2η διάσχιση Ν. Ξάνθης και Θρακικών Μετεώρων.

2η διάσχιση Ν. Ξάνθης και Θρακικών Μετεώρων.


When?

Start time: Saturday 06:00 (30 June)
End time: Friday 18:00 (06 July)

About

Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 θα ξεκινήσει η 2η διάσχιση Ν. Ξάνθης και Θρακικών Μετεώρων. Πρόκειται για την διαδρομή που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2017 και πρόκειται να επαναληφθεί και φέτος. Μέρη όπως ο Νέστος, το Λυκοδρόμιο, ο Λειβαδίτης, τα Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα, τα πομακοχώρια (Θέρμες, με τα λουτρά της και το ανάγλυφο του Μίθρα, Κοτάνη, Σάτρες κλπ) και τα Θρακικά Μετέωρα θα είναι μερικά από αυτά που θα μας κάνουν να περάσουμε 7 αξέχαστες μέρες, όλοι μαζί παρέα στην αγκαλιά της οροσειράς της Ροδόπης.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:

- ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΘΕΣΕΙΣ ΟΙ 5 ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΕΣ 15 ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ Ή ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

- ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΟΛΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ 20 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ 4 Η 5 ΣΤΑ ΘΡΑΚΙΚΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

- ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ, ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟ 12 ΩΣ 14 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΟΝΟ 6 ΑΤΟΜΑ. ΑΡΑ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΕΙΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΕΡΕΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ 2 ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ 10 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΣΙΝΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ.

- ΤΕΛΟΣ ΟΣΟΙ ΔΩΣΕΤΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΘΕΙ (ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ) ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΚΕΡΑΙΗ ΠΙΣΩ. ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ (ΠΙΘΑΝΟΝ ΦΙΛΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ). ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ Η ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΑΣ.

Ίσως θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για μια διαδρομή 170 χιλιομέτρων με 8.500 περίπου υψομετρικά η οποία θα περάσει από 19 κορυφές και 11 οικισμούς. Ένας τέλειος τρόπος για να γνωρίσουμε τον τόπο μας και όχι μόνο.

Διαβάστε τι έγινε στην περσινή διάσχιση που ήταν και η πρώτη: http://leivaditis.gr/index.php/el/monopatia-xanthis/diasxiseis/213-mountain-crossing-of-perfecture-of-xanthi

Δείτε και το πρώτο μέρος από το ερασιτεχνικό video που ετoιμάσαμε κατά τη διάρκειά της: https://www.youtube.com/watch?v=8vC9KFA-9tw&t=171s

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη 2η διάσχιση σε λίγο καιρό.