4ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

4ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών


When?

Start time: Saturday 12:00 (21 April)
End time: Sunday 16:00 (22 April)

About

Το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Βέροιας, έχονταs στο ενεργητικό του 30 και πλέον χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Ημαθίας, συνεχίζει και φέτος, με την πραγματοποίηση για τέταρτη φορά μιας ιδιαίτερης εκδήλωσης.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να διοργανώσει μια διήμερη γιορτή πολιτισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 21 & 22 Απριλίου στην πόλη της Βέροιας και θα περιλαμβάνει Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν περισσότερα από 600 παιδιά από επιλεγμένους αξιόλογους και ιστορικούς πολιτιστικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα καθώς και ιδιώτες - φορείς που ασχολούνται με το χώρο της παράδοσης και του πολιτισμού.

Η επιτυχία και η απήχηση της εκδήλωσης είναι δεδομένη λόγω της μοναδικότητάς της, της άρτιας οργάνωσης, της πολύπλευρης και πανελλήνιας εμβέλειας προβολής αλλά κυρίως της κατάθεσης ψυχής που γίνεται σε κάθε εκδήλωσή μας.

Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε πιστεύουμε πως τέτοιες ποιοτικές πολιτιστικές δραστηριότητες αποτελούν μια ανάσα ψυχαγωγίας και διέξοδο από την κρίση, αποπνέοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας καθώς δίνει ευκαιρία δημιουργικής έκφρασης στα παιδιά που παίρνουν τη σκυτάλη για τη συνέχιση της παράδοσης.

Στόχος μας είναι εκτός από την συμμετοχή στο φεστιβάλ, η μεταλαμπάδευση στα παιδιά μας, της αγάπης και του σεβασμού για την παράδοση, σε συνδυασμό με τη δική τους φρέσκια ματιά. Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, στη σύγχρονη υλιστική εποχή που ζούμε, τα παιδιά αναζητούν μία πιο ξεκάθαρη – αυθεντική οπτική των πραγμάτων.
Εμείς όλοι ως φορείς πολιτισμού έχουμε χρέος να διατηρήσουμε και να αναζωπυρώσουμε αυτή την αγάπη και το μεράκι αυτών των παιδιών ώστε να κρατήσουμε την ιστορία μας ζωντανή!