Αναπνοή,Διάφραγμα,Λαγονοψοϊτες at Bhavana Yoga Center

Αναπνοή,Διάφραγμα,Λαγονοψοϊτες at Bhavana Yoga Center


When?

Start time: Saturday 14:00 (10 February)
End time: Sunday 15:00 (11 February)

Where?

Bhavana Yoga Center
Aiolou 43, Athens

About

Ειδικό Σεμινάριο Βιωματικής Ανατομίας:
Αναπνοή, Διάφραγμα & Λαγονοψοϊτες
Bhavana Yoga Centre, Athens , Greece
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018:14.00 -18.00
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018:11.00-15.00

Στο σεμινάριο αυτό θα μελετήσουμε την λειτουργία της αναπνοής ώς απαραίτητη προϋπόθεση για τη ζωή μας και δύο σημαντικούς μύες ,άρρηκτα συνδεδεμένους με την αναπνοή: Το διάφραγμα και τους λαγονοψοϊτες.(Δειτε ολη την ύλη παρακάτω)

➢ Αναπνοή : Η ουσία της ζωής.Εισπνέουμε για πρώτη φορά λίγο μετά την άφιξη μας στον κόσμο, πριν κοπεί ο ομφάλιος λώρος. Η αναπνοή μας στηρίζει κάθε εμπειρία στη ζωή μάς από την πρώτη εκείνη εισπνοή μέχρι την τελευταία μας εκπνοή.

➢ Διάφραγμα: θολωτός μυς με μορφή ομπρέλας που βρίσκεται κάτω από τα πλευρά μας, μεταξύ της θωρακικής και της κοιλιακής κοιλότητας. Παρά το γεγονός ότι 46 μύες εμπλέκονται στη διαδικασία της αναπνοής, ο κυριότερος είναι το διάφραγμα, χωρίζει την θωρακική κοιλότητα και την κοιλιακή κοιλότητα,συνδέεται με το περικάρδιο, τον λαγονοψοΐτη μυ (ισχίου καμπτήρα), και με τους μύες του πυελικού εδάφους - μέσω του κεντρικού τένοντα του.Βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Anahata (κέντρο της καρδιάς) και πάνω από το manipura (ηλιακό πλέγμα), το σημείο συνάντησης του συνειδητού και ασυνείδητου στο πλαίσιο του ενεργειακού συστήματος.Ακριβώς όπως και με κάθε μυ, το διάφραγμα μπορεί να γίνει σφιχτό, αδύναμο, ή να υπολειτουργεί, λόγω άγνοιας,στρές ή συναισθηματικων τραυμάτων. Εάν ο μυς απελευθερώθεί αποκαθίσταται σωματική και ψυχική ευδαιμονία.

➢ ΛαγονοψοΪτης: Είναι ο μόνος μυς που συνδέει τη σπονδυλική στήλη με τα πόδια, διαμέσου της λεκάνης.Μπορουμε να κινηθούμε χρησιμοποιώντας πολύ περισσότερ τους ψοίτες και λιγότερο τους μύες των ποδιών και της λεκάνης, απελευθερώνοντας τα ισχύα. Ειναι ο αγγελιοφόρος του κεντρικού νευρικού συστήματος και κατά συνέπεια, των συναισθημάτων . Σε ορισμένες ανατολικές φιλοσοφίες, ο ψοΐτης είναι γνωστός ως «ο μυς της ψυχής», ,ένας πυρήνας που μας συνδέει με τη γη, επιτρέποντάς μας να δημιουργήσουμε μια ισχυρή και ισόρροπη στήριξη από το κέντρο της λεκάνης μας. Οι ΛαγονοψοΪτες είναι αλληλένδετοι με:σκελετική ισορροπία,ευκαμψία,εύρος κίνησης του ισχύου,αναπνοή,κυκλοφορία, επινεφρίδια,νευρικό σύστημα,συναισθηματική σταθερότητα.
Βελτιώνοντας την ελαστικότητα τους βελτιώνουμε : πόνο στην πλάτη,ισχιαλγία,πόνος στη βουβωνική χώρα,σκολίωση,διαταραχές της ουροδόχου κύστης,πεπτικές διαταραχές.

➢ Το διάφραγμα και οι λαγονοψοίτες συνδέονται άμεσα και η ομαλή λειτουργία τους ειναι αλληλένδετοι με την καλή συναισθηματική και σωματική μας υγεία καθως και με τον τρόπο που κάνουμε πρακτική yoga, pilates, χορό κ.ά αλλα και με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε καθημερινά το σώμα μας.

REGISTRATIONS & INFORMATION:
Bhavana Yoga Center
43 Aeolou St, Monastiraki
105 51, Athens – Greece
Email: info@bhavanayoga.com
Telephone number:
+30 210 3238133

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής.
Όλα τα σεμινάρια είναι 8ωρα -4 ώρες το Σάββατο και 4 την Κυριακή.
Αγορά μεμονωμένου κύκλου 75€
Προαγορά κύκλου 60€*
*ισχύει για αγορές μόνο 30 μέρες πριν την έναρξη του κύκλου.
Στις ανωτέρω τιμές συμπεριλαμβάνεται ο νόμιμος φόρος 24%.

Για την παρακολούθηση απαιτείται η κράτηση της θέσης σας.
Οι κρατήσεις πραγματοποιούνται έπειτα από εξόφληση του ποσού

Θεωρία και βιωματικές ασκήσεις :
• Λειτουργία της φυσικής αναπνοής.
• Λειτουργία και κατασκευή του διαφράγματος και του λαγονοψοϊτη μύ.
• Συνειδητοποίηση της θέσης του διαφράγματος και του λαγονοψοϊτη στο σώμα μας.
• Ασκήσεις αναπνοής εξερευνώντας όλες τις κινήσεις του διαφράγματος.
• Χαλάρωση και απελευθέρωση του Λαγονοψοϊτη.
• Οραματισμός και συντονισμός της κίνησης του διαφράγματος με το πυελικό και το κρανιακό διάφραγμα.
• Κίνηση στατική αλλά και στον χώρο χρησιμοποιώντας τους λαγονοψοϊτες ,απελευθερώνοντας τα ισχύα και την λεκάνη.
• Βελτίωση κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης,
• Σύνδεση του λαγονοψοϊτη με τα συναισθήματα.
• Βελτίωση της ιδιοδεκτικότητας.
• Συνειδητοποίηση των “παλιών αυτοματοποιημένων” κινητικών προτύπων και αντικατάσταση με νεα κινητικά πρότυπα.
• Εφαρμογή στον προσωπικό τρόπο κίνησης του καθενός.

Στην πρακτική μας θα χρησιμοποιήσουμε βασικές αρχές της Βιωματικής Ανατομίας
• tracing the bones – ιχνηλάτηση των οστών
• moving the bones –κίνησης των οστών-αντί των μυών.
• συνειδητή αναπνοή (mindful breathing)
• συνειδητό άγγιγμα, (mindful touch)
• Μη λεκτική επικοινωνία
• Ολιστική ροή-συντονισμό της ενέργειας του μυαλού και του σώματος.
Οδηγίες για τους συμμετέχοντες:

➢ Φέρτε μαζί σας 2 μπαλάκια τουΤέννις και μια μακρυα κάλτσα ώστε να βάλετε μέσα τα μπαλάκια και να την δέσετε κόμπο.
➢ Φορέστε άνετα και ελαφριά ρούχα σε πολλές στρώσεις. Επειδή θα δουλέψουμε συχνά σε ζευγάρια ,τα ελαφριά ρούχα βοηθούν στον να αγγίξουμε τα οστά πάνω απο τα ρούχα.(όχι λύκρα και κολλάν)
➢ Φέρτε μαζί σας ενα σημειωματάριο ,πιθανόν να θέλετε να σημειώσετε κάτι.
➢ Συχνά αλλά όχι αποκλειστικά θα δουλεύουμε σε ζευγάρια .Ζητώ την εμπιστοσύνη σας στην δημιουργία των ζευγαριών,Θα δημιουργήσω τα ζευγάρια εργασίας σε σχέση με τον σωματότυπο.
➢ Στο τέλος του σεμιναρίου στέλνονται σημειώσεις σε όλους.

Τι είναι η Βιωματική Ανατομία :
Είναι μια ολιστική προσέγγιση της κίνησης,αποτέλεσμα διαρκούς σπουδής και έρευνας και διδάσκεται απο την Αποστολία Παπαδαμάκη. Το σώμα είναι tο πρωταρχικό μας σπίτι. Η υγεία του σώματός μας, καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις φυσικές αλλα και νοητικές διεργασίες μας: πώς προσλαμβάνουμε την ζωή και τον εαυτό μας, τόσο στο συνειδητό,όσο και στο ασυνείδητο επίπεδο.
Αντικείμενο της Βιωματικής Ανατομίας, ειναι να διευρύνει την εμπειρικη και όχι μόνο την θεωρητική γνώση, για τον ανθρώπινο σκελετό, τις αρθρώσεις και τον τρόπο που λειτουργούν με την μέγιστη συνειδητότητα ώστε να δημιουργειται ο μεγαλυτερος δυνατος χώρος την ώρα που κινούμαστε. Η πρακτική περιλαμβάνει τεχνικές tracing the bones (ιχνηλάτηση οστών), moving the bones (κίνησης των οστών),εγκαθίδρυση συνειδητής αναπνοής (mindfull breathing) και συνειδητού αγγίγματος,(mindfull touch) ώστε να αναγνωρίσουμε το μέγιστο εύρος κίνησης των βασικών μας αρθρώσεων παθητικα ,στοχευοντας να το αξιοποιησουμε οταν κινουμαστε ενεργητικα.Εμπλουτιζοντας την γνωση που έχουμε για το σώμα μας μας μέσα απο βιωματική εμπειρία αποκτούμε συνειδητότητα και επίγνωση για το σύνολο του εαυτού μας. Τα σεμινάρια Βιωματικής Ανατομίας περιλαμβάνουν:

➢ Εισαγωγικό Σεμινάριο Βιωματικής Ανατομίας
➢ Ειδικό σεμιναριο Κρανίο, Αυχένας, Ωμοι
➢ Ειδικό Σεμινάριο Λεκάνη & Ιερό Οστό
➢ Ειδικό Σεμινάριο Αναπνοή, Διαφραγμα, ΛαγονοψοΪτες
➢ Intensive Retreat (20ώρες)
Σε ποιους απευθυνεται:
A. σε όλους όσους θέλουν να αποκτήσουν γνώση πάνω στην λειτουργία της κίνησης,
Β. σε μαθητές και δασκάλους (yoga, χορό, pilates, ai kido, tai chi κ.ά.)
Γ. σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές, ηθοποιούς, τραγουδιστές,
Δ. σε όσους θελουν να βελτιώσουν την καθημερινοτητα τους μεσα απο την σχεση με το σώμα τους.
Ε. σε όσους έχουν ήδη παρακολουθήσει ένα ή περισσότερα σεμινάρια Βιωματικής Ανατομίας και θέλουν να εμβαθύνουν .

https://www.facebook.com/biomaticanatomy/

Αποστολία Παπαδαμάκη

Η Αποστολία Παπαδαμάκη είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη χορογράφος, performer, δασκάλα και ερευνήτρια εφ όρου ζωής. Οπαδός της δια βίου μάθησης και πολυπράγμων, η Αποστολία μελέτησε τεχνικές σύγχρονου και αυτοσχέδιου χορού (Release &Contact improvisation) στο Movement Research- της Νέας Υόρκης, Ashtanga Yoga στο Jivamukti Center της Νέας Υόρκης ,Hatha Yoga με τον Γιάννη Ανδρίτσο , Θοδωρή Χιώτη ,και Alexander Technique με τη Shelley Shenter. Λάτρης των τεχνών, της κίνησης και του διαλογισμού ,έχει μυηθεί στον 3ο βαθμό Ushui Reiki και στηνΚρανιοιερή θεραπέια.Είναι Rescue Scuba Diver(Padi) .Έχει συνεργαστεί με εμπνευσμένους καλλιτέχνες, μουσικούς και δασκάλους σε πολλαπλά πεδία,σε πολλές χώρες του κόσμου.

Μετά από 20 χρόνια συνεχούς σπουδής, έρευνας & διδασκαλίας πάνω στην κίνηση, η Αποστολία ίδρυσε την Βιωματική Ανατομία μία ολιστική μέθοδο αυτογνωσίας που αφορα την κίνηση και επεκτείνεται στο Impulse Dance, στο Floating Body και στον τρόπο που διδάσκει Yoga. Πιστεύει ότι ο κάθε άνθρωπος ειναι ενα τέλειο όν,που σε οποιαδήποτε ηλικία και μπορεί να βιώσει την πληρότητα μέσα από την κίνηση. Στις μεθόδους της δεν υπάρχουν περιορισμοί ηλικίας, σωματικής κατασκευής , εθνικότητας, κοινωνικής προέλευσης.

Ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια της Sine qua non dance co μέχρι το 2001 και της ομάδας Quasi Stellar dance co από το 2002 μέχρι σήμερα. Το χορογραφικό έργο και οι μέθοδοι διδασκαλίας της έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερα από 40 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Το 2004, η Αποστολία χορογράφησε την Τελετή Έναρξης των 12ων Παραολυμπιακών αγώνων στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, δημιούργησε μία χορογραφία διάρκειας 25 λεπτών πάνω στην “Ανθρωπότητα” με 250 επαγγελματίας χορευτές και 350 ερασιτέχνες. Το 2015 χορογράφησε (την 1η Υποβρύχια Χορευτική Παράσταση στον κόσμο: Drops of Breath (Σταγόνες Αναπνοής), ένα project για το οποίο χρειάστηκε προετοιμασία 2 ετών, με 14 χορευτές και με κοινό που την παρακολούθησε από τη θάλασσα και τη στεριά.

Έχει χορογραφήσει για το θέατρο, την όπερα και τον κινηματογράφο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάζεται με το Βέλγο Σκηνοθέτη και Εικαστικό Καλλιτέχνη Jan Fabre από το 2001 σαν performer ή ερευνήτρια. Υπήρξε Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κρατικής Σχολής Χορού και μέλος του Συμβουλίου του Κέντρου Αρχαίου Ελληνικού Δράματος και τώρα είναι μέλος του Δ.Σ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.Events around Bhavana Yoga Center

Jingle Ball | Colour Youth Christmas Party
100 m »

Jingle Ball | Colour Youth Christmas Party

Saturday 23:00 (23 December)
Booze Cooperativa, Athens

Analogue & Electric Pressure w/ Ansome & Endlec at six dogs
100 m »

Analogue & Electric Pressure w/ Ansome & Endlec at six dogs

Friday 23:59 (22 December)
six d.o.g.s, Athens

Amniac + Upon Revival Live at six dogs
100 m »

Amniac + Upon Revival Live at six dogs

Saturday 21:00 (03 February)
six d.o.g.s, Athens

Belgian Princess _ ADAM _ Stoned Spirit Live at six dogs
100 m »

Belgian Princess _ ADAM _ Stoned Spirit Live at six dogs

Sunday 21:00 (17 December)
six d.o.g.s, Athens

Beatnik w/ Headless Horseman at six dogs
100 m »

Beatnik w/ Headless Horseman at six dogs

Friday 23:59 (02 February)
six d.o.g.s, Athens

Six dogs invites Yoyaku: Varhart & Oshana
100 m »

Six dogs invites Yoyaku: Varhart & Oshana

Sunday 23:59 (24 December)
six d.o.g.s, Athens