓGA. A jóga asanák és napüdvözlet szintén könnyedén és hatékonyan nyitja meg a mozgásunkat és teremti meg a testtünkkel és a térrel való kapcsolatot)
A Program a következő lesz:

Reggelente együtt köszöntjük a napot. (Jóga, Csikung, Meridián torna) A hajnali ébredések, lehet, hogy valakinek nehézséget okoznak, de higgyétek el, hogy egy kis erőfeszítés ilyenkor sokszorosan meghálálja magát. A kora reggeli gyakorlások nagyon gyógyító és feltöltő hatással vannak a szervezetre.

Minden délelőtt 10.00-tól 12.00/12.30-ig valamint délután 16.30-tól 19.00-ig lesznek a mozgásos foglalkozások.
Célunk, hogy elvezessük magunkat egy olyan állapotba, mikor nyitva van testünk, lelkünk, szellemünk és képesek vagyunk megélni azt a potenciált, ami körülöttünk és bennünk folyamatosan jelen van. Azt az energiát, amit akkor érzékelünk, mikor nyitva vannak “antennáink” és készen állunk a töltődésre.

Napközben és este pihenés, szabad foglalkozás, úszás, beszélgetés, séta a tengerparton és amit még el tudtok képzeni egy ilyen paradicsomi helyen az Olimpos közelében. :)

Az utazás során lehetőség lesz 2 “kiruccanásra”, ezek választható programok lesznek:

-Május 28-án, hétfőn 9-16 egy olympos-i túrára lesz lehetőség. (képeket lásd a postokban)
Aznap este lehetőség lesz csatlakozni egy un. “görög esthez”, ahol egy kellemes étteremben vacsorázunk, majd élőzenés táncházban veszünk részt.

-Május 30.-án, szerdán is lesz egy szabadon választható program:
Túra a Meteórákhoz, melyet Ég és Föld között lebegő kolostornak neveznek. Az elmondások és a képek alapján varázslatos hely! (képeket lásd a postokban)

Részletek:

HELYSZÍN: Nei Pori, Görögország keleti partján, Tessaloniki alatt.
Térkép: https://www.google.hu/maps/place/Nei+Pori+600+63,+G%C3%B6r%C3%B6gorsz%C3%A1g/@39.0900596,18.6724948,7z/data=!4m5!3m4!1s0x14a7f538b8a9ec89:0xa00bd2f74c50460!8m2!3d39.9774699!4d22.6497513

IDŐPONT: 2018 Május 25- Június 3, 10 nap. Ebből az első és utolsó nap a busz út. Így az elvonulás időtartama tisztán 8 nap.
Indulás: Május 25.én délután A népligetnél találkozunk (hamarosan pontosítunk)
Érkezés Nei Poriba: Május 26.án
Indulás Nei Poriból: Június 2.án
Visszaérkezés Budapestre: Júnis 3.án

SZÁLLÁS: Sarafis appartman és Greekas Hotel
Bővebb információ hamarosan!

ÉTKEZÉS: Csodálatos vegetáriánus szakácsunk, Léna lesz a felelős a napi egyszeri meleg ételért. Bővebb információ és ár ez ügyben hamarosan!

ÁRAK:
FIGYELEM!! AZ első 5 jelentkező Early Bird árban részesül: 90 000 Ft-ért vehet részt a 8 napos utazáson és workshopon!!

2018 Április 20.-áig az elvonulás ára 135 000 Ft.
2018 Április 20 után, az elvonulás ára 170 000 ft.
Az ár tartalmazza az utazást, a szállást és a tanfolyam díját.

Extra programok ára:

Olymposi Túra: 25 eur
Görög est: 22 eur
Meteórák: 30 eur
A jelentkezés feltétele az első részlet befizetése: 45 000 Ft.

JELENTKEZÉS ÉS INFORMÁCIÓ:
Ragoncza Anna: majoranna19@gmail.com
Hrotkó Heléna: yelena.x@gmail.com, +3670 536 06 15,
A VEZETŐKRŐL:

Hrotkó Heléna:
Táncos, Test-Tudat Tréner

2010-ben diplomáztam a Budapest Kortárstánc Főiskola Táncművész szakán. Már ezekben az években is a testtudat foglakoztatott és ekkor indul mélyreható kutatásom a testi rendszerek, az anatómia és a mozgásfejlődés területén.
A főiskola után Sabine Parzer Holisztikus tánctanár képzésén (Bécs) vettem részt, ahol Holisztikus táncpedagógus képesítést kaptam. Tanítási gyakorlatomat Olaszországban kezdtem 2011-ben és 2012 óta Budapestten tartok rendszeres órákat, kurzusokat, elvonulásokat, melyek fő fókusza az un. Experiential Anatomy (Tapasztalati Anatómia). Időközben megismerkedtem a Cranio-Sacrális technikával, a Body-Mind Centering iskolával és a Danza Sensibile-vel, ezen technikák elemiet is integrálom Test-Tudat Tánc-nak nevezett saját módszerembe.
Varga Heni:
Előadóművész

1990-92 között Párizsban a “Jacques Lecoq” nemzetközi mozgásszínház iskolát végeztem.
1990-2000 Az Iyengar párizsi Jógaközpontban, Fajk mester vezetésével Hatha jógát tanultam. 1995 - 99 között Nagy Józszef koreografussal, a Jel színház vezetőjével dolgoztam mint táncos; Woyzeck című előadásunkat 25 év után még mindig játszuk.
2003-ban Min Tanaka táncos - koreográfus (J) felkérésére élettársammal és
alkotótársammal, Döbrei Dénessel, megalkottunk az első duónkat, azóta folyamatosan a két
emberi nem közötti különböző viszonyokra fókuszálva készülnek előadásaink. 2013 Párizsban állami tánctanári diplomát szereztem.
2007 - től napjainkig “Test-Tér-Kép “ néven tartok tanfolyamokat. Különböző
gyakorlatokat építettem fel, amik szervesen kapcsolódnak a mozgáshoz, érzékszerveink tudatos megéléséhez, környezetünk megfigyeléséhez, önmagunk felfedezéséhez.
Mindez közelebb visz minket testünk-lelkünk-szellemünk megéléséhez, amit fontosnak tartok nem csak az előadóművészetben, hanem a mindennapi életben is.

Szeretettel várunk Benneteket ezen a csodálatos önismereti és sejtfeltöltő utazáson! :)
ENGLISH:
motto: "The hardness of our bones is born of the bones of our Earthly Mother, of the rocks and of the stones. They stand naked to the heavens on the tops of mountains; are as giants that lie sleeping on the sides of the mountains, as idols set in the desert, and are hidden in the deepness of the earth.(...) Her breath is azure in the heights of t heavens; soughs in the tops of the mountains; whispers the leaves of the forest; billows over the cornfields; slumbers in the deep valleys, burns hot in the desert."
/Edmond Bordeaux Székely - The Essene Gospel of Peace/

DANCE OF THE ELEMENTS - Nei Pori retreat in Greece

During this retreat at the Greek riviera's charming village, Nei Pori, we are connecting to the forces of nature, the sea, the sun, the send and the wind; to the elements giving life to us. Through different somatic and movement meditation technics we are able to live that we are part of the nature.

Every day we will have a repeating training program, in which we wil deepen and open more and more day by day. Besides there will be exercises that allows us to connect to each element and to embody and integrate them. All this under this open sky, together with the wind of the sea and the caresing , not yet burning sun of May. :)

Our Methods:

-BODY AWARENESS DANCE wich is a method containing element of the Body Mind Centering School (https://www.bodymindcentering.com/ ), Experiential Anatomy and Authentic Movement, that Heléna elaborated in the last 6 years.

-IMPROVISATION WITH THE ELEMENTS. We are both working with Improvisation techniques for more that a decade that is the art of the movement boring in the present moment. Free movement is one of the most efficient method to get in touch with a given space or it's elements.

-MEDITATION TECHNIQUES. We will apply mostly the inner smile meditation of Mantak Chia and the awarenes of the body sensation.

-BODY WEATHER - “Manipulation” (On of the fundamental practises of Min Tanaka's method called “Body Weather” thatr Heni is applying both for many year in her daily practice and her movement classes.
-MERIDIÁN STRECH (from Matsunaga), which is a perfect day starting and body opening practice that Heléna lerned from Éva Karczag, one of her most important dance teachers.

-HATHA YOGA. The yoga asanas and the sun salutation are also opening efficiantly and easily our movement and creates the relationship with oir bodies and the space.Upcoming events at Nei Pori, Greece

International Music and Dance Festival 'The Stars of the Aegean'
Festival

International Music and Dance Festival "The Stars of the Aegean"

Wednesday 17:00 (06 June)
Nei Pori, Greece, Nei Pori

Trei munti si o mare

Trei munti si o mare

Saturday 06:00 (11 August)
Nei Pori, Greece, Nei Pori

Greckie wakacje 2018

Greckie wakacje 2018

Saturday 10:00 (18 August)
Nei Pori, Greece, Nei Pori