«2 μήνες Δωρεάν Σεμινάριο Φωτογραφίας»

«2 μήνες Δωρεάν Σεμινάριο Φωτογραφίας»


When?

Start time: Friday 18:00 (24 November)
End time: Friday 20:00 (26 January)

Where?

Τέχνης Δρώμενα
Ιφιγενείας 8Α, Chalkís

About

Ο εναλλακτικός πολυχώρος «Τέχνης Δρώμενα» σε συνεργασία με τον φωτογράφο Βασίλη Νίκα διοργανώνουν ένα Δίμηνο Δωρεάν Σεμινάριο Φωτογραφίας με τίτλο “Τα βασικά της δημιουργικής φωτογραφικής λήψης σε δέκα δίωρες συναντήσεις». Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο «Τέχνης Δρώμενα» (Ιφιγενείας 8Α, Χαλκίδα) τις Παρασκευές του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου από τις 6 έως τις 8 το βράδυ. Η πρώτη συνάντηση – βραδιά ενημέρωσης θα γίνει την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου τις ίδιες ώρες. Στο σεμινάριο θα γίνει εκτενείς αναφορά στη λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής (ευρυγώνιος φακός, μεσαίος φακός, τηλεφακός, ταχύτητα φωτοφράκτη, διάφραγμα, ISO, φωτομέτρηση), στα εργαλεία σύνθεσης της εικόνας (σημείο, γραμμές, σχήματα και φόρμες, ρυθμός, μοτίβο, υφή, προοπτική, κανόνες ισορροπίας, χρώμα, χρωματική θερμοκρασία φωτός) και στις εφαρμογές «Φωτογραφία Τοπίου», «Πανοραμική Λήψη», «Φωτογραφία Φύσης», «Μακροφωτογραφία Φύσης», «Ταξιδιωτική Φωτογραφία» και «Νυχτερινή Λήψη». Επίσης θα γίνει αναφορά στο έργο των φωτογράφων Nelly, Κώστα Μπαλάφα, Alfred Stieglitz, Edward Steichen, Andre Kertesz, Henri Cartier Bresson και Diane Arbus.

O Βασίλης Νίκας κατοικεί μόνιμα στη Χαλκίδα και είναι φωτογράφος και δάσκαλος φωτογραφίας στο «Φωτογραφικό 9ο» και στα εργαστήρια φωτογραφίας του Δήμου Περιστερίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκίδας «Έκφραση». Από το 2011 μέχρι το 2014 δίδαξε στο εργαστήρι φωτογραφίας του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «Λάιος», από το 2005 μέχρι το 2013 δίδαξε στα εργαστήρια φωτογραφίας των Δήμων Χαϊδαρίου, Μελισσίων, Ψυχικού, Αγ. Παρασκευής και Ασπροπύργου και από το 2002 μέχρι το 2005 στο εργαστήρι φωτογραφίας του «Ιδρύματος Καλών Τεχνών» της «Ι.Μ.Θ.Λ.» στη Λιβαδειά. Έχει επιμεληθεί δεκάδες εκθέσεις των εργαστηρίων όπου έχει διδάξει και διδάσκει, μεταξύ των οποίων τις εκθέσεις του Φωτογραφικού Μήνα «Φωτογραφικός 9ος» από το 2008 μέχρι το 2011, τις εκθέσεις του «Φωτογραφικού 9ου» στην «Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων» στο Γκάζι το 2013, το 2014 και το 2017, τις εκθέσεις του «Φωτογραφικού 9ου» στο «BOOZE» το 2015 και το 2016, το «Φωτογραφικό 10ήμερο» του «Λάιου» στη Θήβα το 2013 και το «Φωτογραφικό 20ήμερο» του Δήμου Περιστερίου το 2009. Συμμετέχει με φωτογραφίες του στις εκθέσεις των εργαστηρίων όπου διδάσκει. Ατομικές του εκθέσεις έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ατομική του έκθεση με τίτλο «Τα Παιδιά της Ριτσώνας» παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2107 στην αίθουσα «Αριστοτέλης» του Δημαρχείου Χαλκίδας και θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2018 στην «Αθηναΐδα». Από τις «Εκδόσεις Ευρυγώνιος» κυκλοφορεί το ομότιτλο φωτογραφικό του λεύκωμα. Σπούδασε φωτογραφία στη Leica Academy.
Στο «http://www.photoenatos.gr/» μπορείτε να δείτε 300 δημιουργικές φωτογραφίες μελών του «Φωτογραφικού 9ου», ώστε να γνωρίσετε το ύφος της διδασκαλίας του.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο photoenatos@gmail.comEvents around Τέχνης Δρώμενα

Σεμινάριο γλυπτικής ζωγραφικής
400 m »

Σεμινάριο γλυπτικής ζωγραφικής

Tuesday 15:00 (23 January)
Mariannas Art Chalkis, Chalkída

Καταδυτικό Ταξίδι στο Bali, Indonesia
550 m »

Καταδυτικό Ταξίδι στο Bali, Indonesia

Saturday 08:00 (31 March)
AegeanSeals Diving Center, Chalkída

PADI Advanced Open Water Diver
550 m »

PADI Advanced Open Water Diver

Saturday 16:00 (20 January)
AegeanSeals Diving Center, Chalkída

PADI Cavern Diver course
550 m »

PADI Cavern Diver course

Monday 08:00 (05 March)
AegeanSeals Diving Center, Chalkída

DDI (Disabled Divers International) Pro Training
550 m »

DDI (Disabled Divers International) Pro Training

Friday 16:00 (02 March)
AegeanSeals Diving Center, Chalkída